
Annas eplepai
Enkel•70 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Lettvint paibunn
-
1 stkferdig paibunn
eller lag din egen paibunn
-
3 dlhvetemel
-
100 g
-
2 ssvann
Paifyllet
-
4 stkepler
-
2 sssukker
-
1 tskardemomme
-
1 sssitronsaft (presset)
Toscasaus til toppen
-
150 gmandler
-
150 g
-
1 ¾ dlsukker
-
3 sshvetemel
-
1 ½ ss
-
1 ½ sslys sirup
Tilbehør
-
3 dlPiano® Vaniljesaus (evt. vispet krem eller vaniljeis)
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en rund form med løs kant, 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
Med Nå Paibunn
-
2
Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig mens du lager fyllet. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
Slik lager du din egen paibunn
-
3
Bland mel og smør i en food processor, la maskinen gå til det er smuldret. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk deigen ut i en form, bunnen og godt opp langs kantene. Sett formen kjølig 20 - 30 minutter. Forstek så paideigen i ca. 10 minutter.
-
4
Skrell epler, ta ut kjernehus og skjær dem i biter. Tilsett sukker, kardemomme og sitronsaft. Sett det til siden.
Knasende toscasaus
-
5
Smelt smør til Tosca-saus i en kjele og ha i hakkede mandler, sukker, sirup, hvetemel og fløte. Gi blandingen et lett oppkok. Sett det til siden.
-
6
Fordel epler oppå deigen i formen og dekk med toscablanding. Stek i nedre del av ovnen i 20 - 25 minutter.
Tips
Server gjerne paien lunken med is, krem eller vaniljesaus.