Marengskake i langpanne
Oppskrift på en herlig marengskake i langpanne. Kaken er perfekt å servere når du får mange gjester og den smaker i tillegg himmelsk. Selve kaken tar ikke lang tid å lage, men sett av tid til steking og avkjøling før servering.
Enkel•2 t•1 personer
Ingredienser
- 150 g TINE® Meierismør
- 2 ss TINE® Lettrømme 17 %
- 1 ts vaniljesukker
- 225 g hvetemel
- 100 g grovmalte mandler
- 1 ts bakepulver
- 200 g sukker
- 5 stykk egg
- 400 g friske jordbær
- 50 g marengs
- 2 ss melis
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 160 °C.
2
Smelt smøret, ta den av varmen og rør inn lettrømme. Bland mel, mandler, vanilje - og bakepulver.
3
Visp egg og sukker til luftig eggedosis, bland inn smørblandingen og de tørre ingrediensene og rør godt slik at det ikke er klumper.
4
Del halvparten av jordbærene grovt og resten i skiver.
5
Ha de grovhakkede jordbærene i deigen og hell den i en langpanne dekket med bakepapir. Fordel skivene av jordbær oppå.
6
Knus marengsen og strø over deigen.
7
Stek marengskaken midt i ovnen i 30 – 40 minutter til den er gyllen.
8
Avkjøl kaken i ca 20 minutter før den tas ut av langpannen. Skjær kaken i biter og server gjerne med melisdryss og resten av rømmen.
TipsDu kan kjøpe ferdiglagd marengs i butikken eller så kan du bruke denne oppskriften til å lage din egen marengs.