
Rislapper med kanel og sitron
Enkel•25 min min
Bruk restene av gårsdagens risengrynsgrøt til å lage kjempegode lapper. Lappene er som små pannekaker og serveres med rømme, eller syltetøy og brunost.
Ingredienser
Antall porsjoner
Lapper
-
1 pakke(á 450g) ferdig Fjordland risgrøt eller rester av hjemmelaget risgrøt
-
3 sssukker
-
1 tsmalt kanel
-
2 stkegg
-
1 dlhvetemel
-
1 stksitron , revet skall av
-
2 ssTINE® Meierismør , til steking
Pynt
-
6 stkfriske bringebær
-
1 ssbringebærsyltetøy
-
2 stksitronmelisseblader
Slik gjør du det
-
1
Rør grøten sammen med sukker, kanel, egg, mel og revet sitronskall. Stek en prøvekake i en varm stekepanne med litt smør for å se om konsistensen er riktig. Hvis du ønsker lettere rislapper, kan du tilsette litt mer melk.
-
2
Ha smør i en varm panne, legg på 1 - 2 ss røre pr. lapp og stek de gulbrune på hver side.
Pynt
-
3
Server lappene med friske bringebær og litt bringebærsyltetøy. Pynt med sitronmelisseblader.