Fotballbanekake

Fotballbanekake

28
293
Enkel45 min
Den perfekte fotballkaken til bursdagsbarnet. Langpannesjokoladekake med grønn gressmatte laget av kokos, lakrislisser til mål og seigmenn som spillere. Garantert suksess i ethvert bursdagsselskap, eller kanskje for å feire kampseieren?

Ingredienser

Antall porsjoner

Bunn:

Glasur:

Dekorasjon til fotballbanen:

 • 3 ss
  kokosmasse
 • 1 ts
  grønn konditorfarge til gressmatten
 • 10 stk
  sjokoladepinner
 • 12 stk
  seigmenn
 • ½ dl
  melisglasur til markering av mål og midtbane
 • 2 dl
  non stop

Slik gjør du det

 1. 1

  Du trenger en en langpanne, 30 x 40 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.

 2. 2

  Ha smør og sukker i bakebollen. Rør sammen til en fin smørkrem. Ha eggene i melken, visp med en gaffel slik at det blandes. Bland mel med bakepulver, vaniljesukker og kakao. Tilsett egg- og melkeblandingen i smørkremen skiftevis med melblandingen. La det bli en glatt og fin deig.

 3. 3

  Hell deigen i langpannen dekket med bakepapir og stek kaken i ca. 30 minutter. Avkjøl og ha på sjokoladeglasur som du kjøper ferdig, eller lager selv.

 4. 4

  Ha noen dråper grønn konditorfarge i kokos. Mengde kokos tilpasser du selv alt etter som ”gresset” skal dekke hele kaken. Ha i så mye konditorfarge som du synes passer. Dryss det på kaken.

 5. 5

  For å avgrense banen og merke den kan du bruke hvit melisglasur eller vanlig kokosmasse og smarties/non stop. Til mål kan du bruke sjokoladepinner. Stikk tannstikker i seigmenn som spillere. Legg mer non stop/smarties rundt kaken, det er alltid populært.

Tips

Som mål kan du også bruke lakrislisser som du trer rundt tannstikker for å feste dem.

Del denne oppskriften: