Annas eplepai

Annas eplepai

9
153
Enkel70 min
Herlig og knasende pai med smak av høst, epler og karamell.

Ingredienser

Antall porsjoner

Lettvint paibunn

  • 1 stk
    ferdig paibunn

eller lag din egen paibunn

Paifyllet

  • 4 stk
    epler
  • 2 ss
    sukker
  • 1 ts
    kardemomme
  • 1 ss
    sitronsaft (presset)

Toscasaus til toppen

Tilbehør

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger en rund form med løs kant, 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.

Med Nå Paibunn

  1. 2

    Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig mens du lager fyllet. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.

Slik lager du din egen paibunn

  1. 3

    Bland mel og smør i en food processor, la maskinen gå til det er smuldret. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk deigen ut i en form, bunnen og godt opp langs kantene. Sett formen kjølig 20 - 30 minutter. Forstek så paideigen i ca. 10 minutter.

  2. 4

    Skrell epler, ta ut kjernehus og skjær dem i biter. Tilsett sukker, kardemomme og sitronsaft. Sett det til siden.

Knasende toscasaus

  1. 5

    Smelt smør til Tosca-saus i en kjele og ha i hakkede mandler, sukker, sirup, hvetemel og fløte. Gi blandingen et lett oppkok. Sett det til siden.

  2. 6

    Fordel epler oppå deigen i formen og dekk med toscablanding. Stek i nedre del av ovnen i 20 - 25 minutter.

    Tips

    Server gjerne paien lunken med is, krem eller vaniljesaus.

Tips

Server med is, pisket krem eller vaniljesaus.

Del denne oppskriften: