
Pai med fetaost
En pai som vekker gode ferieminner fra Hellas. Med kjøttdeig, cherrytomater og fetaost har du en smakfull lunsj eller middag.

Ingredienser
Antall porsjoner
Paifyll:
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn frem en paiform som er 26 cm i diameter.
- 2
Miks sammen smør, mel og vann i en food processor, eller bland det for hånd. Kjevle ut deigen og legg den i paiformen. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig i ca. 30 minutter.
paifyll:
- 3
Brun kjøttdeig og hakket løk i smør i en panne. Krydre med salt og pepper. Tilsett chilisaus og hvitløk, og la småputre i ca. 10 minutter. Rør i basilikum. La blandingen avkjøles litt.
- 4
Hell fyllet i paiskallet. Strø over fetaost og sherrytomater delt i to. Stekes midt i ovnen i 25–30 minutter. Pynt med frisk basilikum ved servering.
Tips
Du må gjerne bytte ut kjøttdeig med lammekjøttdeig for å få en enda sterkere smak av det greske kjøkken i denne paien.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



