Marengs med bær
Sprø porsjonsmarengs, eller pavlova om du vil, med smak av sommer.
Enkel•1 t 15 min•12 personer
Ingredienser
Marengs
- 4 stykk eggehvite
- 2.5 dl sukker
Fyll
- 1 pakke TINE® Kremgo® Naturell
- 1 ts vaniljesukker
- 0.5 dl TINE® Kremfløte
- 3 ss melis
Pynt
- 4 dl hvite og røde rips, (evt. andre bær)
Slik gjør du
1
Forvarm stekeovnen til 125 °C.
Marengs trinn for trinn
1
Pisk eggehviter stive i en helt ren bolle. Tilsett sukkeret litt av gangen og fortsett piskingen til en stiv og blank marengs.
2
Dekk en plate med bakepapir. Fordel 12 porsjonsmarengser på papiret. Lag en liten fordypning eller grop i midten av hver. (Hvis du ønsker å lage en stor bunn, tar du en tallerken på ca 22-24 cm, og tegner rundt den på et bakepapirark. Fyll på med marengs og lag en liten grop i midten).
3
Sett platen på nederste rille i ovnen og senk temperaturen til 100 °C. Stek til marengsen slipper papiret, ca. 1 time (litt lenger tid dersom du velger å lage en stor kakebunn). Løsne bunnene fra papiret og legg på serveringsfat, og la marengsene avkjøles.
4
Pisk sammen kremost, vaniljesukker, fløte og melis. Fordel ostekremen over marengsene og pynt med bær og grønne blader rett før servering.
TipsDu kan velge å lage en stor kake (Pavlova) eller 12 små. Steketiden for de små er ca. 1 time, for en stor marengs må du beregne ca. 1 1/2 time.