
Bursdagsboller med Daim
Luftig og bursdagspyntet gjærbakst med herlig Daim-sjokolade inni. Disse bollene vil garantert falle i smak hos både små prinser og prinsesser, og stolte konger og dronninger.

Ingredienser
Antall porsjoner
1
Ingredienser
Pensling:
Pynt:
Fremgangsmåte
- 1
Denne oppskriften gir ca. 40 bursdagsboller. Forvarm stekeovnen til 250 °C.
- 2
Smelt smøret og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bolle og rør ut med litt av væsken. Ha i resten av væsken og tilsett salt, sukker, kardemomme og mel, spar litt av melet til utbakingen.
- 3
Arbeid deigen til den er blank og smidig. Dekk til med plast og la deigen heve i ca. 40 minutter til den er dobbelt så stor.
- 4
Finhakk daim og mandler.
- 5
Ha deigen på melet bakebord og elt den lett. Del deigen i to deler. Kjevle hver del til en tynn rektangulær leiv, ca. 40 x 20 cm stor.
- 6
Høvle over smøret med en ostehøvel. Strø over daim, mandler og sukker. Rull deigen sammen fra langsiden og skjær rullen i ca. 2 cm brede biter.
- 7
Legg bollene i muffinsformer og sett de på plater. Dekk til med plast og la bollene heve i ca. 30 min.
- 8
Pensle bollene med sammenpisket egg. Strø over perlesukker. Stek midt i ovnen til de har fått fin farge, 8 - 10 minutter. Avkjøl på rist.
Tips
Bruk alltid minste mengde mel når du lager gjærbakst. Det er lettere å justere en løs deig til passe konsistens, enn omvendt.