Fotballbanekake

Fotballbanekake

Kommentarer 23
  • Enkel
  • 45 min
Den perfekte fotballkaken til bursdagsbarnet. Langpannesjokoladekake med grønn gressmatte laget av kokos, lakrislisser til mål og seigmenn som spillere. Garantert suksess i ethvert bursdagsselskap, eller kanskje for å feire kampseieren?

Antall porsjoner

Ingredienser

Bunn:

300 g TINE Meierismør
4 dl sukker
3 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
4 stk egg
500 g hvetemel
1 ss vaniljesukker
4 ts bakepulver
4 ss kakao

Glasur:

300 g melis
120 g TINE Meierismør
6 ss sterk kaffe
3 ts vaniljesukker
2 ss kakao

Dekorasjon til fotballbanen:

3 ss kokosmasse
1 ts grønn konditorfarge til gressmatten
10 stk sjokoladepinner
12 stk seigmenn
½ dl melisglasur til markering av mål og midtbane
2 dl non stop

Slik gjør du det

    1. Du trenger en en langpanne, 30 x 40 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Ha smør og sukker i bakebollen. Rør sammen til en fin smørkrem. Ha eggene i melken, visp med en gaffel slik at det blandes. Bland mel med bakepulver, vaniljesukker og kakao. Tilsett egg- og melkeblandingen i smørkremen skiftevis med melblandingen. La det bli en glatt og fin deig.
    3. Hell deigen i langpannen dekket med bakepapir og stek kaken i ca. 30 minutter. Avkjøl og ha på sjokoladeglasur som du kjøper ferdig, eller lager selv.
    4. Ha noen dråper grønn konditorfarge i kokos. Mengde kokos tilpasser du selv alt etter som ”gresset” skal dekke hele kaken. Ha i så mye konditorfarge som du synes passer. Dryss det på kaken.
    5. For å avgrense banen og merke den kan du bruke hvit melisglasur eller vanlig kokosmasse og smarties/non stop. Til mål kan du bruke sjokoladepinner. Stikk tannstikker i seigmenn som spillere. Legg mer non stop/smarties rundt kaken, det er alltid populært.
Tips!

Som mål kan du også bruke lakrislisser som du trer rundt tannstikker for å feste dem.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Mathias

    30 dager siden
    Den størkna aldri i midten den var helt flytende

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      30 dager siden
      Hei igjen Mathias,

      Kan det hende at du har stekt den på for lav temperatur eller hatt den for kort i ovnen?

      Kommenter  (0)


  • Mathias

    1 måneder siden
    Denne oppskriften var dårlig fordi det tok så lag tid før den størkna

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hva skulle størkne på denne kaken, Mathias?

      Kommenter  (0)


  • Christoffer

    7 måneder siden
    Jeg kjønner ikke hvordan man skal lage glasuren. Bunnen på kaken står det så fint også kommer det ingen forklarelse på hvordan man lager glasuren. Jeg har egentlig aldri laget noe serlig på kjøkkenet også velgte jeg å lage denne kaken

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Christoffer,

      Til glasuren måler du opp alt og har det i en bakebolle og visper til du har jevn og glatt glasur :) Håper det smaker!

      Kommenter  (1)


  • trine

    2 år siden
    Hei. Smelter man smøret til glasuren på denne kaken

    Kommenter  (8)


  • Anne Berit

    3 år siden
    Hei ?? kan man bruke noe annet enn kokosmasse?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Anne Berit, Du kan fint bruke melis, som du farger, dersom du ikke ønsker å bruke kokos. Lykke til :)

      Kommenter  (4)


  • fortesa

    3 år siden
    Hei! Den lille fotballen, hvordan lager jeg den?

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Fortesa, Vi brukte hvit fondant og tegnet på prikkene. Den kan, med andre ord, ikke spises og må fjernes før man "åpner" kaken. Lykke til :)

      Kommenter  (4)


  • camila

    5 år siden
    Hei. Jeg har en 45x37 langpanne. Vil denne kaken bli tynnere i langpannen min? Kan du vennligst hjelpe meg med mengdene jeg skal bruke til min langpanne. Takk takk.

    Kommenter  (66)


  • Teresa

    5 år siden
    Hei! Skal smøret smeltes før den blandes med sukker? Og kan man tilsette mindre mel for å få deigen mer "flytende"?

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Teresa. Nei, her skal du ikke smelte smøret, men bruke romtemperert smør som du sammen med sukker visper til en luftig smørkrem. Lykke til med kakebakingen!

      Kommenter  (1)


  • Wenche

    6 år siden
    Bakte denne til 5-åringens barneselskap. Den ble en stor suksess!! Valgte å doble mengden glasur, og synes det ble vellykket.

    Kommenter  (3)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      6 år siden
      Hei Wenche! Godt at barna ble fornøyde. Dobbelt så godt med dobbel glasur :)

      Kommenter  (1)


  • Khandan

    6 år siden
    Takk for den oppskriften!! kaken var veldig god og bursdag barnet ble utrolig glad for den:)

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Så bra at kaken falt i smak og at bursdagsbarnet ble fornøyd, Khandan! :)

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat