
Bursdagsboller med Daim
Middels•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
150 g
-
5 dl
-
50 ggjær
-
½ tssalt
-
1 dlsukker
-
1 tsmalt kardemomme
-
13 dlhvetemel (ca.)
Fyll:
-
1 stkstor Daim
-
200 gmandler
-
150 g
-
½ dlsukker (ca.)
Pensling:
-
1 stksammenvispet egg
Pynt:
-
3 ssperlesukker
Slik gjør du det
-
1
Denne oppskriften gir ca. 40 bursdagsboller. Forvarm stekeovnen til 250 °C.
-
2
Smelt smøret og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bolle og rør ut med litt av væsken. Ha i resten av væsken og tilsett salt, sukker, kardemomme og mel, spar litt av melet til utbakingen.
-
3
Arbeid deigen til den er blank og smidig. Dekk til med plast og la deigen heve i ca. 40 minutter til den er dobbelt så stor.
-
4
Finhakk daim og mandler.
-
5
Ha deigen på melet bakebord og elt den lett. Del deigen i to deler. Kjevle hver del til en tynn rektangulær leiv, ca. 40 x 20 cm stor.
-
6
Høvle over smøret med en ostehøvel. Strø over daim, mandler og sukker. Rull deigen sammen fra langsiden og skjær rullen i ca. 2 cm brede biter.
-
7
Legg bollene i muffinsformer og sett de på plater. Dekk til med plast og la bollene heve i ca. 30 min.
-
8
Pensle bollene med sammenpisket egg. Strø over perlesukker. Stek midt i ovnen til de har fått fin farge, 8 - 10 minutter. Avkjøl på rist.