Bløtkake med vaniljekrem og bær

(247)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det er tid for fest når du disker opp med denne lekre bløtkaken. Her har vi tatt utgangspunkt i et ferdig, kjøpt sukkerbrød.

Antall porsjoner

8

Ingredienser

Kakebunn

1 stkferdig sukkerbrød eller hjemmebakt (se tipsfelt for oppskrift), ca. 24 cm i diameter

Til dynking

5 ssTinemelk® Fettfri skummet melk eller Sunniva Original Appelsinjuice

Vaniljefyll

5 dlPiano Vaniljekrem evt 3 dl TINE Kremfløte
2 dlmos av f.eks. bringebær eller jordbær

Pynt

3 dlTINE Kremfløte
10 stkjordbær, delt i to
15 stkbringebær
1 dlblåbær
8 stksitronmelisseblader

Slik gjør du det

    1. Del kakebunnen i tre lag hvis den ikke allerede er delt. Legg det nederste laget på fatet. Dynk med melk eller juice.
      CD 2004 nr 15
Brosjyre :Søtt for alle ganer
Mediebanken
    2. Om du bruker kremfløte i stedet for vaniljekrem, vispes den stiv. Fordel halvparten av kremen og 1 dl av de rørte bærene oppå sukkerbrødet.
      CD 2004 nr 15
Brosjyre: Søtt for alle ganer
Mediebanken
    3. Legg på det neste laget og gjør det samme. Legg på toppen og dynk med litt melk eller juice.
      CD 2004 nr 15
Brosjyre: Søtt for alle ganer
Mediebanken
    4. Dekk hele kaken med vispet kremfløte. Bruk en skje eller stekespade og lag "mønster". Legg jordbær, bringebær, blåbær og sitronmelisse på til pynt.

      Tips:

      Kaken bør stå minimum 2 timer for å trekke før servering.

      CD 2004 nr 15
Brosjyre: Søtt for alle ganer
Mediebanken

Tips:

Kommentarer