Oppskrift på rislapper med kanel og sitron
6

Rislapper med kanel og sitron

(50)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Bruk restene av gårsdagens risengrynsgrøt til å lage kjempegode lapper. Lappene er som små pannekaker og serveres med rømme, eller syltetøy og brunost.

Antall porsjoner

Ingredienser

Lapper

1 pakke(á 450g) ferdig Fjordland risgrøt eller rester av hjemmelaget risgrøt
3 sssukker
1 tsmalt kanel
2 stkegg
1 dlhvetemel
1 stksitron, revet skall av
2 ssTINE Meierismør, til steking

Pynt

friske bringebær
bringebærsyltetøy
2 stksitronmelisseblader

Slik gjør du det

  • Lapper

    1. Rør grøten sammen med sukker, kanel, egg, mel og revet sitronskall. Stek en prøvekake i en varm stekepanne med litt smør for å se om konsistensen er riktig. Hvis du ønsker lettere rislapper, kan du tilsette litt mer melk.
    2. Ha smør i en varm panne, legg på 1 - 2 ss røre pr. lapp og stek de gulbrune på hver side.
  • Pynt

    1. Server lappene med friske bringebær og litt bringebærsyltetøy. Pynt med sitronmelisseblader.

Tips:

Lappene passer også fint å lage som dessert servert med litt vaniljekesam eller Piano Bringebærsaus. 

Kommentarer