Bløtkake med vaniljekrem og bær

Bløtkake med vaniljekrem og bær

12
  • Enkel
  • 50 min
Det er tid for fest når du disker opp med denne lekre bløtkaken. Her har vi tatt utgangspunkt i et ferdig, kjøpt sukkerbrød.

Ingredienser

Kakebunn

1 stk ferdig sukkerbrød eller hjemmebakt (se tipsfelt for oppskrift), ca. 24 cm i diameter

Til dynking

5 ss Tinemelk® skummet Fettfri eller Sunniva Original Appelsinjuice

Vaniljefyll

5 dl Piano® Original Vaniljekrem evt 3 dl TINE Kremfløte
2 dl mos av f.eks. bringebær eller jordbær

Pynt

3 dl TINE Kremfløte
10 stk jordbær , delt i to
15 stk bringebær
1 dl blåbær
8 stk sitronmelisseblader

Slik gjør du det

    1. Del kakebunnen i tre lag hvis den ikke allerede er delt. Legg det nederste laget på fatet. Dynk med melk eller juice.
      A.BloetkakeA
    2. Om du bruker kremfløte i stedet for vaniljekrem, vispes den stiv. Fordel halvparten av kremen og 1 dl av de rørte bærene oppå sukkerbrødet.
      A.BloetkakeB
    3. Legg på det neste laget og gjør det samme. Legg på toppen og dynk med litt melk eller juice.
      A.BloetkakeC
    4. Dekk hele kaken med vispet kremfløte. Bruk en skje eller stekespade og lag "mønster". Legg jordbær, bringebær, blåbær og sitronmelisse på til pynt.
      Tips

      Kaken bør stå minimum 2 timer for å trekke før servering.

      A.BloetkakeD
Tips

Her finner du oppskrift på sukkerbrød dersom du ønsker å bake det selv.

Kommentarer

  • Ali

    8 måneder siden
    Hei,
    Må bløtkaken stå i komfyren?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Ali,

      Denne kaken skal ikke i ovnen :) Lykke til!

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat