
Marengs med bær
Sprø porsjonsmarengs, eller pavlova om du vil, med smak av sommer.

Ingredienser
Antall porsjoner
12
Marengs
Pynt
Fremgangsmåte
- 1
Forvarm stekeovnen til 125 °C.
Marengs trinn for trinn
- 2
Pisk eggehviter stive i en helt ren bolle. Tilsett sukkeret litt av gangen og fortsett piskingen til en stiv og blank marengs.
- 3
Dekk en plate med bakepapir. Fordel 12 porsjonsmarengser på papiret. Lag en liten fordypning eller grop i midten av hver. (Hvis du ønsker å lage en stor bunn, tar du en tallerken på ca 22-24 cm, og tegner rundt den på et bakepapirark. Fyll på med marengs og lag en liten grop i midten).
- 4
Sett platen på nederste rille i ovnen og senk temperaturen til 100 °C. Stek til marengsen slipper papiret, ca. 1 time (litt lenger tid dersom du velger å lage en stor kakebunn). Løsne bunnene fra papiret og legg på serveringsfat, og la marengsene avkjøles.
- 5
Pisk sammen kremost, vaniljesukker, fløte og melis. Fordel ostekremen over marengsene og pynt med bær og grønne blader rett før servering.
Tips
Du kan velge å lage en stor kake (Pavlova) eller 12 små. Steketiden for de små er ca. 1 time, for en stor marengs må du beregne ca. 1 1/2 time.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



