Kardemommesnurrer

Kardemommesnurrer

Kommentarer 0
  • Middels
  • 90 min
Kardemommesnurrer eller boller med krydder i svingene - kjært barn har mange navn. Kardemommeboller smaker alltid godt og egner seg også veldig godt til å fryse ned. Dermed har du noe godt på lur dersom du skulle få overraskende besøk.

Ingredienser

Antall porsjoner

Grunndeig søt gjærbakst:

150 g TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 g gjær
½ ts salt
1 ¼ dl sukker (ca.100g)
1 ½ ts malt kardemomme
1 stk egg
12 dl hvetemel (ca.)

Pensling:

1 stk sammenvispet egg

Fyll :

100 g TINE Meierismør (romtemperatur)
1 dl sukker
2 ts malt kardemomme

Pensling og dryss:

1 stk egg
4 ss perlesukker

Slik gjør du det

    1. Denne oppskriften på hjemmelagde kardemommesnurrer gir ca 16 deilige boller.
    2. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
    3. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til heving dekket med plast ca. 30–40 minutter.
    4. Rør sammen smør, sukker og kardemomme til fyllet. Del deigen i to deler og kjelve hver ut til en leiv, ca. 20 x 45 cm. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i ca. 2 cm brede biter.
    5. Sett stekeovnen på 250 °C.
    6. Legg bollene med snittflaten ned på stekeplate med bakepapir. Etterhev ca. 30–40 minutter under plast. Pensle med sammenpisket egg og strø på perlesukker. Stek midt i ovnen ca 7 - 8 minutter. Avkjøl kardemommebollene på rist.
Tips!

Ved all gjærbakst er det viktig å bruke minste mengde mel. Det er lettere å justere deigen til passe konsistens med mer mel om den er for løs, enn det motsatte.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat