Rislapper med kanel og sitron

Rislapper med kanel og sitron

6
  • Enkel
  • 25 min
Bruk restene av gårsdagens risengrynsgrøt til å lage kjempegode lapper. Lappene er som små pannekaker og serveres med rømme, eller syltetøy og brunost.

Ingredienser

Lapper

1 pakke (á 450g) ferdig Fjordland risgrøt eller rester av hjemmelaget risgrøt
3 ss sukker
1 ts malt kanel
2 stk egg
1 dl hvetemel
1 stk sitron , revet skall av
2 ss TINE Meierismør , til steking

Pynt

6 stk friske bringebær
1 ss bringebærsyltetøy
2 stk sitronmelisseblader

Slik gjør du det

    1. Rør grøten sammen med sukker, kanel, egg, mel og revet sitronskall. Stek en prøvekake i en varm stekepanne med litt smør for å se om konsistensen er riktig. Hvis du ønsker lettere rislapper, kan du tilsette litt mer melk.
    2. Ha smør i en varm panne, legg på 1 - 2 ss røre pr. lapp og stek de gulbrune på hver side.
  1. Pynt

    1. Server lappene med friske bringebær og litt bringebærsyltetøy. Pynt med sitronmelisseblader.
Tips

Lappene passer også fint å lage som dessert servert med litt vaniljekesam eller Piano Bringebærsaus. 

Kommentarer

  • Thomas

    5 år siden
    Veldig godt!

     (6)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      5 år siden
      Hei Thomas, Takk for hyggelig tilbakemelding :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat