Rislapper med kanel og sitron
Bruk restene av gårsdagens risengrynsgrøt til å lage kjempegode lapper. Lappene er som små pannekaker og serveres med rømme, eller syltetøy og brunost.
Enkel•25 min•1 personer
Ingredienser
Lapper
- 1 pakke (á 450g) ferdig Fjordland risgrøt, eller rester av hjemmelaget risgrøt
- 3 ss sukker
- 1 ts malt kanel
- 2 stykk egg
- 1 dl hvetemel
- 1 stykk sitron, , revet skall av
- 2 ss TINE® Meierismør, , til steking
Pynt
- 6 stykk friske bringebær
- 1 ss bringebærsyltetøy
- 2 stykk sitronmelisseblad
Slik gjør du
1
Rør grøten sammen med sukker, kanel, egg, mel og revet sitronskall. Stek en prøvekake i en varm stekepanne med litt smør for å se om konsistensen er riktig. Hvis du ønsker lettere rislapper, kan du tilsette litt mer melk.
2
Ha smør i en varm panne, legg på 1 - 2 ss røre pr. lapp og stek de gulbrune på hver side.
Pynt
1
Server lappene med friske bringebær og litt bringebærsyltetøy. Pynt med sitronmelisseblader.
TipsLappene passer også fint å lage som dessert servert med litt vaniljekesam eller Piano Bringebærsaus.