
Tacopai med kylling
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkferdig paibunn
Fyll:
-
300 grester av kalkun eller kylling
-
1 stkløk
-
1 stkpaprika
-
1 ss
-
1 posetacokrydder
-
3 dlvann
-
3 stkegg
-
1 dl
-
2 dl
-
1 dlrevet Norvegia® Lettost 16% fett (evt. annen ost)
Tilbehør og dipp:
-
1 beger
-
1 stkslangeagurk
-
1 dltomatsalsa (til taco)
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en paiform, 24 cm i diameter.
-
2
Trill deigen ut og dekk paiformen med deigen. Prikk bunnen med en gaffel, og sett formen kjølig i minst 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
-
3
Skjær kjøttet i mindre biter. Har du ikke rester, kan du bruke kjøtt fra ferdig grillet kylling eller steke 2 kyllingfileter og avkjøle før du skjærer i biter.
-
4
Hakk løken fint og stek den i litt smør sammen med renset og hakket paprika. Tilsett tacokrydder og vann og la det koke på svak varme ca. 5 minutter. Tilsett kjøttbitene, bland godt og legg det i paiskallet.
-
5
Visp sammen egg, melk og kesam og hell dette over fyllet i paiskallet. Strø over ost og stek midt i ovnen i ca. 35 minutter til alt er stivnet og osten har fått fin farge.
-
6
Skjær agurken i staver og server ved siden av paien sammen med tomatsalsa og kesam.