Crêpe Suzette
Enkel•45 min min
Her viser vi deg hvordan du lager Crêpe Suzette, de verdenskjente franske dessert-pannekaker.
Ingredienser
Antall stykker
Crêpe Suzette
-
100 g
-
1 ½ dlhvetemel
-
2 dl
-
1 dlTINE® Lettmelk 1,0 % fett eller Hel
-
4 stkegg
-
1 stksitron (revet skall av)
Appelsinsaus
-
100 g
-
1 ½ dlmelis
-
3 sssitronsaft
-
1 ½ dlSunniva® Original Appelsinjuice eller annen god appelsinjuice
Tilbehør
-
3 dl
-
2 sssukker
-
16 stkjordbær
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør på middels varme og sett til avkjøling. Visp sammen hvetemel, kremfløte, melk, egg og sitronskall til røre og tilsett det lett avkjølte smøret.
-
2
La røren svelle (hvile) i ca. 30 minutter. Dette er viktig for å få et godt resultat.
-
3
Stek tynne pannekaker i middels varm stekepanne. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden. Brett dem i fire og hold dem varme i ildfast fat.
Appelsinsaus
-
4
Bland smør, melis, sitronsaus og juice i en kjele og la sausen få et oppkok. Hell appelsinsausen over pannekakene rett før servering.
Tilbehør
-
5
Visp kremfløte sammen med litt sukker til du får en luftig og fin krem. Server jordbær og krem (is smaker også godt til!) til de varme crepe suzette.