Håndkle og blad
Norsk festkake
(5151)

Norsk festkake

 • Utførelse

  Utfordrende
 • Tid

Festkake med to forskjellige kakebunner, fromasjfyll og masse krem. Pyntet med jordbær dyppet i hvit og mørk sjokolade.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

12

Utstyr

Springform på 24 cm i diameter

Sukkerbrød

4 stkegg
100 gsukker
100 ghvetemel
1 tsbakepulver

Nøttebunn

4 stkeggehviter
100 gsukker
200 gmalte hasselnøtter
2 sshvetemel

Fromasj

3 stkeggeplommer
3 sssukker
6 platergelatin
3 dlTINE Kremfløte
2 dlKesam® Vanilje
3 sssyltetøy (gjerne jordbær)

Pynt

1 platehvit sjokolade
1 platemørk sjokolade
12 stkjevnstore jordbær (hele)
1 dlvispet TINE Kremfløte
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Du trenger en rund kakeform, 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland mel og bakepulver og sikt det i eggedosisen. Fold melet inn med en slikkepott. Bland godt, men ikke rør så mye at den fine luften røres vekk.
  3. Fyll røren i kakeform og stek i ca. 30 minutter. Avkjøl og del bunnen i to.
  4. Stivpisk egghviter og sukker. Bland de malte nøttene med mel og fold dette forsiktig inn i den stivpiskede marengsen. Fyll røren i en sprøytepose med stort hull og sprøyt først en sirkel ca. 24 cm i diameter og så videre innenfor denne sirkelen slik at hele ringen er fylt. Stek nøttebunnen i stekeovnen ved 100 °C i ca 1 time, til den er svakt gyllen, men ikke overstekt. Avkjøl.
  5. Smelt den hvite sjokoladen i vannbad. Smelt den mørke sjokoladen i en annen bolle. Hell den mørke smeltede sjokoladen i den hvite. Men gjør dette forsiktig slik at blandingen bare blir pent marmorert. Dypp hele jordbær i sjokoladen. Stikk dem på en trepinne eller legg dem på fat til sjokoladen har stivnet og kaken skal monteres.
  6. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i 3 ss kokende varmt vann. Visp stiv eggedosis av eggeplommer og sukker. Bland smeltet gelatin i vaniljekesam. Fold inn eggedosis og vispet krem. La fromasjen bli litt stiv.
  7. Legg marengsbunnen på et serveringsfat. Sett ringen til kakeformen (24 cm i diameter) rundt marengsen. Hell over 1/3 av fromasjen. Smør over halvparten av syltetøyet og legg på det ene sukkerbrødet. Fordel videre 1/3 av fromasjen over her og resten av syltetøyet oppå. Legg på det andre sukkerbrødet. Fordel resten av fromasjen på toppen. La kaken stivne.
  8. Ved servering, tas ringen av og kaken pyntes med vispet krem og de sjokoladepyntede jordbærene. Pynt gjerne også med noen kandiserte frukter.
Blått hjerte
Tips!

Denne kaken smaker også godt med med litt bringebær og blåbær.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat