Rislapper med kanel og sitron

Rislapper med kanel og sitron

Kommentarer 6
  • Enkel
  • 25 min
Bruk restene av gårsdagens risengrynsgrøt til å lage kjempegode lapper. Lappene er som små pannekaker og serveres med rømme, eller syltetøy og brunost.

Ingredienser

Antall porsjoner

Lapper

1 pakke (á 450g) ferdig Fjordland risgrøt eller rester av hjemmelaget risgrøt
3 ss sukker
1 ts malt kanel
2 stk egg
1 dl hvetemel
1 stk sitron , revet skall av
2 ss TINE Meierismør , til steking

Pynt

6 stk friske bringebær
1 ss bringebærsyltetøy
2 stk sitronmelisseblader

Slik gjør du det

    1. Rør grøten sammen med sukker, kanel, egg, mel og revet sitronskall. Stek en prøvekake i en varm stekepanne med litt smør for å se om konsistensen er riktig. Hvis du ønsker lettere rislapper, kan du tilsette litt mer melk.
    2. Ha smør i en varm panne, legg på 1 - 2 ss røre pr. lapp og stek de gulbrune på hver side.
  1. Pynt

    1. Server lappene med friske bringebær og litt bringebærsyltetøy. Pynt med sitronmelisseblader.
Tips!

Lappene passer også fint å lage som dessert servert med litt vaniljekesam eller Piano Bringebærsaus. 

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Thomas

    4 år siden
    Veldig godt!

    Kommenter  (6)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Thomas, Takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


  • Berit

    6 år siden
    Det må være noe galt med melkemengden her - 5 dl er alt for mye i forhold til grøtmengden. Røren ble bare en tynn suppe som var umulig og steke - selv om jeg tilsatte mer hvetemel. Skal det egentlig være melk i rislapper i det hele tatt?

    Kommenter  (31)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hei Berit. Jeg har sjekket litt rundt dette med melk i disse rislappene og funnet to ulike varianter av dem i arkivene våre. Men det ser ut som det stemmer det du skriver, at i akkurat disse er det ikke nødvendig med melk - og dermed 5 dl gjør at det blir en tynn suppe. Beklager dette på det sterkeste! Jeg skal få endret i oppskriften med en gang, slik at ikke flere ender opp med et dårlig resultat. Igjen - beklager dette - men tusen takk for at du tok deg tid til å gjøre oss oppmerksom på feilen!

      Kommenter  (5)


  • Amelie

    6 år siden
    Det ser veldig godt ut, men det står ikke hvor mye melk som skal i røren..?

    Kommenter  (10)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Hmmm...et godt poeng der, Amelie! Her har melkemengden falt ut. 4,5 -5 dl melk bør gi riktig konsistens til disse gode rislappene. Takk for at du gjorde oss oppmerksom på feilen!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat