Knasende god smuldrepai med nøtter og deilig vaniljesaus ved siden.
Enkel•45 min•4 personer
Ingredienser
5 stykk eple
0.5 dl sukker
50 g hasselnøtter, eller andre nøtter
1 ss finrevet ingefær
Smuldredeig:
100 g TINE® Meierismør
2 dl hvetemel
1 ss sukker
Tilbehør:
3 dl Piano® Vaniljesaus
Slik gjør du
1
Du trenger en ildfast form, 20x28 cm. Sett stekeovnen på 200 °C.
2
Skrell epler, ta ut kjernehus og skjær dem i tynne båter. Bland eplebåter med sukker og ingefær. Dekk bunnen av den smurte formen med eplene.
3
Bland mel, smør og sukker raskt sammen til en smuldredeig i food processor. Fordel deigen over eplene og dryss hakkede nøtter over. Stek paien midt i ovnen til eplene kjennes myke og paien har fått fin farge, i 25 – 30 minutter.
4
Server paien lunken med vispet krem, is eller vaniljesaus.
Tips
Vaniljeis eller vispet krem smaker også veldig godt til denne smuldrepaien.
Lagre
Skriv ut
Del
Smuldrepai med nøtter
Enkel
45min
Knasende god smuldrepai med nøtter og deilig vaniljesaus ved siden.