
Pai med fetaost
- Enkel
- 45 min
- 25 min
En pai som vekker gode ferieminner fra Hellas. Med kjøttdeig, cherrytomater og fetaost har du en smakfull lunsj eller middag.

Ingredienser
Utstyr
paiform, 26 cm
Paibunn:
150 g | TINE Meierismør |
3 dl | hvetemel |
2 ss | vann |
Paifyll:
400 g | kjøttdeig |
1 stk | rødløk , finhakket |
2 ss | TINE Meierismør til steking |
1 ts | salt |
½ ts | pepper malt |
½ dl | chilisaus |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
½ dl | basilikumblader , finhakket |
150 g | fetaost |
12 stk | cherrytomater |


Slik gjør du det
-
-
Sett stekeovnen på 200 °C og finn frem en paiform som er 26 cm i diameter.
-
Miks sammen smør, mel og vann i en food processor, eller bland det for hånd. Kjevle ut deigen og legg den i paiformen. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig i ca. 30 minutter.
-
-
paifyll:
-
Brun kjøttdeig og hakket løk i smør i en panne. Krydre med salt og pepper. Tilsett chilisaus og hvitløk, og la småputre i ca. 10 minutter. Rør i basilikum. La blandingen avkjøles litt.
-
Hell fyllet i paiskallet. Strø over fetaost og sherrytomater delt i to. Stekes midt i ovnen i 25–30 minutter. Pynt med frisk basilikum ved servering.
-

Tips!
Du må gjerne bytte ut kjøttdeig med lammekjøttdeig for å få en enda sterkere smak av det greske kjøkken i denne paien.
Produkter i oppskriften



La deg inspirere



Populært akkurat nå



Kommentarer