Håndkle og blad
Bløtkake med vaniljekrem og bær
(266266)

Bløtkake med vaniljekrem og bær

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det er tid for fest når du disker opp med denne lekre bløtkaken. Her har vi tatt utgangspunkt i et ferdig, kjøpt sukkerbrød.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

8

Kakebunn

1 stkferdig sukkerbrød eller hjemmebakt (se tipsfelt for oppskrift), ca. 24 cm i diameter

Til dynking

5 ssTinemelk® Fettfri skummet melk eller Sunniva Original Appelsinjuice

Vaniljefyll

5 dlPiano Vaniljekrem evt 3 dl TINE Kremfløte
2 dlmos av f.eks. bringebær eller jordbær

Pynt

3 dlTINE Kremfløte
10 stkjordbær, delt i to
15 stkbringebær
1 dlblåbær
8 stksitronmelisseblader
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Del kakebunnen i tre lag hvis den ikke allerede er delt. Legg det nederste laget på fatet. Dynk med melk eller juice.
      A.BloetkakeA
    2. Om du bruker kremfløte i stedet for vaniljekrem, vispes den stiv. Fordel halvparten av kremen og 1 dl av de rørte bærene oppå sukkerbrødet.
      A.BloetkakeB
    3. Legg på det neste laget og gjør det samme. Legg på toppen og dynk med litt melk eller juice.
      A.BloetkakeC
    4. Dekk hele kaken med vispet kremfløte. Bruk en skje eller stekespade og lag "mønster". Legg jordbær, bringebær, blåbær og sitronmelisse på til pynt.
      Blått hjerte
      Tips!

      Kaken bør stå minimum 2 timer for å trekke før servering.

      A.BloetkakeD
Blått hjerte
Tips!

Her finner du oppskrift på sukkerbrød dersom du ønsker å bake det selv.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat