Suksessterte

Suksessterte

231
  • Middels
  • 60 min
Suksessterte, eller suksesskake som mange kaller den, har en karakteristiske gul krem med en deilig mandelbunn.

Ingredienser

Utstyr

Rund springform på 24 cm i diameter

Bunn:

4 stk eggehviter
150 g melis
150 g grovmalte mandler

Suksesskrem:

1 dl TINE Kremfløte
125 g sukker
4 stk eggeplommer
1 stk vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
150 g TINE Meierismør

Dryss:

1 dl grovhakket mandler

Slik gjør du det

    1. Sett på stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på suksessterte, trenger du en rund kakeform på 24 cm i diameter.
    2. Visp eggehviter stive. Vend forsiktig i grovmalte mandler blandet med melis. Ha massen i smurt form og stek kakebunnen nederst i ovnen i 35-40 minutter.
    3. Avkjøl kakebunnen før den tas ut av formen.
  1. Suksesskrem:

    1. Splitt vaniljestang med en kniv og skrap ut frøene.
    2. Ha fløte, sukker, vaniljefrø og eggeplomme i en kjele og varm opp på middels varme. Rør godt helt til det får en tykk konsistens, dette tar 5-10 minutter. Avkjøl litt og rør inn smør.
    3. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den stivner. Fordel kremen over kaken og dryss over mandler.
      Tips!

      Slik lager du en enklere suksesskrem: Enkel suksesskrem: 200 g TINE Ekte Smør, 250 g melis, 2 eggeplommer, 2 ss vaniljesukker, Smelt smør i en kjele over middels varme. Pisk inn melis, vaniljesukker og eggeplommer i smøret. Avkjøl og fordel kremen over kaken.

Tips!

Suksesskake kalles også for "Kake med gul krem".

Kommentarer

  • J

    22 dager siden
    Hvorfor står det 4 eggeplommer på suksesskremen, og i tips står det at man skal bruke 2 eggeplommer.

     (4)

    • J

      22 dager siden
      Kan du svare litt raskt

       (2)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      21 dager siden
      Hei!

      Tipset du viser til er en oppskrift på en enda enkler krem en den som er i oppskriften. Altså samme kremen bare kjappere å lage. :)

       (0)


  • J

    22 dager siden
    Supergod kake!

    Men kan jeg bruke melk istedenfor fløte?

     (2)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      21 dager siden
      Her tror jeg det er lurest å bruke fløte for at kremen ikke skal bli for tynn og flyte uttover kaken. :)

       (0)


  • Bente

    1 måneder siden
    Jeg skal ha kaken til 17 mai, kan jeg lage bunnen i dag

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Bente,

      Du kan lage ferdig bunnen i dag om du ønsker :)

      God bakst!

       (0)


  • Tone

    3 måneder siden
    Jeg lagde kjeksversjonen av denne, så i stedetfor å ha bunnen i form, lagde jeg små runde dobbeldekkere. Men jeg sitter igjen med mye krem til overs, noen tips til hva den kan brukes til? Andre kjeks eller lignende den vil smake godt med?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Tone!

      Denne kremen er jo så god, så her er det bare fantasien som kan stoppe deg! :) Lag flere dobbeldekkere eller prøv på div. kjeks som du nevner. Prøv gjerne som topping på muffins og for eksempel!

       (2)


  • nina

    3 måneder siden
    Min bunn ble så lav. Hva har jeg gjort feil?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Nina, Det er vanskelig for oss å si hva som har gått galt, men har du brukt en større form eller mindre ingredienser?

      Da kan det resultere i at bunnen blir tynnere.

