Skip to main content

Pai med bacon og oliven

Enkel
1t 20min

Her er oppskriften på en hjemmelaget, god og lettvint pai med bacon, cherrytomater og bacon. Ved å tilsette litt Crème Fraîche gir du fyllet en frisk og syrlig smak. Pai er perfekt å servere til helgelunsjer eller som et bidrag til et koldtbord.

3.4
(31)
Next ImagePai med bacon og oliven

Ingredienser

Antall porsjoner

Lettvint paibunn

1 stk
ferdig paibunn

eller paibunn laget fra bunnen av

3.5 dl
hvetemel
3 ss
kaldt vann

Fyll ti pai

1 stk
løk
200 g
bacon
0.5 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper
2 ts
tørket oregano/mynte
2 stk
finhakket vårløk
3 stk
egg
6 stk
cherrytomat
15 stk
sorte oliven
2 dl
Revet JARLSBERG®

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Denne paien krever en paiform på ca 24 – 26 cm i diameter

Ferdig paibunn

  1. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig, ca. 15 minutter.

Hjemmelaget paibunn

  1. Food processor er et unikt redskap å lage paideig med. Bruk bollen med kniven i. Ha hvetemel og kjøleskapkaldt smør, delt i mindre biter, og kaldt vann i bollen. La maskinen gå til smøret er findelt og deigen samlet. Legg deigen kjølig i plast ca 30 minutter.

  2. Trykk eller kjevle deigen ut i paiformen. Prikk bunnen med gaffel. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Fyllet

  1. Rens og hakk løken. Skjær/klipp baconet i biter. Stek bacon i en stor stekepanne sammen med løk. La alt frese i noen minutter. Krydre med salt, pepper og oregano. Rør i crème fraîche og la alt koke ca 5 min.

  2. Ta blandingen av varmen. Visp sammen eggene og rør det sammen med bacon- og løkblandingen. Hell alt i paiskallet. Skjær tomatene i skiver og legg dem og olivenene oppå. Strø osten på toppen. Stek i nedre delen av ovnen i ca 35 min.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Paien kan lages ferdig dagen før og varmes i stekeovnen før servering. Noen foretrekker at paien er lun.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter