Klippekrans - Kringle

Klippekrans - Kringle

Kommentarer 102
  • Middels
  • 85 min
Fersk og nybakt kringle med kanel og sukker smaker alltid godt! Kringlen kan med fordel lages god tid i forveien og fryses. La gjærkringla tine natten over eller ved svak varme i stekeovnen.

Antall porsjoner

Ingredienser

Søt gjærdeig:

50 g gjær
100 g TINE Meierismør
3 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dl sukker
1 ts malt kardemomme
11 dl hvetemel (ca.500g)

Fyll:

100 g TINE Meierismør
4 ss sukker
1 ss malt kanel

Pensling:

1 stk sammenvispet egg

Slik gjør du det

    1. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken. La blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst. Ha i sukker, kardemomme og så mye mel at deigen slipper bollen og blir glatt og smidig. Begynn heller med litt for lite mel enn for mye.
    2. La deigen heve under plast på lunt sted til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
    3. Ha deigen på bakebordet og elt den lett. Kjevle den til et rektangel som måler ca. 20 x 40 cm. Smør mykt smør på leiven, dryss over kanel og sukker, men ikke helt ut til kantene. Rull deigen fast sammen fra langsiden.
    4. Til denne oppskriften på hjemmelaget kringle trenger du et stekebrett med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
    5. Legg den på stekeplate dekket med bakepapir, med skjøten ned. Form "pølsen" til en sirkel. Klipp ca. 1 cm tykke biter, nesten gjennom ”pølsa”, brett tilbake vekselvis til høyre og venstre. Hev kringlen under plast på et lunt sted i ca 20 minutter.
    6. Pensle med sammenvispet egg og stek i ca 15 minutter. Avkjøl kringlen på rist. Ha eventuelt på litt melisglasur før servering.
Tips!

Kringlen kan med fordel lages i god tid i forveien og fryses. La den tine natten over eller ved svak varme i stekeovnen.

Kommentar

Kommentarer

  • Werner

    1 måneder siden
    Helt herlig godt. Luftig og lett. Enkelt å få til. Takk for oppskriften.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Så hyggelig tilbakemelding, Werner :) Ønsker deg en riktig god jul!

      Kommenter  (0)


  • Aurora

    2 måneder siden
    Hei eg skall lage klippekrans nå

    Kommenter  (0)


  • Jane

    4 måneder siden
    Min ble rå inni.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Jane,

      Hadde du forvarmet ovnen før du satt kringlen inn? Håper du prøver igjen og får det til :)

      Kommenter  (0)

      • Jane

        4 måneder siden
        Ja. Har bakt kringle i mange år, men fant ikke den gamle oppskriften min. Stusset litt over at steketiden i oppskriften deres var så kort. Jeg satte kringlen tilbake i ovnen i 15 ekstra minutter, og da ble den bra.

        Kommenter  (1)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          4 måneder siden
          Hei igjen :) Så bra at du sier ifra til oss. Vi skal se på oppskriften og gjøre eventuelle justeringer som må til.

          Kommenter  (0)


  • Monica

    4 måneder siden
    Nydelig kringle! Men eg prøvde med 50/50 med lettmjølk og vaniljesaus istede for, og det blei kjempe godt??

    Kommenter  (0)


  • Ronja

    5 måneder siden
    Hei, hvordan funker det å bruke laktosefri melk og grovere mel for å ungå hvete?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Hei Ronja,

      Det utgjør ingen forskjell ved å bruke laktosefrie produkter i forhold til ''vanlig'' melk og grovere mel vil gi ett grovere resultat :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Geir

    8 måneder siden
    Meget flott oppskrift, lykkes hver gang. Utrolig god og får alltid positive tilbakemeldinger... borte på ett blunk??

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Så fantastisk å høre, Geir :) Den blir jo så god! Fortsatt god bakst.

      Kommenter  (0)


  • Bodil

    9 måneder siden
    Deilig kringle. Jeg har bakt denne fra jeg lærte den på skolekjøkkenet for 55 år siden. Utallige gjennom årenes løp, nå har jeg to stk til heving, skal serveres til barnebarnets konfirmasjon. ??

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Høres herlig ut, Bodil :)

      Til lykke med Konfirmanten!

      Kommenter  (0)


  • Connie

    10 måneder siden
    God kringle :) men stemmer ikke med 500 gr mel..jeg måtte ha i mer mel til deigen ble som den skal på gjærbakst..hvor mye mer er jeg ikke sikker på , men var en del.
    Som sagt veldig god kringle med riktig mengde mel :)

    Kommenter  (0)

    • Lena Straume

      10 måneder siden
      Hei Conni :) Vi har fått flere tilbakemeldinger og noen mener 500 gram mel er akkurat passe og andre ikke. Vi lar det stå, det er lettere å tilsette mel enn å fjerne :)

      Kommenter  (0)

      • Wenche Sture Larsen

        8 måneder siden
        Har jo i mel til slutt, da er det jo ikke noe problem med mel mengden. Har jo i mel så deigen slipper bollen????funker alltid

        Kommenter  (0)

        • Margrete , Kundekonsulent

          8 måneder siden
          Det høres ut som at du har kontroll, Wenche :)

          Kommenter  (0)


  • Lisbeth

    11 måneder siden
    Helt fantastisk blir denne, bakt tre på to dager!!!??????

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      er helt enig med deg at dette er en fantastisk oppskrift :) Hatt nok å henge fingrene i du da, Lisbeth. God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Camilla

    1 år siden
    Hei:) denne må jeg prøve i dag! Skal deigen eltes så jeg lager den i kjøkkenmaskinen??

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Camilla, Du kan gjerne bruke kjøkkenmaskinen til å elte eller kna med hendene :) Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (0)

      • Tove Havn

        2 måneder siden
        Hadde den 10 min i kjøkkenmaskin til den slapp bollen, og deigen ble helt fantastisk. Brukte 1 liter med mel. Kringla må stå litt lenger i ovnen enn 15 min.

        Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat