
Pavlova med sjokoladekrem
Enkel•100 min80 min
Ingredienser
Antall stykker
Marengs
-
6 stkeggehviter
-
2 tshvitvinseddik
-
4 dlsukker
-
1 tsHOFF Potetmel
Fyll
-
3 dl
-
2 ssferdig sjokoladesaus
Pynt
-
3 dlfriske bringebær
-
⅛ pottesitronmelisse
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 100 °C. Kle et stekebrett med bakepapir.
-
2
Skill eggene og visp eggehvitene til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker og potetmel og tilsett dette litt etter litt i de stive eggehvitene mens du fortsatt visper.
-
3
Når massen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på stekeplate dekket med bakepapir. Form små «reder» med en fordypning i midten.
Tips
Denne oppskriften holder til ca. 12 små kaker eller 1 stor.
-
4
Stek marengsen i ca. 75-80 minutter og avkjøl på rist.
Tips
Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. Når pavlovaen slipper bakepapiret er den ferdig.
-
5
Visp kremfløten og rør forsiktig inn sjokoladesausen slik at du oppnår en marmoreringseffekt.
-
6
Fyll kremen i marengsen like før servering og pynt med friske bringebær og sitronmelisse. (Ikke fyll marengsen og la den stå for lenge, da vil marengsen bli myk).
-
7