Håndkle og blad
Kardemommesnurrer
(5151)

Kardemommesnurrer

 • Utførelse

  Middels
 • Tid

Kardemommesnurrer eller boller med krydder i svingene - kjært barn har mange navn. Kardemommeboller smaker alltid godt og egner seg også veldig godt til å fryse ned. Dermed har du noe godt på lur dersom du skulle få overraskende besøk.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Grunndeig søt gjærbakst:

150 gTINE Meierismør
5 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 ggjær
½ tssalt
1 ¼ dlsukker (ca.100g)
1 ½ tsmalt kardemomme
1 stkegg
12 dlhvetemel (ca.)

Pensling:

1 stksammenvispet egg

Fyll :

100 gTINE Meierismør (romtemperatur)
1 dlsukker
2 tsmalt kardemomme

Pensling og dryss:

1 stkegg
4 ssperlesukker
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Denne oppskriften på hjemmelagde kardemommesnurrer gir ca 16 deilige boller.
  2. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
  3. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til heving dekket med plast ca. 30–40 minutter.
  4. Rør sammen smør, sukker og kardemomme til fyllet. Del deigen i to deler og kjelve hver ut til en leiv, ca. 20 x 45 cm. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca. 2 cm brede biter.
  5. Sett stekeovnen på 250 °C.
  6. Legg bollene med snittflaten ned på stekeplate med bakepapir. Etterhev ca. 30–40 minutter under plast. Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker. Stek midt i ovnen ca 7 - 8 minutter. Avkjøl kardemommebollene på rist.
Blått hjerte
Tips!

Ved all gjærbakst er det viktig å bruke minste mengde mel. Det er lettere å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs, enn det motsatte.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat