Skip to main content

Kanelkrydrede havrepletter

Enkel
25min

Kjempegode havrepletter med eplegodt. Nydelige å servere når du får hyggelig kaffebesøk eller når du har lyst til å lage noe ekstra godt etter middag.

3.6
(25)
Next ImageKanelkrydrede havrepletter

Ingredienser

Antall porsjoner

Havrepletter

2 dl
hvetemel
0.5 dl
sukker
2 stk
egg
2 ts
malt kanel
3 dl
havregryn

Eplegodt

3 stk
eple
2 ss
sukker

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen mel, sukker, egg, melk og kanel og la røren stå og svelle i ca. 10 minutter.

  2. Rør i havregryn. Ha smør i varm stekepanne og legg skjeer med røre i panna, vel 1 spiseskje per plett. Stek ved middels sterk varme slik at de blir gjennomstekte, men ikke for mørke.

Eplegodt

  1. Del eplene i båter og smelt sukkeret i en kjele. Tilsett eplejuice og smør når sukkeret er gyllent og rør i eplebåtene. La eplebåtene bli myke og server sammen med plettene.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Vaniljesaus eller vaniljekesam smaker veldig godt sammen med havreplettene.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter