Pai med fetaost

Pai med fetaost

0
21
Enkel45 min
En pai som vekker gode ferieminner fra Hellas. Med kjøttdeig, cherrytomater og fetaost har du en smakfull lunsj eller middag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Paibunn:

Paifyll:

  • 400 g
    kjøttdeig
  • 1 stk
    rødløk , finhakket
  • 2 ss
    TINE Meierismør til steking
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper malt
  • ½ dl
    chilisaus
  • 1 fedd
    hvitløk , finhakket
  • ½ dl
    basilikumblader , finhakket
  • 150 g
    fetaost
  • 12 stk
    cherrytomater

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C og finn frem en paiform som er 26 cm i diameter.

  2. 2

    Miks sammen smør, mel og vann i en food processor, eller bland det for hånd. Kjevle ut deigen og legg den i paiformen. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig i ca. 30 minutter.

    Tips

    Vil du gjør det mer lettvint, kan du bruke NÅ Paibunn

paifyll:

  1. 3

    Brun kjøttdeig og hakket løk i smør i en panne. Krydre med salt og pepper. Tilsett chilisaus og hvitløk, og la småputre i ca. 10 minutter. Rør i basilikum. La blandingen avkjøles litt.

  2. 4

    Hell fyllet i paiskallet. Strø over fetaost og sherrytomater delt i to. Stekes midt i ovnen i 25–30 minutter. Pynt med frisk basilikum ved servering.

Tips

Du må gjerne bytte ut kjøttdeig med lammekjøttdeig for å få en enda sterkere smak av det greske kjøkken i denne paien.

Del denne oppskriften: