Annas eplepai
Herlig og knasende pai med smak av høst, epler og karamell.
Enkel•1 t 10 min•1 personer
Ingredienser
eller lag din egen paibunn
- 3 dl hvetemel
- 100 g TINE® Meierismør
- 2 ss vann
Paifyllet
- 4 stykk eple
- 2 ss sukker
- 1 ts kardemomme
- 1 ss sitronsaft, (presset)
Toscasaus til toppen
- 150 g mandler
- 150 g TINE® Meierismør
- 1.75 dl sukker
- 3 ss hvetemel
- 1.5 ss TINE® Kremfløte
- 1.5 ss lys sirup
Tilbehør
- 3 dl Piano® Vaniljesaus, (evt. vispet krem eller vaniljeis)
Slik gjør du
1
Du trenger en rund form med løs kant, 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
Ferdig paibunn
1
Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig mens du lager fyllet.
Slik lager du din egen paibunn
1
Bland mel og smør i en food processor, la maskinen gå til det er smuldret. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk deigen ut i en form, bunnen og godt opp langs kantene. Sett formen kjølig 20 - 30 minutter. Forstek så paideigen i ca. 10 minutter.
2
Skrell epler, ta ut kjernehus og skjær dem i biter. Tilsett sukker, kardemomme og sitronsaft. Sett det til siden.
Knasende toscasaus
1
Smelt smør til Tosca-saus i en kjele og ha i hakkede mandler, sukker, sirup, hvetemel og fløte. Gi blandingen et lett oppkok. Sett det til siden.
2
Fordel epler oppå deigen i formen og dekk med toscablanding. Stek i nedre del av ovnen i 20 - 25 minutter.
TipsServer gjerne paien lunken med is, krem eller vaniljesaus.
TipsServer med is, pisket krem eller vaniljesaus.