Kanelkrydrede havrepletter
Kjempegode havrepletter med eplegodt. Nydelige å servere når du får hyggelig kaffebesøk eller når du har lyst til å lage noe ekstra godt etter middag.
Enkel•25 min•4 personer
Ingredienser
Havrepletter
- 2 dl hvetemel
- 0.5 dl sukker
- 2 stykk egg
- 2 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 2 ts malt kanel
- 3 dl havregryn
- 90 g TINE® Meierismør
Eplegodt
- 3 stykk eple
- 2 ss sukker
- 2 ss Sunniva® Original Eplejuice
- 20 g TINE® Meierismør
Slik gjør du
1
Bland sammen mel, sukker, egg, melk og kanel og la røren stå og svelle i ca. 10 minutter.
2
Rør i havregryn. Ha smør i varm stekepanne og legg skjeer med røre i panna, vel 1 spiseskje per plett. Stek ved middels sterk varme slik at de blir gjennomstekte, men ikke for mørke.
Eplegodt
1
Del eplene i båter og smelt sukkeret i en kjele. Tilsett eplejuice og smør når sukkeret er gyllent og rør i eplebåtene. La eplebåtene bli myke og server sammen med plettene.
TipsVaniljesaus eller vaniljekesam smaker veldig godt sammen med havreplettene.