Eple-og kanellengde

(15)
 • Utførelse

  Middels
 • Tid

Epler og kanel passer sammen som hånd i hanske. Og denne blandingen på en seng av søt gjærbakst, ja, det er det få som kan stå i mot. Og er du først i sving på kjøkkenet, er det lurt å lage dobbel porsjon for å ha noe "på lur" i fryseboksen.

Antall porsjoner

1

Ingredienser

Grunndeig søt gjærbakst:

75 gTINE Meierismør
2 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
25 ggjær
¼ tssalt
½ dl(ca 50g) sukker
¾ tsmalt kardemomme
1 stkegg (hold av halvparten til pensling)
6 dlhvetemel

Fyll :

50 gTINE Meierismør
1 tsmalt kanel
2 sssukker
1 tsvaniljesukker
2 stkepler

Garnering:

2 ssappelsinmarmelade (kan sløyfes)
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

 • Søt gjærdeig:

  1. Til denne oppskriften på eplestang skal du starte med å varme melken til fingervarme (37 °C). Smuldre så gjæren i en bakebolle og tilsett litt av melken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melken.
  2. Tilsett salt, sukker og kardemomme og egg. Tilsett smør i klatter. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen til heving dekket med plast ca. 30–40 minutter.
  3. Del deigen i to og kjevle hver ut til rektangel, ca.18x45 cm. Rør sammen smør, kanel, sukker og vaniljesukker.Smør kanelsmøret på deigen. Brett inn langsidene mot midten, men la ca. 3 cm stå åpen i midten. La lengdene heve under plast ca 40 minutter
  4. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir.
  5. Fjern kjernehuset av eplene og skjær den i skiver, som legges i midten på lengdene. Pensle kantene med sammenpisket egg.
  6. Stek eple- og kanellengdene midt i ovnen i ca 15–20 minutter.
  7. Pensle lengdene med appelsinmarmelade når de tas ut av ovnen. Avkjøl på rist.

Tips:

Istedenfor epleskiver kan du gjerne bruke pærer eller plommer. Servert lett lunet smaker denne kringlen godt med vaniljekesam ved siden av.

Kommentarer

  Legg til kommentar