Kremkaken/bløtkaken Den store nasjonalkaken

Stor 17.mai-kake

Kommentarer 36
  • Enkel
  • 50 min
Stor bløtkake med saftig sukkerbrød. Kaken lages i en langpanne og pyntes med krem og ferske bær i det norske flaggets farger.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne på minimum 25x30 cm.

Sukkerbrød

8 stk egg
200 g sukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver

Kakefyll

2 dl bringebærsyltetøy
5 dl Piano Vaniljekrem
3 dl TINE Kremfløte

Pynt

6 dl TINE Kremfløte
5 dl friske eller dypfryste jordbær eller bringebær
1 dl friske eller dypfryste blåbær (ca)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på sukkerbrød trenger du en godt smurt langpanne på min. 25x30 cm. Dekk bunnen med bakepapir.
    2. Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel og bakepulver, og bland detforsiktig med eggedosisen med en slikkepott. Hell røren i en den smurte kakeformen.
    3. Stek sukkerbunnen i nedre del av ovnen i ca 30 minutter. Løsne kaken med en spiss kniv. Hvelv kakebunnen på rist for avkjøling.
  1. Kakefyllet

    1. Del kakebunnen i to lag. Bre syltetøy over bunnlaget. Fordel vaniljekremen over syltetøyet og dekk den med vispet kremfløte.
  2. Pynting av kaken

    1. Legg på topplaget. Dekk hele kaken med et tynt lag vispet kremfløte. Ha resten av kremen i sprøytepose. Hvis du ikke har sprøytepose, kan du klippe et lite hull i hjørnet på en brødpose og bruke denne.
    2. Fordel bær på kaken, gjerne i et mønseter. Sprøyt så kremen rundt. Sprøyt til slutt kremstriper rundt kanten på kaken.
Tips!

Ha som en regel at du leser igjennom oppskrift og fremgangsmåte FØR du begynner å lage kaken. Da unngår du overraskelser.





#2: Du kan sjekke om kakebunnen er ferdig ved å stikke en kakepinne eller tannpirker midt i kaken. Dersom den er helt tørr når du tar pinnen ut, er bunnen ferdig.



#3: Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med, kan du dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Pynten vil få en glansfull overflate og det ser veldig proft ut.

#4: Kaken kan gjerne fylles dagen i forveien, men selve pyntingen bør vente til dagen kaken skal serveres.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Gyda

    9 dager siden
    Hvor mange dager kan den stå i kjøleskaped

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 dager siden
      Hei Gyda,

      Anbefaler å spise den fersk eller dagen etter du har lagd den, men oppbevarer du den i plast i kjøleskapet holder den seg nok noen dager :) Se - Lukt -Smak før du kaster den. God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Eliza

    6 måneder siden
    Hei!
    Går det an å bruke en større form (37×27)? Blir kaka like høy?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Kaken vil nok bli lavere, Eliza. Men du kan bygge den opp med krem og bær :) Lykke til!

      Kommenter  (0)

    • Ann-Berit

      4 måneder siden
      Lag 3 sukkerbrød som du har til rullekake (av 3 egg hver) og legg dem oppå hverandre med fyll imellom. Da har du en bløtkake som garantert fungerer, imponerer og gleder mange!

      Kommenter  (0)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        4 måneder siden
        Så fint at du deler dine tips med alle oss, Ann-Berit :)

        Kommenter  (0)


  • Bente

    1 år siden
    Burde egentlig også stå høyde på forma. Min var for lav...

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Beate, Det er som regel standar høyde på langpanner og kakeformer, Så lenge du brukte 25x30 cm form så skal ikke høyden ha spilt noen stor rolle :) Håper resultatet ble vellykket uansett! God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Tove

    2 år siden
    Hei. Kan bunnen fryses? ??

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Tove, Sukkerbrød kan fint fryses, men anbefaler å fukte bunnen med litt saft eller lignende når den tas i bruk for å tilføre litt fuktighet og smak :) God bakst!

      Kommenter  (1)


  • Kaia

    2 år siden
    Kan denne stekes på varmluft? hva blir da evt steketiden?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      hei Kaia, Anbefaler å steke denne på over- og undervarme så den ikke får ''hakk/bobler'' i deigen mens den stekes og da ikke blir rett å fin og jobbe med. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Daniel

    2 år siden
    Denne oppskriften funket perfekt :-) dere som ikke får til sukkerbrødet med denne oppskriften gjør noe feil.

    Kommenter  (4)


  • Beate Mathisen

    5 år siden
    Denne oppskriften på sukkerbrød var rar..8 egg og kun 200 g sukker og mel..

    Kommenter  (31)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei Beate Det finnes mange forskjellige oppskrifter på sukkerbrød. Noen oppskrifter har så lite som 25 gram sukker og 25 gram mel per egg.

      Kommenter  (12)

      • Ribba

        4 år siden
        Like

        Kommenter  (3)

        • Hilsen kokkene fra Melkerampa

          4 år siden
          Hei, Vi liker det, vi også :)

          Kommenter  (1)

          • Laila gundersen

            2 år siden
            Helt fantastisk eggene lå på benken fra kvelden til morgen vispet en god stund ??

            Kommenter  (0)

            • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

              2 år siden
              Hei Dere! Så hyggelig å se at kaken er så populær :) God bakst videre!

              Kommenter  (0)


  • Tonje

    5 år siden
    Hei, over og undervarme, og det var helt feil det da. Men prøver å lage den ferdig, men kjedelig at den blir så mislykket når man har kjøpt inn så mange ingredienser...Skal ha selskap om noen dager, men prøver da igjen, for denne vil jeg klare! Men mel og bakepulver skal kun tilsettes ved slikkepott, ikke mikses?

    Kommenter  (7)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei igjen, Tonje. Det noen små triks til sukkerbrød. Husk å ha romtempererte råvarer. Særlig eggene er vktig her. Pisk eggedosisen godt og lenge. den skal være herlig luftig. Bland det tørre i en annen bolle, og sikt og vend den forsiktig inn med en slikkepott. Pass på at kaken er ferdig stekt ved å teste med en liten trepinne eller med en ukokt spagetti. :) Over- og undervarme skal brukes, men ingen stekeovner holder samme temperatur, å det gjelder å følge med. Krysser bakefingerene!

      Kommenter  (1)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Og, om du ikke allrede har kastet den mislykede kaken: Det er et utall av muligheter for å bruke den mislykkede kaken. Den kan smuldres opp og brukes til å lage punsjboller. Brukes som strø på smuldrepaier. Brukes som strø på iskrem eller som strø til retter som Tilslørte bondepiker. :)

      Kommenter  (0)


  • Tonje

    5 år siden
    Prøvde denne nå, jeg burde ha sjekket nøye, for 30 min steketid var for lenge da kaken ble ganske svidd. Og flat som en pannekake...Hva gjør jeg galt? Skal ikke melet og bakepulveret mikses med stavmikser? Jeg rørte inn med slikkepott, slik det sto.

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei Tonje Stekte du kaken på varmluft eller på over- og undervarme?

      Kommenter  (0)


  • Tonje

    5 år siden
    Hei, skal langpanna både smøres og ha bakepapir?

    Kommenter  (0)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! Om du smører og strør formen godt, trenger du ikke bakepapir. God baking!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat