Bløtkake med vaniljekrem og bær
Det er tid for fest når du disker opp med denne lekre bløtkaken. Her har vi tatt utgangspunkt i et ferdig, kjøpt sukkerbrød.
Enkel•50 min•8 personer
Ingredienser
Kakebunn
- 1 stykk ferdig sukkerbrød, eller hjemmebakt (se tipsfelt for oppskrift), ca. 24 cm i diameter
Til dynking
- 5 ss TINE® Fettfri Skummetmelk, eller Sunniva Original Appelsinjuice
Vaniljefyll
- 5 dl Piano® Original Vaniljekrem, evt 3 dl TINE Kremfløte
- 2 dl mos av f.eks. bringebær, eller jordbær
Pynt
- 3 dl TINE® Kremfløte
- 10 stykk jordbær, , delt i to
- 15 stykk bringebær
- 1 dl blåbær
- 8 stykk sitronmelisseblad
Slik gjør du
1
Del kakebunnen i tre lag hvis den ikke allerede er delt. Legg det nederste laget på fatet. Dynk med melk eller juice.
2
Om du bruker kremfløte i stedet for vaniljekrem, vispes den stiv. Fordel halvparten av kremen og 1 dl av de rørte bærene oppå sukkerbrødet.
3
Legg på det neste laget og gjør det samme. Legg på toppen og dynk med litt melk eller juice.
4
Dekk hele kaken med vispet kremfløte. Bruk en skje eller stekespade og lag "mønster". Legg jordbær, bringebær, blåbær og sitronmelisse på til pynt.
TipsKaken bør stå minimum 2 timer for å trekke før servering.
TipsHer finner du oppskrift på sukkerbrød dersom du ønsker å bake det selv.