Stor 17.mai-kake

(75)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Stor bløtkake med saftig sukkerbrød. Kaken lages i en langpanne og pyntes med krem og ferske bær i det norske flaggets farger.

Antall porsjoner

16

Utstyr

Langpanne på minimum 25x30 cm.

Ingredienser

Sukkerbrød

8 stkegg
200 gsukker
200 ghvetemel
2 tsbakepulver

Kakefyll

2 dlbringebærsyltetøy
5 dlPiano Vaniljekrem
3 dlTINE Kremfløte

Pynt

6 dlTINE Kremfløte
5 dlfriske eller dypfryste jordbær eller bringebær
1 dlfriske eller dypfryste blåbær (ca)
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

  • Sukkerbrød i langpanne

    1. Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på sukkerbrød trenger du en godt smurt langpanne på min. 25x30 cm. Dekk bunnen med bakepapir.
    2. Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel og bakepulver, og bland detforsiktig med eggedosisen med en slikkepott. Hell røren i en den smurte kakeformen.
    3. Stek sukkerbunnen i nedre del av ovnen i ca 30 minutter. Løsne kaken med en spiss kniv. Hvelv kakebunnen på rist for avkjøling.
  • Kakefyllet

    1. Del kakebunnen i to lag. Bre syltetøy over bunnlaget. Fordel vaniljekremen over syltetøyet og dekk den med vispet kremfløte.
  • Pynting av kaken

    1. Legg på topplaget. Dekk hele kaken med et tynt lag vispet kremfløte. Ha resten av kremen i sprøytepose. Hvis du ikke har sprøytepose, kan du klippe et lite hull i hjørnet på en brødpose og bruke denne.
    2. Fordel bær på kaken, gjerne i et mønseter. Sprøyt så kremen rundt. Sprøyt til slutt kremstriper rundt kanten på kaken.

Tips:

Ha som en regel at du leser igjennom oppskrift og fremgangsmåte FØR du begynner å lage kaken. Da unngår du overraskelser.





#2: Du kan sjekke om kakebunnen er ferdig ved å stikke en kakepinne eller tannpirker midt i kaken. Dersom den er helt tørr når du tar pinnen ut, er bunnen ferdig.



#3: Friske bær og frukt som du skal pynte kaker med, kan du dyppe i eller pensle med gelè og la stivne før du pynter kaken. Pynten vil få en glansfull overflate og det ser veldig proft ut.

#4: Kaken kan gjerne fylles dagen i forveien, men selve pyntingen bør vente til dagen kaken skal serveres.

 Les kommentarer (30)

Kommentarer

  Legg til kommentar