
Marengskake i langpanne
Enkel•120 min min
Oppskrift på en herlig marengskake i langpanne. Kaken er perfekt å servere når du får mange gjester og den smaker i tillegg himmelsk. Selve kaken tar ikke lang tid å lage, men sett av tid til steking og avkjøling før servering.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
150 g
-
2 ss
-
1 tsvaniljesukker
-
225 ghvetemel
-
100 ggrovmalte mandler
-
1 tsbakepulver
-
200 gsukker
-
5 stkegg
-
400 gfriske jordbær
-
50 gmarengs
-
2 ssmelis
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 160 °C.
-
2
Smelt smøret, ta den av varmen og rør inn lettrømme. Bland mel, mandler, vanilje - og bakepulver.
-
3
Visp egg og sukker til luftig eggedosis, bland inn smørblandingen og de tørre ingrediensene og rør godt slik at det ikke er klumper.
-
4
Del halvparten av jordbærene grovt og resten i skiver.
-
5
Ha de grovhakkede jordbærene i deigen og hell den i en langpanne dekket med bakepapir. Fordel skivene av jordbær oppå.
-
6
Knus marengsen og strø over deigen.
-
7
Stek marengskaken midt i ovnen i 30 – 40 minutter til den er gyllen.
-
8
Avkjøl kaken i ca 20 minutter før den tas ut av langpannen. Skjær kaken i biter og server gjerne med melisdryss og resten av rømmen.