Crêpe Suzette

Crêpe Suzette

Kommentarer 7
  • Enkel
  • 45 min
Her viser vi deg hvordan du lager Crêpe Suzette, de verdenskjente franske dessert-pannekaker.

Ingredienser

Antall porsjoner

Crêpe Suzette

100 g TINE Meierismør
1 ½ dl hvetemel
2 dl TINE Kremfløte
1 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller Hel
4 stk egg
1 stk sitron (revet skall av)

Appelsinsaus

100 g TINE Meierismør
1 ½ dl melis
3 ss sitronsaft
1 ½ dl Sunniva Original Appelsinjuice eller annen god appelsinjuice

Tilbehør

3 dl TINE Kremfløte
2 ss sukker
16 stk jordbær

Slik gjør du det

    1. Smelt smør på middels varme og sett til avkjøling. Visp sammen hvetemel, kremfløte, melk, egg og sitronskall til røre og tilsett det lett avkjølte smøret.
    2. La røren svelle (hvile) i ca. 30 minutter. Dette er viktig for å få et godt resultat.
    3. Stek tynne pannekaker i middels varm stekepanne. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden. Brett dem i fire og hold dem varme i ildfast fat.
  1. Appelsinsaus

    1. Bland smør, melis, sitronsaus og juice i en kjele og la sausen få et oppkok. Hell appelsinsausen over pannekakene rett før servering.
  2. Tilbehør

    1. Visp kremfløte sammen med litt sukker til du får en luftig og fin krem. Server jordbær og krem (is smaker også godt til!) til de varme crepe suzette.
Tips!

Pannekakene serveres ofte flambert på spektakulært vis, men krem eller iskrem og ferske bær er også helt nydelig til pannekakene. 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Hiro

    2 år siden
    Denne oppskriften var rar for en av de tingene som gjør den til det den er mangler. Sitat: En variant som er kjent er Crêpe Suzette der røren helles på en varm panne, sukres og overhelles med cognac som antennes slik at flamberingen karamelliserer en del av sukkeret før det hele serveres. Sitat slutt. Ja denne susen er ikke uvanlig men la en spade bli en spade og en skje en skje. Hvordan kan dette være en fransk crêpe suzette hvis den ikke blir laget riktig? Blir ikke det det samme som å si at en martini asti er en champagne?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Hiro, Takk for tilbakemeldingen :) Vi vil se på oppskriften og endre den så den blir mer riktig skrevet. Ha en fin dag videre!

      Kommenter  (0)


  • kari kastmann

    4 år siden
    skulle beregne 6 porsjoner og fikk noen syke tall. Bl.a. 24 egg:) 6 sitroner .....

    Kommenter  (0)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Kari, Beklager forvirringen i oppskriften. Jeg endrer oppskriften og setter røren til 6 stykk pannekaker i stedet. Takk for at du sier i fra :)

      Kommenter  (0)

      • Anne

        3 år siden
        Oppskriftstørrelsen er fremdeles helt vill! 16 egg til 4 porsjoner? Hvor mange pannekaker spiser én person til dessert? Toppen to mener jeg :-) - altså er én porsjon røre nok til tre mennesker... Oppskriften bør derfor deles på 3 og så ganges opp med antall personer!

        Kommenter  (0)


  • Arne

    5 år siden
    Det står 100 g smør under ingrediensene til appelsinsausen. Jeg lurer på om smøret heller skal i pannekakerøra?

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Arne, Det trengs 100 gram smør i både røren og appelsinsausen. Feilen er rettet opp, takk for tilbakemelding. Håper du blir fornøyd med pannekakene.

      Kommenter  (3)


Det er mye kjærlighet i god mat