Skip to main content

Bløtkake med vaniljekrem og bær

Enkel
50min

Det er tid for fest når du disker opp med denne lekre bløtkaken. Her har vi tatt utgangspunkt i et ferdig, kjøpt sukkerbrød.

3.8
(343)
Next ImageBløtkake med vaniljekrem og bær

Ingredienser

Antall porsjoner

8

Kakebunn

1 stk
ferdig sukkerbrød eller hjemmebakt (se tipsfelt for oppskrift), ca. 24 cm i diameter

Til dynking

5 ss
TINE® Fettfri Skummetmelk eller Sunniva Original Appelsinjuice

Vaniljefyll

5 dl
Piano® Original Vaniljekrem evt 3 dl TINE Kremfløte
2 dl
mos av f.eks. bringebær eller jordbær

Pynt

10 stk
jordbær, delt i to
15 stk
bringebær
1 dl
blåbær
8 stk
sitronmelisseblad

Fremgangsmåte

  1. Del kakebunnen i tre lag hvis den ikke allerede er delt. Legg det nederste laget på fatet. Dynk med melk eller juice.

    A.BloetkakeA
  2. Om du bruker kremfløte i stedet for vaniljekrem, vispes den stiv. Fordel halvparten av kremen og 1 dl av de rørte bærene oppå sukkerbrødet.

    A.BloetkakeB
  3. Legg på det neste laget og gjør det samme. Legg på toppen og dynk med litt melk eller juice.

    A.BloetkakeC
  4. Dekk hele kaken med vispet kremfløte. Bruk en skje eller stekespade og lag "mønster". Legg jordbær, bringebær, blåbær og sitronmelisse på til pynt.

    A.BloetkakeD

    Tips

    Kaken bør stå minimum 2 timer for å trekke før servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Her finner du oppskrift på sukkerbrød dersom du ønsker å bake det selv.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter