Bløtkake med vaniljekrem og bær

Bløtkake med vaniljekrem og bær

Kommentarer 10
  • Enkel
  • 50 min
Det er tid for fest når du disker opp med denne lekre bløtkaken. Her har vi tatt utgangspunkt i et ferdig, kjøpt sukkerbrød.

Antall porsjoner

Ingredienser

Kakebunn

1 stk ferdig sukkerbrød eller hjemmebakt (se tipsfelt for oppskrift), ca. 24 cm i diameter

Til dynking

5 ss Tinemelk® Fettfri skummet melk eller Sunniva Original Appelsinjuice

Vaniljefyll

5 dl Piano® Original Vaniljekrem evt 3 dl TINE Kremfløte
2 dl mos av f.eks. bringebær eller jordbær

Pynt

3 dl TINE Kremfløte
10 stk jordbær , delt i to
15 stk bringebær
1 dl blåbær
8 stk sitronmelisseblader

Slik gjør du det

    1. Del kakebunnen i tre lag hvis den ikke allerede er delt. Legg det nederste laget på fatet. Dynk med melk eller juice.
      A.BloetkakeA
    2. Om du bruker kremfløte i stedet for vaniljekrem, vispes den stiv. Fordel halvparten av kremen og 1 dl av de rørte bærene oppå sukkerbrødet.
      A.BloetkakeB
    3. Legg på det neste laget og gjør det samme. Legg på toppen og dynk med litt melk eller juice.
      A.BloetkakeC
    4. Dekk hele kaken med vispet kremfløte. Bruk en skje eller stekespade og lag "mønster". Legg jordbær, bringebær, blåbær og sitronmelisse på til pynt.
      Tips!

      Kaken bør stå minimum 2 timer for å trekke før servering.

      A.BloetkakeD
Tips!

Her finner du oppskrift på sukkerbrød dersom du ønsker å bake det selv.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Marta

    3 år siden
    Kan man tilsette sjokoladebiter eller smeltet sjokolade i vaniljekrem fyllet istedenfor jordbær\bringebær mos?

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Marta, Du kan fint tilsette sjokoladebiter eller smeltet sjokolade i kremen, dersom du foretrekker det. Husk at sjokoladen må være noe avkjølt når du rører den i, slik at ikke kremen smelter. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Sara

    3 år siden
    Hei Kan man bruke konditorfarge på kaken for å farge den? Som eksempel kan man farge kremfløte?

    Kommenter  (8)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Sara, Det går helt fint å tilsette konditorfarge i fløten før du pisker den til krem. Eller så kan du lage purè av bringebær, blåbær eller jordbær og røre dette inn i kremen. Da får du både smak og farge. Lykke til :)

      Kommenter  (5)


  • Aisha

    3 år siden
    Kan kremføte stivnes? Hvis ja hvordan?

    Kommenter  (9)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Aisha, Ja, kremfløten kan piskes stiv. Det gjør du slik: 1. Ha kald kremfløte i en vid bolle. 2. Bruk en håndmikser eller en kjøkkenmaskin og visp kremen i 3-4 minutter til kremen blir stiv. Ikke visp for lenge, da skiller kremen seg. Du kan også piske kremen for hånd med en visp, men dette krever litt mer tid og utholdenhet. Håper kaken faller i smak:)

      Kommenter  (6)


  • Mughees

    4 år siden
    Hvor lenge skal man piske fyllet?

    Kommenter  (8)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Mughees, Med fyllet så antar jeg at du mener kremen? Den pisker du til den er fløyelsmyk. Et godt tegn på at den er ferdig, er at mønsteret piskemaskinen din lager, blir værende i kremen. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • hassan

    5 år siden
    går det an å kjøpe det på. butikker

    Kommenter  (6)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Hassan, Bløtkaker får du kjøpt hos konditorier, og kan bestilles i en del dagligvareforretninger. Likevel anbefaler jeg deg å bake den selv, da hjemmelaget kake alltid smaker best. I butikken får man kjøpt ferdig sukkerbrød, som gjør oppskriften veldig enkel. Lykke til!

      Kommenter  (22)


Det er mye kjærlighet i god mat