Brunostlapper
Disse lappene med brunost i røra er supergode og perfekte i matpakka! Lag og frys ned, så har du lunsj hele uka.
Slik gjør du det
-
-
Pisk melk og egg i en bolle. Ha i hvetemel, havremel, havregryn, sukker, bakepulver og salt og rør til en jevn og klumpfri røre.
-
Riv brunost på et rivjern og vend inn. La røren svelle i ca. 15 minutter.
-
Varm en stekepanne på medium høy varme. Ha litt smør i pannen og ha en øse røre i pannen. Stek små pannekaker, ca. 12 cm, til gylne på begge sider. Snu når den er gyllen på undersiden, ca. 2-3 minutter, og stek videre på andre siden i ca. 1-2 minutter.
-
Legg over på rist og server med ønsket topping.
-
Lussekatter
Ingen Lucia-feiring uten deilige Lussekatter! Lussekatter baker man først og fremst til Luciadagen 13. desember, men disse er så gode at du helst vil spise de gjennom hele adventstiden.
-
Hvite kakemenn og -damer
Gøttekælla, julemanna, spekulasi, kakemenner, ja, kjært barn har mange navn. Denne oppskriften på hvite kakemenn og -damer gir deilige julekaker med lang juletradisjon.
-
Julens deiligste pepperkaker
Pepperkaker er noe av det morsomste og hyggeligste ved julebaksten. Og for mange et obligatorisk innslag blant de berømte syv sortene. Her får du den beste oppskriften på pepperkakedeig.
-
Fløtekarameller
Det er ikke alltid enkelt å finne på nye gaver nå for tiden; alle har jo alt! Vårt beste tips er å lage en gave som garantert faller i smak, som for eksempel disse nydelige fløtekaramellene. Denne oppskriften gir ca. 40 hjemmelagde karameller.
-
Julekake - julebrød
Julebrød, eller julekake er blitt bakt helt siden bronsealderen. Jo mer godsaker man hadde i julekaken i form av rosiner, sukat og sukker, desto mer fruktbart og gavmildt trodde man at det kommende året ville bli. Julekake er en populær spiselig gave å gi bort.
Kommentarer