Suksessterte
Middels•60 min min
Ingredienser
Antall stykker
Bunn:
-
4 stkeggehviter
-
150 gmelis
-
150 ggrovmalte mandler
Suksesskrem:
-
1 dlTINE® Kremfløte . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Kremfløte
-
125 gsukker
-
4 stkeggeplommer
-
1 stkvaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
-
150 gTINE® Meierismør . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Meierismør
Dryss:
-
1 dlgrovhakket mandler
Slik gjør du det
-
1
Sett på stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på suksessterte, trenger du en rund kakeform på 24 cm i diameter.
-
2
Visp eggehviter stive. Vend forsiktig i grovmalte mandler blandet med melis. Ha massen i smurt form og stek kakebunnen nederst i ovnen i 35-40 minutter.
-
3
Avkjøl kakebunnen før den tas ut av formen.
Suksesskrem:
-
4
Splitt vaniljestang med en kniv og skrap ut frøene.
-
5
Ha fløte, sukker, vaniljefrø og eggeplomme i en kjele og varm opp på middels varme. Rør godt helt til det får en tykk konsistens, dette tar 5-10 minutter. Avkjøl litt og rør inn smør.
-
6
Avkjøl kremen i kjøleskapet til den stivner. Fordel kremen over kaken og dryss over mandler.
Tips
Slik lager du en enklere suksesskrem: 200 g TINE Ekte Smør, 250 g melis, 2 eggeplommer, 2 ts vaniljesukker, Smelt smør i en kjele over middels varme. Pisk inn melis, vaniljesukker og eggeplommer i smøret. Avkjøl og fordel kremen over kaken.