Suksessterte

Suksessterte

237
  • Middels
  • 60 min
Suksessterte, eller suksesskake som mange kaller den, har en karakteristiske gul krem med en deilig mandelbunn.

Ingredienser

Utstyr

Rund springform på 24 cm i diameter

Bunn:

4 stk eggehviter
150 g melis
150 g grovmalte mandler

Suksesskrem:

1 dl TINE Kremfløte
125 g sukker
4 stk eggeplommer
1 stk vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
150 g TINE Meierismør

Dryss:

1 dl grovhakket mandler

Slik gjør du det

    1. Sett på stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på suksessterte, trenger du en rund kakeform på 24 cm i diameter.
    2. Visp eggehviter stive. Vend forsiktig i grovmalte mandler blandet med melis. Ha massen i smurt form og stek kakebunnen nederst i ovnen i 35-40 minutter.
    3. Avkjøl kakebunnen før den tas ut av formen.
  1. Suksesskrem:

    1. Splitt vaniljestang med en kniv og skrap ut frøene.
    2. Ha fløte, sukker, vaniljefrø og eggeplomme i en kjele og varm opp på middels varme. Rør godt helt til det får en tykk konsistens, dette tar 5-10 minutter. Avkjøl litt og rør inn smør.
    3. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den stivner. Fordel kremen over kaken og dryss over mandler.
      Tips!

      Slik lager du en enklere suksesskrem: Enkel suksesskrem: 200 g TINE Ekte Smør, 250 g melis, 2 eggeplommer, 2 ss vaniljesukker, Smelt smør i en kjele over middels varme. Pisk inn melis, vaniljesukker og eggeplommer i smøret. Avkjøl og fordel kremen over kaken.

Tips!

Suksesskake kalles også for "Kake med gul krem".

Kommentarer

  • Jenny

    16 dager siden
    Hvor mye gir 1 posjon er det bare en liten kake da

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      14 dager siden
      Hei Jenny!

      Når vi setter en porsjon, menes det en kake. Denne er beregnet til en form på 24 cm. Så den metter flere munner. ;)

       (0)


  • Yes

    30 dager siden
    Kan man bruke vanilje ekstrakt i kremen?

     (4)


  • Edith

    2 måneder siden
    Hvor mange porsjoner skal man ta hvis det skal bli en kake med ganske vanlig størrelse?

     (2)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Edith!

      Jeg er litt usikker på hva du mener, men denne oppskriften er beregnet til en springform på 24 cm i diameter. Det kan bli mellom 18 og 24 biter. Helt opp til den som kutter den opp. :)

       (0)


  • J

    5 måneder siden
    Hvorfor står det 4 eggeplommer på suksesskremen, og i tips står det at man skal bruke 2 eggeplommer.

     (7)

    • J

      5 måneder siden
      Kan du svare litt raskt

       (3)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei!

      Tipset du viser til er en oppskrift på en enda enkler krem en den som er i oppskriften. Altså samme kremen bare kjappere å lage. :)

       (2)


  • J

    5 måneder siden
    Supergod kake!

    Men kan jeg bruke melk istedenfor fløte?

     (3)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      5 måneder siden
      Her tror jeg det er lurest å bruke fløte for at kremen ikke skal bli for tynn og flyte uttover kaken. :)

       (0)


  • Bente

    5 måneder siden
    Jeg skal ha kaken til 17 mai, kan jeg lage bunnen i dag

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Bente,

      Du kan lage ferdig bunnen i dag om du ønsker :)

      God bakst!

       (0)


  • Tone

    7 måneder siden
    Jeg lagde kjeksversjonen av denne, så i stedetfor å ha bunnen i form, lagde jeg små runde dobbeldekkere. Men jeg sitter igjen med mye krem til overs, noen tips til hva den kan brukes til? Andre kjeks eller lignende den vil smake godt med?

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Tone!

      Denne kremen er jo så god, så her er det bare fantasien som kan stoppe deg! :) Lag flere dobbeldekkere eller prøv på div. kjeks som du nevner. Prøv gjerne som topping på muffins og for eksempel!

       (2)


  • nina

    7 måneder siden
    Min bunn ble så lav. Hva har jeg gjort feil?

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Nina, Det er vanskelig for oss å si hva som har gått galt, men har du brukt en større form eller mindre ingredienser?

      Da kan det resultere i at bunnen blir tynnere.

       (0)

      • Silje

        2 måneder siden
        Samme her. Målte Tilogmed formen. Lav og altfor godt stekt etter 35 min😑tross tørr bunn var smaken god da:)

         (0)


  • Kari

    7 måneder siden
    Hei! Jeg har lyst til å lage denne til en bursdag, men ovnen min har streiket... Er det noen måte å lage en typ lik bunn uten ovn? 😊

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Kari,

      Disse bunnene må nok stekes i ovn så anbefaler deg å lage en annen kake i mellomtiden til du får deg en ny ovn :)

       (1)

    • Cecilie Marie

      7 måneder siden
      Hei

       (1)


  • Lise

    8 måneder siden
    Min erfaring er at kakebunnen blir saftigere og bedre om den får et par dager i fryseren før kremen has på. Jeg har en rund plastboks med tett lokk litt større enn kakeformen som jeg fryser kaken i etter pynting - like god etter et par mnd i frysen :)

     (6)


Det er mye kjærlighet i god mat