Kardemommesnurrer

Kardemommesnurrer

6
130
Middels90 min
Kardemommesnurrer eller boller med krydder i svingene - kjært barn har mange navn. Kardemommeboller smaker alltid godt og egner seg også veldig godt til å fryse ned. Dermed har du noe godt på lur dersom du skulle få overraskende besøk.

Ingredienser

Antall porsjoner

Grunndeig søt gjærbakst:

Pensling:

 • 1 stk
  sammenvispet egg

Fyll :

Pensling og dryss:

 • 1 stk
  egg
 • 4 ss
  perlesukker

Slik gjør du det

 1. 1

  Denne oppskriften på hjemmelagde kardemommesnurrer gir ca 16 deilige boller.

 2. 2

  Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.

 3. 3

  Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til heving dekket med plast ca. 30–40 minutter.

 4. 4

  Rør sammen smør, sukker og kardemomme til fyllet. Del deigen i to deler og kjelve hver ut til en leiv, ca. 20 x 45 cm. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca. 2 cm brede biter.

 5. 5

  Sett stekeovnen på 250 °C.

 6. 6

  Legg bollene med snittflaten ned på stekeplate med bakepapir. Etterhev ca. 30–40 minutter under plast. Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker. Stek midt i ovnen ca 7 - 8 minutter. Avkjøl kardemommebollene på rist.

Tips

Ved all gjærbakst er det viktig å bruke minste mengde mel. Det er lettere å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs, enn det motsatte.

Del denne oppskriften: