Annas eplepai

Annas eplepai

9
  • Enkel
  • 70 min
Herlig og knasende pai med smak av høst, epler og karamell.

Ingredienser

Utstyr

Rund form

Lettvint paibunn

1 stk ferdig paibunn

eller lag din egen paibunn

3 dl hvetemel
100 g TINE Meierismør
2 ss vann

Paifyllet

4 stk epler
2 ss sukker
1 ts kardemomme
1 ss sitronsaft (presset)

Toscasaus til toppen

150 g mandler
150 g TINE Meierismør
1 ¾ dl sukker
3 ss hvetemel
1 ½ ss TINE Kremfløte
1 ½ ss lys sirup

Tilbehør

3 dl Piano® Vaniljesaus (evt. vispet krem eller vaniljeis)

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund form med løs kant, 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  1. Med Nå Paibunn

    1. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig mens du lager fyllet. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
  2. Slik lager du din egen paibunn

    1. Bland mel og smør i en food processor, la maskinen gå til det er smuldret. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk deigen ut i en form, bunnen og godt opp langs kantene. Sett formen kjølig 20 - 30 minutter. Forstek så paideigen i ca. 10 minutter.
    2. Skrell epler, ta ut kjernehus og skjær dem i biter. Tilsett sukker, kardemomme og sitronsaft. Sett det til siden.
  3. Knasende toscasaus

    1. Smelt smør til Tosca-saus i en kjele og ha i hakkede mandler, sukker, sirup, hvetemel og fløte. Gi blandingen et lett oppkok. Sett det til siden.
    2. Fordel epler oppå deigen i formen og dekk med toscablanding. Stek i nedre del av ovnen i 20 - 25 minutter.
      Tips

      Server gjerne paien lunken med is, krem eller vaniljesaus.

Tips

Server med is, pisket krem eller vaniljesaus.

Kommentarer

  • Eli

    2 år siden
    Kan man lage denne paien dagen i forveien eller blir den ikke særlig god da?

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Eli, Du kan godt lage den ferdig dagen før, men anbefaler å steke den rett før servering :) God bakst!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat