Nasjonalkake

Nasjonalkaken

Kommentarer 0
  • Middels
  • 45 min
  • 30 min
Herlig kake pyntet i nasjonalfargene og fylt med krem og nyrørte blåbær og jordbær.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Springform, 24 cm

Sukkerbunn:

5 stk egg
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll:

5 dl rørte jordbær
2 dl rørte blåbær
3 dl TINE Kremfløte
1 ss sukker

Pynt:

3 dl TINE Kremfløte
5 dl jordbær
2 dl blåbær

Slik gjør du det

    1. Du trenger en rund kakeform, 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
    2. Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver. Bland alt forsiktig med en slikkepott. Hell røren i smurt form og stek kaken i ca. 30 minutter. Avkjøl den på rist.
    3. Del kakebunnen i tre lag. Fordel de rørte bærene på to av lagene. Visp fløten med sukker til luftig krem. Fordel kremen over de to lagene. Legg på toppen. Dekk hele kaken med vispet kremfløte.
    4. Ha resten av kremen i sprøytepose. Begynn midt på kaken og legg en stripe med blåbær. Sprøyt kremstjerner på begge sider av bærstripen. Fyll ut resten av kakens overflate med jordbær. Marker kanten på kaken med kremstjerner. Sprøyt resten av kremen rundt kaken.
Tips!

Når du lager sukkerbunnen selv er det viktig å ikke ta den ut av ovnen for tidlig, for da vil den synke i midten.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat