Pavlova med sjokoladekrem
Pavlova med sprø marengsbunn, søt sjokoladekrem og friske bringebær gir fornøyde gjester!

Porsjoner
12
Marengs
Pynt
Slik gjør du
- 1Sett ovnen på 100 °C (over-og undervarme). Kle et stekebrett med bakepapir. 
- 2Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt. 
- 3Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig. 
- 4Fordel blandingen med to skjeer på stekeplate dekket med bakepapir. Form små «reder» med en fordypning i midten. Tips Denne oppskriften holder til ca. 12 små kaker eller 1 stor.
- 5Sett marengsbunnene midt i ovnen på 100 °C og la stå i ca. 90 minutter. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv. Tips Hvis du ønsker en helt sprø bunn, kan du sette den i stekeovn på 80 °C og la den stå i 7-8 timer. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter.
- 6Visp kremfløten og rør forsiktig inn sjokoladesausen slik at du oppnår en marmoreringseffekt. 
- 7Fyll kremen i marengsen like før servering og pynt med friske bringebær og sitronmelisse. (Ikke fyll marengsen og la den stå for lenge, da vil marengsen bli myk). 
Tips
Marengsene holder seg lenge om de oppbevares tørt. Har du alltid kremfløte i kjøleskapet eller vaniljekrem tilgjengelig, kan du fort servere en fantastisk dessertkake om uventede gjester dukker opp.



