
Pai med fetaost
Enkel•45 min25 min
En pai som vekker gode ferieminner fra Hellas. Med kjøttdeig, cherrytomater og fetaost har du en smakfull lunsj eller middag.
Ingredienser
Antall porsjoner
Paibunn:
-
150 g
-
3 dlhvetemel
-
2 ssvann
Paifyll:
-
400 gkjøttdeig
-
1 stkrødløk , finhakket
-
2 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 tssalt
-
½ tspepper malt
-
½ dlchilisaus
-
1 feddhvitløk , finhakket
-
½ dlbasilikumblader , finhakket
-
150 gfetaost
-
12 stkcherrytomater
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn frem en paiform som er 26 cm i diameter.
-
2
Miks sammen smør, mel og vann i en food processor, eller bland det for hånd. Kjevle ut deigen og legg den i paiformen. Trykk godt opp på kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kjølig i ca. 30 minutter.
paifyll:
-
3
Brun kjøttdeig og hakket løk i smør i en panne. Krydre med salt og pepper. Tilsett chilisaus og hvitløk, og la småputre i ca. 10 minutter. Rør i basilikum. La blandingen avkjøles litt.
-
4
Hell fyllet i paiskallet. Strø over fetaost og sherrytomater delt i to. Stekes midt i ovnen i 25–30 minutter. Pynt med frisk basilikum ved servering.