Bløtkake med vaniljekrem og bær

Bløtkake med vaniljekrem og bær

19
295
Enkel50 min
Det er tid for fest når du disker opp med denne lekre bløtkaken. Her har vi tatt utgangspunkt i et ferdig, kjøpt sukkerbrød.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kakebunn

  • 1 stk
    ferdig sukkerbrød eller hjemmebakt (se tipsfelt for oppskrift), ca. 24 cm i diameter

Til dynking

Vaniljefyll

Pynt

  • 3 dl
  • 10 stk
    jordbær , delt i to
  • 15 stk
    bringebær
  • 1 dl
    blåbær
  • 8 stk
    sitronmelisseblader

Slik gjør du det

  1. 1

    Del kakebunnen i tre lag hvis den ikke allerede er delt. Legg det nederste laget på fatet. Dynk med melk eller juice.

    A.BloetkakeA
  2. 2

    Om du bruker kremfløte i stedet for vaniljekrem, vispes den stiv. Fordel halvparten av kremen og 1 dl av de rørte bærene oppå sukkerbrødet.

    A.BloetkakeB
  3. 3

    Legg på det neste laget og gjør det samme. Legg på toppen og dynk med litt melk eller juice.

    A.BloetkakeC
  4. 4

    Dekk hele kaken med vispet kremfløte. Bruk en skje eller stekespade og lag "mønster". Legg jordbær, bringebær, blåbær og sitronmelisse på til pynt.

    A.BloetkakeD

    Tips

    Kaken bør stå minimum 2 timer for å trekke før servering.

Tips

Her finner du oppskrift på sukkerbrød dersom du ønsker å bake det selv.

Del denne oppskriften: