Tykke sveler

Tykke sveler

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 25 min
Sveler, eller lapper som mange kaller dem, er tradisjonsbakst fra Vestlandet. Med denne oppskriften blir svelene tykke og deilige, og smaker nydelig med litt rømme og syltetøy eller brunost. Denne oppskriften gir ca 20 sveler.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 stk egg
3 dl sukker
1 l TINE Kulturmjølk
4 ss TINE Meierismør
1 ts natron
½ ts hjortetakksalt
8 dl hvetemel

Slik gjør du det

    1. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett melk og smeltet smør.
    2. Bland mel med natron og hjortetakksalt og sikt det i eggedosisen. Bland alt til en klumpefri røre.
    3. Varm stekepannen til den er middels varm, og stek svelene på begge sider. Det er ikke nødvendig med smør i pannen.
    4. Legg svelene på rist, og server dem nystekte med TINE brunost eller syltetøy, gjerne også rømme.
Tips!

Sveler smaker også godt servert med smørkrem. Den kan du lage ved å piske 100 g meierismør, 100 g sukker og gjerne 1-2 ts vaniljesukker noen minutter til du får en hvit og luftig masse. Smør på godt med krem utover de avkjølte svelene før du serverer.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Solveig

    12 dager siden
    Super god oppskrift. Jeg og samboeren koste oss veldig ????

    Kommenter  (0)


  • Unni

    2 år siden
    Denne oppskriften ble brukt da det ble solgt sveler og kaffe til inntekt for korpset. Vi fikk flere ganger høre at dette var den beste svela de hadde smakt! Til og med en sunnmøring godkjente dem :) Enkel og grei oppskift

    Kommenter  (13)


Det er mye kjærlighet i god mat