Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Suksessterte

Middels
1t

Suksessterte, eller suksesskake som mange kaller den, har en karakteristiske gul krem med en deilig mandelbunn.

3.9
(1660)
Next ImageSuksessterte

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Bunn:

4 stk
eggehvite
150 g
melis
150 g
grovmalte mandler

Suksesskrem:

1 dl
TINE® Kremfløte. For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Kremfløte
125 g
sukker
4 stk
eggeplomme
1 stk
vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
150 g
TINE® Meierismør. For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Meierismør

Dryss:

1 dl
grovhakket mandler

Fremgangsmåte

  1. Sett på stekeovnen på 175 °C. Til denne oppskriften på suksessterte, trenger du en rund kakeform på 24 cm i diameter.

  2. Visp eggehviter stive. Vend forsiktig i grovmalte mandler blandet med melis. Ha massen i smurt form og stek kakebunnen nederst i ovnen i 35-40 minutter.

  3. Avkjøl kakebunnen før den tas ut av formen.

Suksesskrem:

  1. Splitt vaniljestang med en kniv og skrap ut frøene.

  2. Ha fløte, sukker, vaniljefrø og eggeplomme i en kjele og varm opp på middels varme. Rør godt helt til det får en tykk konsistens, dette tar 5-10 minutter. Avkjøl litt og rør inn smør.

  3. Avkjøl kremen i kjøleskapet til den stivner. Fordel kremen over kaken og dryss over mandler.

    Tips

    Slik lager du en enklere suksesskrem: 200 g TINE Ekte Smør, 250 g melis, 2 eggeplommer, 2 ts vaniljesukker, Smelt smør i en kjele over middels varme. Pisk inn melis, vaniljesukker og eggeplommer i smøret. Avkjøl og fordel kremen over kaken.
Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Suksesskake kalles også for "Kake med gul krem".

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter