
Klassisk marsipankake
Lekker marsipankake med valnøtter fylt med godt syltetøy og krem.

Ingredienser
Antall porsjoner
14
Sukkerbunn
Marsipanlokk
eller
Kakepynt
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på sukkerbrød trenger du en rund, smurt kakeform på ca. 26 cm i diameter.
- 2
Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel og bakepulver. Finhakk valnøttene og bland alt forsiktig sammen med en slikkepott. Hell røren i en den smurte kakeformen.
- 3
Stek sukkerbunnen i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl i formen og løsne kaken med en spiss kniv.
Tips
Du kan sjekke om kakebunnen er ferdig ved å stikke en kakepinne eller tannpirker midt i kaken. Dersom den er helt tørr når du tar pinnen ut, er bunnen ferdig. - 4
Del bunnen i tre deler. Visp fløten til krem og fyll kaken med krem og syltetøy. Hold igjen litt krem slik at du har til å dekke kaken med et tynt lag før marsipanlogget legges oppå.
- 5
Klipp ut en sirkel av dobbelt matpapir så stor som du ønsker åpningen i kaken og legg papiret midt på kaken.
Marsipanlokk
- 6
Arbeid marsipanen myk og kjevle den ut til den dekker kaken. Legg marsipanlokket over kaken og gni den lett med hånden. Renskjær rundt kanten.
- 7
Finn midten på kaken, og skjær sirkelen i 8 snipper med en spiss kniv. Rull marsipansnippene mot kanten av papirsirkelen. Fjern papiret forsiktig og fyll midten med røde og blå bær.
Tips