       (0)


  • Kari

    3 måneder siden
    Hei! Jeg har lyst til å lage denne til en bursdag, men ovnen min har streiket... Er det noen måte å lage en typ lik bunn uten ovn? 😊

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      3 måneder siden
      Hei Kari,

      Disse bunnene må nok stekes i ovn så anbefaler deg å lage en annen kake i mellomtiden til du får deg en ny ovn :)

       (1)

    • Cecilie Marie

      3 måneder siden
      Hei

       (1)


  • Lise

    4 måneder siden
    Min erfaring er at kakebunnen blir saftigere og bedre om den får et par dager i fryseren før kremen has på. Jeg har en rund plastboks med tett lokk litt større enn kakeformen som jeg fryser kaken i etter pynting - like god etter et par mnd i frysen :)

     (5)


  • Tone

    4 måneder siden
    Hei! Jeg skal lage et par av disse som smaker himmelsk! til min datters konfirmasjon 4.mai. Siden vi skal bake en del kaker selv, og gjerne vil gjøre ferdig i god tid, det som kan gjøres, har jeg et spørsmål. Har lest og scrollet og skjønt at denne kan fryses. Men og lest at den bør fryses uten krem. Spørsmålet mitt er; kan jeg bake to av denne med kremen på, og fryse ned to måneder før den skal serveres? (Hvis jeg pakker den veldig godt inn, så den ikke får noe smak av annet fra fryseren?) Om den ikke holder seg god i to måneder i fryseren, hvor tidlig kan den fryses ned? Helst da med fyllet på? Hvor bør den tines? Kan vi ta kakene ut fra fryseren på morgenen og servere kl 16.00 samme dag? Tusen takk for svar.

     (0)

    • Tone

      4 måneder siden
      Mente å skrive: "Hvordan bør den tines" og ikke hvor... ;0

       (0)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        4 måneder siden
        Hei Tone,

        Kaken kan godt fryses, også med krem, men det kan bli ett lag ''snerk'' på kremen om den ikke er pakket godt nok inn når den fryses.

        Anbefaler deg å vente med å lage og fryse kaken til 2-3 uker før konfirmasjonen og da huske på å avkjøle kakene helt før man har de i fryseren. Anbefaler å ta kakene ut av fryseren ettermiddag/kvelden før og la de stå i kjøleskapet og tine over natten. Sett kaken ut på benken i god tid før servering slik at den blir romtemperert :) Lykke til og gratulerer til konfirmasjonsbarnet!

         (0)

        • Tone

          3 måneder siden
          Hei! Tusen takk for svar. Da har jeg valget med å lage kakene 2-3 uker før, og gjøre slik som du beskriver over, eller lage kakene to dager før konfirmasjonen og sette i kjøleskap. På hvilken fremgangsmåte vil kakene smake best tror du? Eller blir det kanskje ikke så mye forskjell i smaken? <3

           (2)

          • Marit , Kokk og Kundekonsulent

            3 måneder siden
            For å få det beste resultatet er det nok best å lage kaken et par dager før den skal servers. Dekke den godt til og la stå i kjøleskapet til den skal serveres. Men da det sikkert er flere ting du skal organisere til konfirmasjonen, så går det helt fint å lage og fryse ned kaken et par uker før servering ja.

            Skal ikke ha så mye å si på smak, eneste som kan skje er konsistensen til bunnen kan bli seigere og at det kan oppstå "Snerk" etter frys som Annicken nevner over. Men her er smaken litt som baken. Tenker at kaken blir en Suksess samme hvilken måte du gjør det på! ;)

             (0)


  • Lena

    5 måneder siden
    Hei :)
    Hvor lenge holder denne seg i kjøleskapet? Kan den stå i halvannet døgn før den serveres?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Lena,

      Den kan fint så 2 dager i kjøleskapet :) Lykke til!

       (1)

      • Lena

        5 måneder siden
        Takk for superkjapt svar :)

         (1)


  • Amalie

    5 måneder siden
    Hei! Trenger fort svar, så vær så snill svar på denne!!
    Hvor lenge ca. må kremen stå i kjøleskapet før den har stivnet og kan legges på kakebunnen??? Takk på forhånd!

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Amalie,

      Du fant ut av det selv og har fått montert kaken nå regner jeg med?

      Ble det bra? :)

       (0)

      • Elena

        1 måneder siden
        Vi er flere som lurer på hvor lenge kremen ca må stå i kjøleskapet før den stivner. Kan noen svare?

         (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          1 måneder siden
          Hei Elena,

          Det kommer an på hvor varm kremen er når den blir satt i kjøleskapet osv.

          La kremen stå i 1 time og sjekk om kremen har stivnet nok til at du kan smøre den utover. Den blir aldri helt stiv :)

          Lykke til!

           (0)


Det er mye kjærlighet i god mat