Bursdagsboller med Daim

Bursdagsboller med Daim

2
 • Middels
 • 45 min
Luftig og bursdagspyntet gjærbakst med herlig Daim-sjokolade inni. Disse bollene vil garantert falle i smak hos både små prinser og prinsesser, og stolte konger og dronninger.

Ingredienser

150 g TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 g gjær
½ ts salt
1 dl sukker
1 ts malt kardemomme
13 dl hvetemel (ca.)

Fyll:

1 stk stor Daim
200 g mandler
150 g TINE Meierismør
½ dl sukker (ca.)

Pensling:

1 stk sammenvispet egg

Pynt:

3 ss perlesukker

Slik gjør du det

  1. Denne oppskriften gir ca. 40 bursdagsboller. Forvarm stekeovnen til 250 °C.
  2. Smelt smøret og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bolle og rør ut med litt av væsken. Ha i resten av væsken og tilsett salt, sukker, kardemomme og mel, spar litt av melet til utbakingen.
  3. Arbeid deigen til den er blank og smidig. Dekk til med plast og la deigen heve i ca. 40 minutter til den er dobbelt så stor.
  4. Finhakk daim og mandler.
  5. Ha deigen på melet bakebord og elt den lett. Del deigen i to deler. Kjevle hver del til en tynn rektangulær leiv, ca. 40 x 20 cm stor.
  6. Høvle over smøret med en ostehøvel. Strø over daim, mandler og sukker. Rull deigen sammen fra langsiden og skjær rullen i ca. 2 cm brede biter.
  7. Legg bollene i muffinsformer og sett de på plater. Dekk til med plast og la bollene heve i ca. 30 min.
  8. Pensle bollene med sammenpisket egg. Strø over perlesukker. Stek midt i ovnen til de har fått fin farge, 8 - 10 minutter. Avkjøl på rist.
Tips

Bruk alltid minste mengde mel når du lager gjærbakst. Det er lettere å justere en løs deig til passe konsistens, enn omvendt.

Kommentarer

 • Gunn Bouvier

  9 år siden
  Hvor mye sukker i fyllet?

   (2)

  • Nina Bull

   9 år siden
   Hei Gunn, Det skal være ca. 1/2 dl sukker i fyllet. Dessverre hadde det falt ut av oppskriften. Takk for at du gjorde oss oppmerksom på det.

    (3)


Det er mye kjærlighet i god mat