Eple-og kanellengde
Middels•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Grunndeig søt gjærbakst:
-
75 g
-
2 ½ dl
-
25 ggjær
-
¼ tssalt
-
½ dl(ca 50g) sukker
-
¾ tsmalt kardemomme
-
1 stkegg (hold av halvparten til pensling)
-
6 dlhvetemel
Fyll :
-
50 g
-
1 tsmalt kanel
-
2 sssukker
-
1 tsvaniljesukker
-
2 stkepler
Garnering:
-
2 ssappelsinmarmelade (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften på eplestang skal du starte med å varme melken til fingervarme (37 °C). Smuldre så gjæren i en bakebolle og tilsett litt av melken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melken.
-
2
Tilsett salt, sukker og kardemomme og egg. Tilsett smør i klatter. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen til heving dekket med plast ca. 30–40 minutter.
-
3
Del deigen i to og kjevle hver ut til rektangel, ca.18x45 cm. Rør sammen smør, kanel, sukker og vaniljesukker.Smør kanelsmøret på deigen. Brett inn langsidene mot midten, men la ca. 3 cm stå åpen i midten. La lengdene heve under plast ca 40 minutter
-
4
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir.
-
5
Fjern kjernehuset av eplene og skjær den i skiver, som legges i midten på lengdene. Pensle kantene med sammenpisket egg.
-
6
Stek eple- og kanellengdene midt i ovnen i ca 15–20 minutter.
-
7
Pensle lengdene med appelsinmarmelade når de tas ut av ovnen. Avkjøl på rist.