Pai med fetaost

Pai med fetaost

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
  • 25 min
En pai som vekker gode ferieminner fra Hellas. Med kjøttdeig, cherrytomater og fetaost har du en smakfull lunsj eller middag.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

paiform, 26 cm

Paibunn:

150 g TINE Meierismør
3 dl hvetemel
2 ss vann

Paifyll:

400 g kjøttdeig
1 stk rødløk , finhakket
2 ss TINE Meierismør til steking
1 ts salt
½ ts pepper malt
½ dl chilisaus
1 fedd hvitløk , finhakket
½ dl basilikumblader , finhakket
150 g fetaost
12 stk cherrytomater

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn frem en paiform som er 26 cm i diameter.
    2. Miks sammen smør, mel og vann i en food processor, eller bland det for hånd. Kjevle ut deigen og legg den i paiformen. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig i ca. 30 minutter.
      Tips!

      Vil du gjør det mer lettvint, kan du bruke NÅ Paibunn

  1. paifyll:

    1. Brun kjøttdeig og hakket løk i smør i en panne. Krydre med salt og pepper. Tilsett chilisaus og hvitløk, og la småputre i ca. 10 minutter. Rør i basilikum. La blandingen avkjøles litt.
    2. Hell fyllet i paiskallet. Strø over fetaost og sherrytomater delt i to. Stekes midt i ovnen i 25–30 minutter. Pynt med frisk basilikum ved servering.
Tips!

Du må gjerne bytte ut kjøttdeig med lammekjøttdeig for å få en enda sterkere smak av det greske kjøkken i denne paien.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat