Pai med bacon og oliven
Enkel•80 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Lettvint paibunn
-
1 stkferdig paibunn
eller paibunn laget fra bunnen av
-
3 ½ dlhvetemel
-
150 g
-
3 sskaldt vann
Fyll ti pai
-
1 stkløk
-
200 gbacon
-
½ tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
2 tstørket oregano
-
2 stkfinhakket vårløk
-
3 dl
-
3 stkegg
-
6 stkcherrytomater
-
15 stksorte oliven
-
2 dlJarlsberg® Revet
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Denne paien krever en paiform på ca 24 – 26 cm i diameter
Med NÅ Paibunn
-
2
Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca. 15 minutter. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
Hjemmelaget paibunn
-
3
Food processor er et unikt redskap å lage paideig med. Bruk bollen med kniven i. Ha hvetemel og kjøleskapkaldt smør, delt i mindre biter, og kaldt vann i bollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Legg deigen kjølig i plast ca 30 minutter.
-
4
Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Fyllet
-
5
Rens og hakk løken. Skjær/klipp baconet i biter. Stek bacon i en stor stekepanne sammen med løk. La alt frese i noen minutter. Krydre med salt, pepper og oregano. Rør i crème fraîche og la alt koke ca 5 min.
-
6
Ta blandingen av varmen. Visp sammen eggene og rør det sammen med bacon- og løkblandingen. Hell alt i paiskallet. Skjær tomatene i skiver og legg dem og olivenene oppå. Strø osten på toppen. Stek i nedre delen av ovnen i ca 35 min.