Skip to main content

Eplekompott med nøttekrem

Enkel
30min

Lettvint og smakfull dessert med litt syrlige epler i kombinasjon med søt nøttekrem.

4.3
(17)
Next ImageEplekompott med nøttekrem

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

5 stk
eple
3 ss
sukker
2 dl
brygget te
2 ss
råsukker

Nøttekrem

2 ss
hasselnøtter
50 g
hvit sjokolade
4 ss
råsukker

Fremgangsmåte

  1. Skjær eplene i centimeterstore terninger. Smelt sukkeret i en stekepanne sammen med eplebitene. Brun dem til sukkeret er gyllenbrunt. Tilsett teen og la det trekke til halvparten av væsken er igjen.

  2. Hakk nøttene og riv sjokoladen grovt. Visp fløten til krem og bland i nøtter, sjokolade og sukker. Server eplene lunkne med kremen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Piano Vaniljesaus smaker også nydelig over varme epler.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter