Marengskake med  varme jordbær

Marengskake i langpanne

0
52
Enkel120 min
Oppskrift på en herlig marengskake i langpanne. Kaken er perfekt å servere når du får mange gjester og den smaker i tillegg himmelsk. Selve kaken tar ikke lang tid å lage, men sett av tid til steking og avkjøling før servering.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 160 °C.

  2. 2

    Smelt smøret, ta den av varmen og rør inn lettrømme. Bland mel, mandler, vanilje - og bakepulver.

  3. 3

    Visp egg og sukker til luftig eggedosis, bland inn smørblandingen og de tørre ingrediensene og rør godt slik at det ikke er klumper.

  4. 4

    Del halvparten av jordbærene grovt og resten i skiver.

  5. 5

    Ha de grovhakkede jordbærene i deigen og hell den i en langpanne dekket med bakepapir. Fordel skivene av jordbær oppå.

  6. 6

    Knus marengsen og strø over deigen.

  7. 7

    Stek marengskaken midt i ovnen i 30 – 40 minutter til den er gyllen.

  8. 8

    Avkjøl kaken i ca 20 minutter før den tas ut av langpannen. Skjær kaken i biter og server gjerne med melisdryss og resten av rømmen.

Tips

Du kan kjøpe ferdiglagd marengs i butikken eller så kan du bruke denne oppskriften til å lage din egen marengs.

Del denne oppskriften: