Pai med fetaost
En pai som vekker gode ferieminner fra Hellas. Med kjøttdeig, cherrytomater og fetaost har du en smakfull lunsj eller middag.
Enkel•45 min•5 personer
Ingredienser
Paibunn:
- 150 g TINE® Meierismør
- 3 dl hvetemel
- 2 ss vann
Paifyll:
- 400 g kjøttdeig
- 1 stykk rødløk, , finhakket
- 2 ss TINE® Meierismør, til steking
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper, malt
- 0.5 dl chilisaus
- 1 fedd hvitløk, , finhakket
- 0.5 dl basilikumblader, , finhakket
- 150 g fetaost
- 12 stykk cherrytomat
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn frem en paiform som er 26 cm i diameter.
2
Miks sammen smør, mel og vann i en food processor, eller bland det for hånd. Kjevle ut deigen og legg den i paiformen. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig i ca. 30 minutter.
paifyll:
1
Brun kjøttdeig og hakket løk i smør i en panne. Krydre med salt og pepper. Tilsett chilisaus og hvitløk, og la småputre i ca. 10 minutter. Rør i basilikum. La blandingen avkjøles litt.
2
Hell fyllet i paiskallet. Strø over fetaost og sherrytomater delt i to. Stekes midt i ovnen i 25–30 minutter. Pynt med frisk basilikum ved servering.
TipsDu må gjerne bytte ut kjøttdeig med lammekjøttdeig for å få en enda sterkere smak av det greske kjøkken i denne paien.