Bursdagsboller med Daim
Luftig og bursdagspyntet gjærbakst med herlig Daim-sjokolade inni. Disse bollene vil garantert falle i smak hos både små prinser og prinsesser, og stolte konger og dronninger.
Middels•45 min•1 personer
Ingredienser
- 150 g TINE® Meierismør
- 5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 50 g gjær
- 0.5 ts salt
- 1 dl sukker
- 1 ts malt kardemomme
- 13 dl hvetemel, (ca.)
Fyll:
- 1 stykk stor Daim
- 200 g mandler
- 150 g TINE® Meierismør
- 0.5 dl sukker, (ca.)
Slik gjør du
1
Denne oppskriften gir ca. 40 bursdagsboller. Forvarm stekeovnen til 250 °C.
2
Smelt smøret og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bolle og rør ut med litt av væsken. Ha i resten av væsken og tilsett salt, sukker, kardemomme og mel, spar litt av melet til utbakingen.
3
Arbeid deigen til den er blank og smidig. Dekk til med plast og la deigen heve i ca. 40 minutter til den er dobbelt så stor.
4
5
Ha deigen på melet bakebord og elt den lett. Del deigen i to deler. Kjevle hver del til en tynn rektangulær leiv, ca. 40 x 20 cm stor.
6
Høvle over smøret med en ostehøvel. Strø over daim, mandler og sukker. Rull deigen sammen fra langsiden og skjær rullen i ca. 2 cm brede biter.
7
Legg bollene i muffinsformer og sett de på plater. Dekk til med plast og la bollene heve i ca. 30 min.
8
Pensle bollene med sammenpisket egg. Strø over perlesukker. Stek midt i ovnen til de har fått fin farge, 8 - 10 minutter. Avkjøl på rist.
TipsBruk alltid minste mengde mel når du lager gjærbakst. Det er lettere å justere en løs deig til passe konsistens, enn omvendt.