Oppskrift på Annas eplepai
5

Annas eplepai

(117)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Herlig og knasende pai med smak av høst, epler og karamell.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Rund form

Ingredienser

Lettvint paibunn

1 stkNå® Paibunn

eller lag din egen paibunn

3 dlhvetemel
100 gTINE Meierismør
2 ssvann

Paifyllet

4 stkepler
2 sssukker
1 tskardemomme
1 sssitronsaft (presset)

Toscasaus til toppen

150 gmandler
150 gTINE Meierismør
1 ¾ dlsukker
3 sshvetemel
1 ½ ssTINE Kremfløte
1 ½ sslys sirup

Tilbehør

3 dlPiano Vaniljesaus (evt. vispet krem eller vaniljeis)

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund form med løs kant, 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Med Nå Paibunn

    1. Rull deigen ut og dekk paiformen. Prikk bunnen med en gaffel. Sett formen med deigen kjølig mens du lager fyllet. Det er ikke nødvendig å forsteke denne bunnen.
  • Slik lager du din egen paibunn

    1. Bland mel og smør i en food processor, la maskinen gå til det er smuldret. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk deigen ut i en form, bunnen og godt opp langs kantene. Sett formen kjølig 20 - 30 minutter. Forstek så paideigen i ca. 10 minutter.
    2. Skrell epler, ta ut kjernehus og skjær dem i biter. Tilsett sukker, kardemomme og sitronsaft. Sett det til siden.
  • Knasende toscasaus

    1. Smelt smør til Tosca-saus i en kjele og ha i hakkede mandler, sukker, sirup, hvetemel og fløte. Gi blandingen et lett oppkok. Sett det til siden.
    2. Fordel epler oppå deigen i formen og dekk med toscablanding. Stek i nedre del av ovnen i 20 - 25 minutter.

Tips:

Server med is, pisket krem eller vaniljesaus.

Kommentarer