Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Smuldrepai med nøtter

Enkel
45min

Knasende god smuldrepai med nøtter og deilig vaniljesaus ved siden.

3.9
(51)
Next ImageSmuldrepai med nøtter

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

5 stk
eple
0.5 dl
sukker
50 g
hasselnøtter eller andre nøtter
1 ss
finrevet ingefær

Smuldredeig:

2 dl
hvetemel
1 ss
sukker

Tilbehør:

Fremgangsmåte

  1. Du trenger en ildfast form, 20x28 cm. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Skrell epler, ta ut kjernehus og skjær dem i tynne båter. Bland eplebåter med sukker og ingefær. Dekk bunnen av den smurte formen med eplene.

  3. Bland mel, smør og sukker raskt sammen til en smuldredeig i food processor. Fordel deigen over eplene og dryss hakkede nøtter over. Stek paien midt i ovnen til eplene kjennes myke og paien har fått fin farge, i 25 – 30 minutter.

  4. Server paien lunken med vispet krem, is eller vaniljesaus.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Vaniljeis eller vispet krem smaker også veldig godt til denne smuldrepaien.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter