Skip to main content

Pai med fetaost

Enkel
45min

En pai som vekker gode ferieminner fra Hellas. Med kjøttdeig, cherrytomater og fetaost har du en smakfull lunsj eller middag.

3.9
(28)
Next ImagePai med fetaost

Ingredienser

Antall porsjoner

Paibunn:

3 dl
hvetemel
2 ss
vann

Paifyll:

400 g
kjøttdeig
1 stk
rødløk, finhakket
2 ss
TINE® Meierismør til steking
1 ts
salt
0.5 ts
pepper malt
0.5 dl
chilisaus
1 fedd
hvitløk, finhakket
0.5 dl
basilikumblader, finhakket
150 g
fetaost
12 stk
cherrytomat

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn frem en paiform som er 26 cm i diameter.

  2. Miks sammen smør, mel og vann i en food processor, eller bland det for hånd. Kjevle ut deigen og legg den i paiformen. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig i ca. 30 minutter.

paifyll:

  1. Brun kjøttdeig og hakket løk i smør i en panne. Krydre med salt og pepper. Tilsett chilisaus og hvitløk, og la småputre i ca. 10 minutter. Rør i basilikum. La blandingen avkjøles litt.

  2. Hell fyllet i paiskallet. Strø over fetaost og sherrytomater delt i to. Stekes midt i ovnen i 25–30 minutter. Pynt med frisk basilikum ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du må gjerne bytte ut kjøttdeig med lammekjøttdeig for å få en enda sterkere smak av det greske kjøkken i denne paien.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter