Fotballbanekake
Enkel•45 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Bunn:
-
300 g
-
4 dlsukker
-
3 ½ dl
-
4 stkegg
-
500 ghvetemel
-
1 ssvaniljesukker
-
4 tsbakepulver
-
4 sskakao
Glasur:
-
300 gmelis
-
120 g
-
6 sssterk kaffe
-
3 tsvaniljesukker
-
2 sskakao
Dekorasjon til fotballbanen:
-
3 sskokosmasse
-
1 tsgrønn konditorfarge til gressmatten
-
10 stksjokoladepinner
-
12 stkseigmenn
-
½ dlmelisglasur til markering av mål og midtbane
-
2 dlnon stop
Slik gjør du det
-
1
Du trenger en en langpanne, 30 x 40 cm. Sett stekeovnen på 175 °C.
-
2
Ha smør og sukker i bakebollen. Rør sammen til en fin smørkrem. Ha eggene i melken, visp med en gaffel slik at det blandes. Bland mel med bakepulver, vaniljesukker og kakao. Tilsett egg- og melkeblandingen i smørkremen skiftevis med melblandingen. La det bli en glatt og fin deig.
-
3
Hell deigen i langpannen dekket med bakepapir og stek kaken i ca. 30 minutter. Avkjøl og ha på sjokoladeglasur som du kjøper ferdig, eller lager selv.
-
4
Ha noen dråper grønn konditorfarge i kokos. Mengde kokos tilpasser du selv alt etter som ”gresset” skal dekke hele kaken. Ha i så mye konditorfarge som du synes passer. Dryss det på kaken.
-
5
For å avgrense banen og merke den kan du bruke hvit melisglasur eller vanlig kokosmasse og smarties/non stop. Til mål kan du bruke sjokoladepinner. Stikk tannstikker i seigmenn som spillere. Legg mer non stop/smarties rundt kaken, det er alltid populært.