Skip to main content

Rislapper med kanel og sitron

Enkel
25min

Bruk restene av gårsdagens risengrynsgrøt til å lage kjempegode lapper. Lappene er som små pannekaker og serveres med rømme, eller syltetøy og brunost.

3.7
(59)
Next ImageRislapper med kanel og sitron

Ingredienser

Antall porsjoner

Lapper

1 pakke
(á 450g) ferdig Fjordland risgrøt eller rester av hjemmelaget risgrøt
3 ss
sukker
1 ts
malt kanel
2 stk
egg
1 dl
hvetemel
1 stk
sitron, revet skall av
2 ss
TINE® Meierismør, til steking

Pynt

6 stk
friske bringebær
1 ss
bringebærsyltetøy
2 stk
sitronmelisseblad

Fremgangsmåte

  1. Rør grøten sammen med sukker, kanel, egg, mel og revet sitronskall. Stek en prøvekake i en varm stekepanne med litt smør for å se om konsistensen er riktig. Hvis du ønsker lettere rislapper, kan du tilsette litt mer melk.

  2. Ha smør i en varm panne, legg på 1 - 2 ss røre pr. lapp og stek de gulbrune på hver side.

Pynt

  1. Server lappene med friske bringebær og litt bringebærsyltetøy. Pynt med sitronmelisseblader.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Lappene passer også fint å lage som dessert servert med litt vaniljekesam eller Piano Bringebærsaus. 

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter