Bursdagsboller med Daim

Bursdagsboller med Daim

2
37
Middels45 min
Luftig og bursdagspyntet gjærbakst med herlig Daim-sjokolade inni. Disse bollene vil garantert falle i smak hos både små prinser og prinsesser, og stolte konger og dronninger.

Ingredienser

Antall porsjoner

Fyll:

Pensling:

 • 1 stk
  sammenvispet egg

Pynt:

 • 3 ss
  perlesukker

Slik gjør du det

 1. 1

  Denne oppskriften gir ca. 40 bursdagsboller. Forvarm stekeovnen til 250 °C.

 2. 2

  Smelt smøret og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bolle og rør ut med litt av væsken. Ha i resten av væsken og tilsett salt, sukker, kardemomme og mel, spar litt av melet til utbakingen.

 3. 3

  Arbeid deigen til den er blank og smidig. Dekk til med plast og la deigen heve i ca. 40 minutter til den er dobbelt så stor.

 4. 4

  Finhakk daim og mandler.

 5. 5

  Ha deigen på melet bakebord og elt den lett. Del deigen i to deler. Kjevle hver del til en tynn rektangulær leiv, ca. 40 x 20 cm stor.

 6. 6

  Høvle over smøret med en ostehøvel. Strø over daim, mandler og sukker. Rull deigen sammen fra langsiden og skjær rullen i ca. 2 cm brede biter.

 7. 7

  Legg bollene i muffinsformer og sett de på plater. Dekk til med plast og la bollene heve i ca. 30 min.

 8. 8

  Pensle bollene med sammenpisket egg. Strø over perlesukker. Stek midt i ovnen til de har fått fin farge, 8 - 10 minutter. Avkjøl på rist.

Tips

Bruk alltid minste mengde mel når du lager gjærbakst. Det er lettere å justere en løs deig til passe konsistens, enn omvendt.

Del denne oppskriften: