Suksessterte

Suksessterte

Kommentarer 200
  • Middels
  • 60 min
Suksessterte, eller suksesskake som mange kaller den, har en karakteristiske gul krem med en deilig mandelbunn.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

Rund springform på 24 cm i diameter

Bunn:

4 stk eggehviter
150 g melis
150 g grovmalte mandler

Suksesskrem:

1 dl TINE Kremfløte
125 g sukker
4 stk eggeplommer
1 stk vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
150 g TINE Meierismør

Dryss:

1 dl grovhakket mandler

Slik gjør du det

    1. Sett på stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på suksessterte, trenger du en rund kakeform på 24 cm i diameter.
    2. Visp eggehviter stive. Vend forsiktig i grovmalte mandler blandet med melis. Ha massen i smurt form og stek kakebunnen nederst i ovnen i 35-40 minutter.
    3. Avkjøl kakebunnen før den tas ut av formen.
  1. Suksesskrem:

    1. Splitt vaniljestang med en kniv og skrap ut frøene.
    2. Ha fløte, sukker, vaniljefrø og eggeplomme i en kjele og varm opp på middels varme. Rør godt helt til det får en tykk konsistens, dette tar 5-10 minutter. Avkjøl litt og rør inn smør.
    3. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den stivner. Fordel kremen over kaken og dryss over mandler.
      Tips!

      Slik lager du en enklere suksesskrem: Enkel suksesskrem: 200 g TINE Ekte Smør, 250 g melis, 2 eggeplommer, 2 ss vaniljesukker, Smelt smør i en kjele over middels varme. Pisk inn melis, vaniljesukker og eggeplommer i smøret. Avkjøl og fordel kremen over kaken.

Tips!

Suksesskake kalles også for "Kake med gul krem".

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Inger lise

    8 dager siden
    Hei. Har noen som ikke tåler melkeprotein. Hva kan jeg bruke istedenfor smør i kremen?
    Mvh Inger Lise

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 dager siden
      Hei Inger Lise,

      Da kan du erstatte smøret med plantebasert margarin :)

      Kommenter  (0)


  • Lill

    1 måneder siden
    Sjekket kremen i dag, den er i kjøleskapet og den er helt hard. Kan jeg varme den forsiktig opp og så kjøle den litt ned igjen for å få den på kaka?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Lill,

      Det kan høres ut som kremen har stått litt for lenge i kjøleskapet og du kan prøve å varme den forsiktig opp.

      Pass veldig på da kremen kan sprekke. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Heliks

    12 måneder siden
    Denne oppskriften fungerer: men det er viktig å passe på at man bruker middels varme, og skrur heller NED og ikke opp, når man rører eggeplommer, fløte og sukker, samt vanilje (vaniljesukker eller på vanilje på tube fungerer og). Og så må den blandingen få stå av plata i romtemperatur til den er akkurat lunka, slik at man kan røre inn smøret (som er romtemperert, ikke kjøleskapskaldt), uten at det blir veldig flytende, og slik at alt smøret smelter inn uten at det er igjen klumper.

    MEN: oppskriften har en vesentlig mangel: jeg har fått denne kaka siden jeg var liten, for flere tiår siden, og det den må ha i tillegg til det som står, er mørk kokesjokolade på toppen. Det er enkelt, del kaka i to, og når halvdelene er kjølt av en stund (bedre med kald enn litt varm her), så smelter man i vannbad sjokoladen, og har den på øvre halvdel fordelt utover hele med slikkepott. Så putter man den i kjøleskapet så sjokoladen stivner, har på krem på nedre halvdel, og lar den kjøle av og. Putt så øvre halvdel oppå nedre, og bruk resten av kremen med en kakesprøyte til å dekorere et mønster på toppen. Helt uslåelig og helt nødvendig med mørk sjokoladetopp, som gir en ypperlig kontrast til kremen.

    Kommenter  (3)

    • Hege , Kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei, Heliks! Veldig gode tips, takk for at du deler med oss!

      Kommenter  (1)


  • Anonym

    1 år siden
    Hei, hvorfor blir kremen min så brun? Jeg brukte vaniljepulver istedenfor vaniljestang men blir ikke det det samme

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      hei, Det er vanskelig å si hvorfor den blir brun. Det kan skyldes vaniljepulveret og kan det hende du har varmet kremen på for høy varme slik at den har endret farge? Hva med å prøve å lage kaken igjen med vaniljestang og se om det gjør forskjellen? Lykke til og god bakst videre :)

      Kommenter  (0)


  • Lisbeth

    1 år siden
    Fulgte oppskriften men kremen rant utover alt og ble ikke stiv. Så nå har jeg en bøttebunn med gul saus, festlig. Begynner å lure på om dere faktisk tester oppskriftene først. Og Ja, jeg avkjølte både bunn og krem veldig godt.

    Kommenter  (0)

    • Birgitte

      1 år siden
      Lagd denne kaken idag og den ble perfekt?? Takk for oppskrift??

      Kommenter  (0)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        1 år siden
        Så hyggelig å høre, Birgitte! Ingenting er bedre enn en perfekt kake :) Nyt og god bakst videre!

        Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Lisbeth, Vi testbaker alle våre oppskrifter flere ganger før de legges ut. Hvorfor du har vært uheldig med kaken er vanskelig for oss å si da du skriver at alt var ordentlig avkjølt før du la på kremen. Det er viktig at kremen blir satt i kjøleskapet for å bli stiv og ordentlig avkjølt. Vi håper du forsøker igjen og at resultatet blir mer ønskelig :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)

      • Else Y

        6 måneder siden
        Kan det vær du brukte Bremykt smør i stedet for meierismør ??Det har jeg gjort

        Kommenter  (0)

      • Hege

        12 måneder siden
        Jeg har selv vært ute for at kremen blir en saus. Deg jeg gjorde feil var at det kokte ikke lenge nok til at det tyknet. Nå fungerer dette hver gang :)

        Kommenter  (5)

        • Margrete , Kundekonsulent

          12 måneder siden
          Tusen takk for godt innspill, Hege! God jul!

          Kommenter  (0)


  • Anders

    1 år siden
    Digger denne

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Det skjønner jeg godt. Anders ;) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Stian

    1 år siden
    Denne er en av mine favoritter

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Helt enig med deg, Stian :)En av mine favoritter også! God bakst!

      Kommenter  (1)


  • Espen

    1 år siden
    Denne kaka må prøves.

    Kommenter  (4)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Det må den, Espen ;) God bakst!

      Kommenter  (4)


  • Torill

    2 år siden
    Kan jeg doble oppskriften og lage den med to bunner? Vil det egne seg?

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Torill, Klart du kan :) Husk å stek de i 2 former. God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Linda

    2 år siden
    Kan man lage kaken 2 dager før servering?

    Kommenter  (3)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Linda! Klart du kan bake kaken 2 dager før :) dette er også en kake som egner seg godt til frysing. God bakst!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat