Marengskake med  varme jordbær

Marengskake i langpanne

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 120 min
Oppskrift på en herlig marengskake i langpanne. Kaken er perfekt å servere når du får mange gjester og den smaker i tillegg himmelsk. Selve kaken tar ikke lang tid å lage, men sett av tid til steking og avkjøling før servering.

Antall porsjoner

Ingredienser

Utstyr

En langpanne, 20x30cm
150 g TINE Meierismør
2 ss TINE Lettrømme 18 %
1 ts vaniljesukker
225 g hvetemel
100 g grovmalte mandler
1 ts bakepulver
200 g sukker
5 stk egg
400 g friske jordbær
50 g marengs
2 ss melis

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 160 °C.
    2. Smelt smøret, ta den av varmen og rør inn lettrømme. Bland mel, mandler, vanilje - og bakepulver.
    3. Visp egg og sukker til luftig eggedosis, bland inn smørblandingen og de tørre ingrediensene og rør godt slik at det ikke er klumper.
    4. Del halvparten av jordbærene grovt og resten i skiver.
    5. Ha de grovhakkede jordbærene i deigen og hell den i en langpanne dekket med bakepapir. Fordel skivene av jordbær oppå.
    6. Knus marengsen og strø over deigen.
    7. Stek marengskaken midt i ovnen i 30 – 40 minutter til den er gyllen.
    8. Avkjøl kaken i ca 20 minutter før den tas ut av langpannen. Skjær kaken i biter og server gjerne med melisdryss og resten av rømmen.
Tips!

Du kan kjøpe ferdiglagd marengs i butikken eller så kan du bruke denne oppskriften til å lage din egen marengs.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat