
Norsk festkake
- Utfordrende
- 120 min
Festkake med to forskjellige kakebunner, fromasjfyll og masse krem. Pyntet med jordbær dyppet i hvit og mørk sjokolade.

Ingredienser
Utstyr
Springform på 24 cm i diameter
Sukkerbrød
4 stk | egg |
100 g | sukker |
100 g | hvetemel |
1 ts | bakepulver |
Nøttebunn
4 stk | eggehviter |
100 g | sukker |
200 g | malte hasselnøtter |
2 ss | hvetemel |
Fromasj
3 stk | eggeplommer |
3 ss | sukker |
6 plater | gelatin |
3 dl | TINE Kremfløte |
2 dl | Kesam® Vanilje |
3 ss | syltetøy (gjerne jordbær) |
Pynt
1 plate | hvit sjokolade |
1 plate | mørk sjokolade |
12 stk | jevnstore jordbær (hele) |
1 dl | vispet TINE Kremfløte |


Slik gjør du det
-
-
Du trenger en rund kakeform, 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
-
Visp eggedosis av egg og sukker. Bland mel og bakepulver og sikt det i eggedosisen. Fold melet inn med en slikkepott. Bland godt, men ikke rør så mye at den fine luften røres vekk.
-
Fyll røren i kakeform og stek i ca. 30 minutter. Avkjøl og del bunnen i to.
-
Stivpisk egghviter og sukker. Bland de malte nøttene med mel og fold dette forsiktig inn i den stivpiskede marengsen. Fyll røren i en sprøytepose med stort hull og sprøyt først en sirkel ca. 24 cm i diameter og så videre innenfor denne sirkelen slik at hele ringen er fylt. Stek nøttebunnen i stekeovnen ved 100 °C i ca 1 time, til den er svakt gyllen, men ikke overstekt. Avkjøl.
-
Smelt den hvite sjokoladen i vannbad. Smelt den mørke sjokoladen i en annen bolle. Hell den mørke smeltede sjokoladen i den hvite. Men gjør dette forsiktig slik at blandingen bare blir pent marmorert. Dypp hele jordbær i sjokoladen. Stikk dem på en trepinne eller legg dem på fat til sjokoladen har stivnet og kaken skal monteres.
-
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i 3 ss kokende varmt vann. Visp stiv eggedosis av eggeplommer og sukker. Bland smeltet gelatin i vaniljekesam. Fold inn eggedosis og vispet krem. La fromasjen bli litt stiv.
-
Legg marengsbunnen på et serveringsfat. Sett ringen til kakeformen (24 cm i diameter) rundt marengsen. Hell over 1/3 av fromasjen. Smør over halvparten av syltetøyet og legg på det ene sukkerbrødet. Fordel videre 1/3 av fromasjen over her og resten av syltetøyet oppå. Legg på det andre sukkerbrødet. Fordel resten av fromasjen på toppen. La kaken stivne.
-
Ved servering, tas ringen av og kaken pyntes med vispet krem og de sjokoladepyntede jordbærene. Pynt gjerne også med noen kandiserte frukter.
-

Tips!
Denne kaken smaker også godt med med litt bringebær og blåbær.
Produkter i oppskriften



La deg inspirere



Populært akkurat nå



Kommentarer
Toril
(1)
stine
(1)
Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig
(0)
Arild Kalsnes
(12)