Håndkle og blad
Tacopai med kylling
(3232)

Tacopai med kylling

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på enkel og rask pai med friskt og godt tilbehør. Bruk gjerne restene fra kyllingmiddagen tidligere i uken i denne paien. Supert å ta med ut på terrassen en sommerdag eller til å feire ukeslutt med familie og venner på fredagskvelden.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkNå® Paibunn

Fyll:

300 grester av kalkun eller kylling
1 stkløk
1 stkpaprika
1 ssTINE Meierismør
1 posetacokrydder
3 dlvann
3 stkegg
1 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 dlKesam® Mager Naturell 300 g
1 dlrevet Norvegia® Lettost 16% fett (evt. annen ost)

Tilbehør og dipp:

1 begerKesam® Mager Naturell 300 g
1 stkslangeagurk
1 dltomatsalsa (til taco)
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Du trenger en paiform, 24 cm i diameter.
    2. Trill deigen ut og dekk paiformen med deigen. Prikk bunnen med en gaffel, og sett formen kjølig i minst 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
    3. Skjær kjøttet i mindre biter. Har du ikke rester, kan du bruke kjøtt fra ferdig grillet kylling eller steke 2 kyllingfileter og avkjøle før du skjærer i biter.
    4. Hakk løken fint og stek den i litt smør sammen med renset og hakket paprika. Tilsett tacokrydder og vann og la det koke på svak varme ca. 5 minutter. Tilsett kjøttbitene, bland godt og legg det i paiskallet.
    5. Visp sammen egg, melk og kesam og hell dette over fyllet i paiskallet. Strø over ost og stek midt i ovnen i ca. 35 minutter til alt er stivnet og osten har fått fin farge.
    6. Skjær agurken i staver og server ved siden av paien sammen med tomatsalsa og kesam.
Blått hjerte
Tips!

Bruk det du har av grønnsaker, kanskje en kalkunrest, en ostebit og denne paien er ferdig på et blunk!

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat