Skip to main content

Suksessterte

Middels
1t

Suksessterte, eller suksesskake som mange kaller den, har en karakteristiske gul krem med en deilig mandelbunn.

3.9
(1649)
Next ImageSuksessterte

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Bunn:

4 stk
eggehvite
150 g
melis
150 g
grovmalte mandler

Suksesskrem:

1 dl
TINE® Kremfløte. For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Kremfløte
125 g
sukker
4 stk
eggeplomme
1 stk
vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
150 g
TINE® Meierismør. For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Meierismør

Dryss:

1 dl
grovhakket mandler

Fremgangsmåte

  1. Sett på stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på suksessterte, trenger du en rund kakeform på 24 cm i diameter.

  2. Visp eggehviter stive. Vend forsiktig i grovmalte mandler blandet med melis. Ha massen i smurt form og stek kakebunnen nederst i ovnen i 35-40 minutter.

  3. Avkjøl kakebunnen før den tas ut av formen.

Suksesskrem:

  1. Splitt vaniljestang med en kniv og skrap ut frøene.

  2. Ha fløte, sukker, vaniljefrø og eggeplomme i en kjele og varm opp på middels varme. Rør godt helt til det får en tykk konsistens, dette tar 5-10 minutter. Avkjøl litt og rør inn smør.

  3. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den stivner. Fordel kremen over kaken og dryss over mandler.

    Tips

    Slik lager du en enklere suksesskrem: 200 g TINE Ekte Smør, 250 g melis, 2 eggeplommer, 2 ts vaniljesukker, Smelt smør i en kjele over middels varme. Pisk inn melis, vaniljesukker og eggeplommer i smøret. Avkjøl og fordel kremen over kaken.
Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Suksesskake kalles også for "Kake med gul krem".

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter