Kardemommesnurrer
Middels•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Grunndeig søt gjærbakst:
-
150 g
-
5 dl
-
50 ggjær
-
½ tssalt
-
1 ¼ dlsukker (ca.100g)
-
1 ½ tsmalt kardemomme
-
1 stkegg
-
12 dlhvetemel (ca.)
Pensling:
-
1 stksammenvispet egg
Fyll :
-
100 gTINE® Meierismør (romtemperatur)
-
1 dlsukker
-
2 tsmalt kardemomme
Pensling og dryss:
-
1 stkegg
-
4 ssperlesukker
Slik gjør du det
-
1
Denne oppskriften på hjemmelagde kardemommesnurrer gir ca 16 deilige boller.
-
2
Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
-
3
Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til heving dekket med plast ca. 30–40 minutter.
-
4
Rør sammen smør, sukker og kardemomme til fyllet. Del deigen i to deler og kjelve hver ut til en leiv, ca. 20 x 45 cm. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca. 2 cm brede biter.
-
5
Sett stekeovnen på 250 °C.
-
6
Legg bollene med snittflaten ned på stekeplate med bakepapir. Etterhev ca. 30–40 minutter under plast. Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker. Stek midt i ovnen ca 7 - 8 minutter. Avkjøl kardemommebollene på rist.