Eplekompott med nøttekrem
Lettvint og smakfull dessert med litt syrlige epler i kombinasjon med søt nøttekrem.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 5 stykk eple
- 3 ss sukker
- 2 dl brygget te
- 2 ss råsukker
Nøttekrem
- 2 dl TINE® Kremfløte
- 2 ss hasselnøtter
- 50 g hvit sjokolade
- 4 ss råsukker
Slik gjør du
1
Skjær eplene i centimeterstore terninger. Smelt sukkeret i en stekepanne sammen med eplebitene. Brun dem til sukkeret er gyllenbrunt. Tilsett teen og la det trekke til halvparten av væsken er igjen.
2
Hakk nøttene og riv sjokoladen grovt. Visp fløten til krem og bland i nøtter, sjokolade og sukker. Server eplene lunkne med kremen.
TipsPiano Vaniljesaus smaker også nydelig over varme epler.