Suksessterte

Suksessterte

245
  • Middels
  • 60 min
Suksessterte, eller suksesskake som mange kaller den, har en karakteristiske gul krem med en deilig mandelbunn.

Ingredienser

Utstyr

Rund springform på 24 cm i diameter

Bunn:

4 stk eggehviter
150 g melis
150 g grovmalte mandler

Suksesskrem:

1 dl TINE Kremfløte
125 g sukker
4 stk eggeplommer
1 stk vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
150 g TINE Meierismør

Dryss:

1 dl grovhakket mandler

Slik gjør du det

    1. Sett på stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på suksessterte, trenger du en rund kakeform på 24 cm i diameter.
    2. Visp eggehviter stive. Vend forsiktig i grovmalte mandler blandet med melis. Ha massen i smurt form og stek kakebunnen nederst i ovnen i 35-40 minutter.
    3. Avkjøl kakebunnen før den tas ut av formen.
  1. Suksesskrem:

    1. Splitt vaniljestang med en kniv og skrap ut frøene.
    2. Ha fløte, sukker, vaniljefrø og eggeplomme i en kjele og varm opp på middels varme. Rør godt helt til det får en tykk konsistens, dette tar 5-10 minutter. Avkjøl litt og rør inn smør.
    3. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den stivner. Fordel kremen over kaken og dryss over mandler.
      Tips

      Slik lager du en enklere suksesskrem: Enkel suksesskrem: 200 g TINE Ekte Smør, 250 g melis, 2 eggeplommer, 2 ss vaniljesukker, Smelt smør i en kjele over middels varme. Pisk inn melis, vaniljesukker og eggeplommer i smøret. Avkjøl og fordel kremen over kaken.

Tips

Suksesskake kalles også for "Kake med gul krem".

Kommentarer

  • Malin

    1 dager siden
    Hei :) kremen jeg har laget er veldig god på smak, men ikke så gul som jeg husker fra andre suksessterter jeg har sett. Er dette normalt med denne oppskriften? Har eggeplommene vært for små, eller har jeg varmet den for lenge? Eller skal smøret være litt smeltet?
    På forhånd takk :)

     (0)

    • Elma

      5 timer siden
      Min ble også mer gjennomsiktig» 🤔

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat