
Stor 17.mai-kake
- Enkel
- 50 min
Stor bløtkake med saftig sukkerbrød. Kaken lages i en langpanne og pyntes med krem og ferske bær i det norske flaggets farger.
Slik gjør du det
-
-
Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på sukkerbrød trenger du en godt smurt langpanne på min. 25x30 cm. Dekk bunnen med bakepapir.
-
Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel og bakepulver, og bland detforsiktig med eggedosisen med en slikkepott. Hell røren i en den smurte kakeformen.
-
Stek sukkerbunnen i nedre del av ovnen i ca 30 minutter. Løsne kaken med en spiss kniv. Hvelv kakebunnen på rist for avkjøling.
-
-
Kakefyllet
-
Del kakebunnen i to lag. Bre syltetøy over bunnlaget. Fordel vaniljekremen over syltetøyet og dekk den med vispet kremfløte.
-
-
Pynting av kaken
-
Legg på topplaget. Dekk hele kaken med et tynt lag vispet kremfløte. Ha resten av kremen i sprøytepose. Hvis du ikke har sprøytepose, kan du klippe et lite hull i hjørnet på en brødpose og bruke denne.
-
Fordel bær på kaken, gjerne i et mønseter. Sprøyt så kremen rundt. Sprøyt til slutt kremstriper rundt kanten på kaken.
-
Tips
Ha som en regel at du leser igjennom oppskrift og fremgangsmåte FØR du begynner å lage kaken. Da unngår du overraskelser.
#2: Du kan sjekke om kakebunnen er ferdig ved å stikke en kakepinne eller tannpirker midt i kaken. Dersom den er helt tørr når du tar pinnen ut, er bunnen ferdig.
#3: Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med, kan du dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Pynten vil få en glansfull overflate og det ser veldig proft ut.
#4: Kaken kan gjerne fylles dagen i forveien, men selve pyntingen bør vente til dagen kaken skal serveres.
Produkter i oppskriften
La deg inspirere


Kommentarer
Gyda
(0)
Annicken , Kokk og kundekonsulent
Anbefaler å spise den fersk eller dagen etter du har lagd den, men oppbevarer du den i plast i kjøleskapet holder den seg nok noen dager :) Se - Lukt -Smak før du kaster den. God bakst!
(1)