Tacopai med kylling

Tacopai med kylling

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
Oppskrift på enkel og rask pai med friskt og godt tilbehør. Bruk gjerne restene fra kyllingmiddagen tidligere i uken i denne paien. Supert å ta med ut på terrassen en sommerdag eller til å feire ukeslutt med familie og venner på fredagskvelden.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk ferdig paibunn

Fyll:

300 g rester av kalkun eller kylling
1 stk løk
1 stk paprika
1 ss TINE Meierismør
1 pose tacokrydder
3 dl vann
3 stk egg
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 dl Kesam® Mager Naturell
1 dl revet Norvegia® Lettost 16% fett (evt. annen ost)

Tilbehør og dipp:

1 beger Kesam® Mager Naturell
1 stk slangeagurk
1 dl tomatsalsa (til taco)

Slik gjør du det

    1. Du trenger en paiform, 24 cm i diameter.
    2. Trill deigen ut og dekk paiformen med deigen. Prikk bunnen med en gaffel, og sett formen kjølig i minst 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
    3. Skjær kjøttet i mindre biter. Har du ikke rester, kan du bruke kjøtt fra ferdig grillet kylling eller steke 2 kyllingfileter og avkjøle før du skjærer i biter.
    4. Hakk løken fint og stek den i litt smør sammen med renset og hakket paprika. Tilsett tacokrydder og vann og la det koke på svak varme ca. 5 minutter. Tilsett kjøttbitene, bland godt og legg det i paiskallet.
    5. Visp sammen egg, melk og kesam og hell dette over fyllet i paiskallet. Strø over ost og stek midt i ovnen i ca. 35 minutter til alt er stivnet og osten har fått fin farge.
    6. Skjær agurken i staver og server ved siden av paien sammen med tomatsalsa og kesam.
Tips!

Bruk det du har av grønnsaker, kanskje en kalkunrest, en ostebit og denne paien er ferdig på et blunk!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat