
Kanelkrydrede havrepletter
Enkel•25 min min
Kjempegode havrepletter med eplegodt. Nydelige å servere når du får hyggelig kaffebesøk eller når du har lyst til å lage noe ekstra godt etter middag.
Ingredienser
Antall porsjoner
Havrepletter
-
2 dlhvetemel
-
½ dlsukker
-
2 stkegg
-
2 dl
-
2 tsmalt kanel
-
3 dlhavregryn
-
90 g
Eplegodt
-
3 stkepler
-
2 sssukker
-
2 ss
-
20 g
Slik gjør du det
-
1
Bland sammen mel, sukker, egg, melk og kanel og la røren stå og svelle i ca. 10 minutter.
-
2
Rør i havregryn. Ha smør i varm stekepanne og legg skjeer med røre i panna, vel 1 spiseskje per plett. Stek ved middels sterk varme slik at de blir gjennomstekte, men ikke for mørke.
Eplegodt
-
3
Del eplene i båter og smelt sukkeret i en kjele. Tilsett eplejuice og smør når sukkeret er gyllent og rør i eplebåtene. La eplebåtene bli myke og server sammen med plettene.