Bløtkake med vaniljekrem og bær
Enkel•50 min min
Det er tid for fest når du disker opp med denne lekre bløtkaken. Her har vi tatt utgangspunkt i et ferdig, kjøpt sukkerbrød.
Ingredienser
Antall porsjoner
Kakebunn
-
1 stkferdig sukkerbrød eller hjemmebakt (se tipsfelt for oppskrift), ca. 24 cm i diameter
Til dynking
-
5 ssTINE® Fettfri Skummetmelk eller Sunniva Original Appelsinjuice
Vaniljefyll
-
5 dlPiano® Original Vaniljekrem evt 3 dl TINE Kremfløte
-
2 dlmos av f.eks. bringebær eller jordbær
Pynt
-
3 dl
-
10 stkjordbær , delt i to
-
15 stkbringebær
-
1 dlblåbær
-
8 stksitronmelisseblader
Slik gjør du det
-
1
Del kakebunnen i tre lag hvis den ikke allerede er delt. Legg det nederste laget på fatet. Dynk med melk eller juice.
-
2
Om du bruker kremfløte i stedet for vaniljekrem, vispes den stiv. Fordel halvparten av kremen og 1 dl av de rørte bærene oppå sukkerbrødet.
-
3
Legg på det neste laget og gjør det samme. Legg på toppen og dynk med litt melk eller juice.
-
4
Dekk hele kaken med vispet kremfløte. Bruk en skje eller stekespade og lag "mønster". Legg jordbær, bringebær, blåbær og sitronmelisse på til pynt.
Tips
Kaken bør stå minimum 2 timer for å trekke før servering.