Pai med bacon og oliven

Pai med bacon og oliven

3
 • Enkel
 • 80 min
Her er oppskriften på en hjemmelaget, god og lettvint pai med bacon, cherrytomater og bacon. Ved å tilsette litt Crème Fraîche gir du fyllet en frisk og syrlig smak. Pai er perfekt å servere til helgelunsjer eller som et bidrag til et koldtbord.

Ingredienser

Lettvint paibunn

1 stk ferdig paibunn

eller paibunn laget fra bunnen av

3 ½ dl hvetemel
150 g TINE Meierismør
3 ss kaldt vann

Fyll ti pai

1 stk løk
200 g bacon
½ ts salt
¼ ts nykvernet pepper
2 ts tørket oregano
2 stk finhakket vårløk
3 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
3 stk egg
6 stk cherrytomater
15 stk sorte oliven
2 dl Jarlsberg® Revet

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Denne paien krever en paiform på ca 24 – 26 cm i diameter
 1. Med NÅ Paibunn

  1. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca. 15 minutter. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
 2. Hjemmelaget paibunn

  1. Food processor er et unikt redskap å lage paideig med. Bruk bollen med kniven i. Ha hvetemel og kjøleskapkaldt smør, delt i mindre biter, og kaldt vann i bollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Legg deigen kjølig i plast ca 30 minutter.
  2. Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 10 minutter.
 3. Fyllet

  1. Rens og hakk løken. Skjær/klipp baconet i biter. Stek bacon i en stor stekepanne sammen med løk. La alt frese i noen minutter. Krydre med salt, pepper og oregano. Rør i crème fraîche og la alt koke ca 5 min.
  2. Ta blandingen av varmen. Visp sammen eggene og rør det sammen med bacon- og løkblandingen. Hell alt i paiskallet. Skjær tomatene i skiver og legg dem og olivenene oppå. Strø osten på toppen. Stek i nedre delen av ovnen i ca 35 min.
Tips

Paien kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.

Kommentarer

 • Nina

  8 år siden
  Hvor kommer "kjøttdeigblanding" fra??

   (3)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   8 år siden
   Godt poeng, Nina! Her har det nok sneket seg inn en feil og "kjøttdeigblandingen" i dette tilfelle skulle nok være "bacon- og løkblandingen". Jeg har rettet opp feilen nå - takk for tipset!

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat