
Pai med bacon og oliven
Her er oppskriften på en hjemmelaget, god og lettvint pai med bacon, cherrytomater og bacon. Ved å tilsette litt Crème Fraîche gir du fyllet en frisk og syrlig smak. Pai er perfekt å servere til helgelunsjer eller som et bidrag til et koldtbord.

Ingredienser
Antall porsjoner
Lettvint paibunn
Fyll ti pai
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 200 °C. Denne paien krever en paiform på ca 24 – 26 cm i diameter
Ferdig paibunn
- 2
Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca. 15 minutter.
Hjemmelaget paibunn
- 3
Food processor er et unikt redskap å lage paideig med. Bruk bollen med kniven i. Ha hvetemel og kjøleskapkaldt smør, delt i mindre biter, og kaldt vann i bollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Legg deigen kjølig i plast ca 30 minutter.
- 4
Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Fyllet
- 5
Rens og hakk løken. Skjær/klipp baconet i biter. Stek bacon i en stor stekepanne sammen med løk. La alt frese i noen minutter. Krydre med salt, pepper og oregano. Rør i crème fraîche og la alt koke ca 5 min.
- 6
Ta blandingen av varmen. Visp sammen eggene og rør det sammen med bacon- og løkblandingen. Hell alt i paiskallet. Skjær tomatene i skiver og legg dem og olivenene oppå. Strø osten på toppen. Stek i nedre delen av ovnen i ca 35 min.
Tips
Paien kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



