Håndkle og blad
Eple-og kanellengde
(1616)

Eple-og kanellengde

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Epler og kanel passer sammen som hånd i hanske. Og denne blandingen på en seng av søt gjærbakst, ja, det er det få som kan stå i mot. Og er du først i sving på kjøkkenet, er det lurt å lage dobbel porsjon for å ha noe "på lur" i fryseboksen.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Grunndeig søt gjærbakst:

75 gTINE Meierismør
2 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
25 ggjær
¼ tssalt
½ dl(ca 50g) sukker
¾ tsmalt kardemomme
1 stkegg (hold av halvparten til pensling)
6 dlhvetemel

Fyll :

50 gTINE Meierismør
1 tsmalt kanel
2 sssukker
1 tsvaniljesukker
2 stkepler

Garnering:

2 ssappelsinmarmelade (kan sløyfes)
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften på eplestang skal du starte med å varme melken til fingervarme (37 °C). Smuldre så gjæren i en bakebolle og tilsett litt av melken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melken.
    2. Tilsett salt, sukker og kardemomme og egg. Tilsett smør i klatter. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen til heving dekket med plast ca. 30–40 minutter.
    3. Del deigen i to og kjevle hver ut til rektangel, ca.18x45 cm. Rør sammen smør, kanel, sukker og vaniljesukker.Smør kanelsmøret på deigen. Brett inn langsidene mot midten, men la ca. 3 cm stå åpen i midten. La lengdene heve under plast ca 40 minutter
    4. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir.
    5. Fjern kjernehuset av eplene og skjær den i skiver, som legges i midten på lengdene. Pensle kantene med sammenpisket egg.
    6. Stek eple- og kanellengdene midt i ovnen i ca 15–20 minutter.
    7. Pensle lengdene med appelsinmarmelade når de tas ut av ovnen. Avkjøl på rist.
Blått hjerte
Tips!

Istedenfor epleskiver kan du gjerne bruke pærer eller plommer. Servert lett lunet smaker denne kringlen godt med vaniljekesam ved siden av.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat