Klippekrans - Kringle

Klippekrans - Kringle

116
  • Middels
  • 85 min
Fersk og nybakt kringle med kanel og sukker smaker alltid godt! Kringlen kan med fordel lages god tid i forveien og fryses. La kringla tine natten over eller ved svak varme i stekeovnen.

Ingredienser

Søt gjærdeig:

50 g gjær
100 g TINE Meierismør
4 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dl sukker
1 ts malt kardemomme
11 dl hvetemel 1 dl = ca. 60 g

Fyll:

100 g TINE Meierismør
4 ss sukker
1 ss malt kanel

Pensling:

1 stk sammenvispet egg

På toppen

1 ss melis

Slik gjør du det

    1. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken. La blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst. Ha i sukker, kardemomme og så mye mel at deigen slipper bollen og blir glatt og smidig. Begynn heller med litt for lite mel enn for mye.
    2. La deigen heve under plast eller klede på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
    3. Ha deigen på bakebordet og elt den lett. Kjevle den til et rektangel som måler ca. 35x55 cm. Rør sammen romtemperert smør, sukker og kanel til fyllet. Smør blandingen på leiven, men ikke helt ut til kantene. Rull deigen fast sammen fra langsiden.
    4. Legg den på stekeplate dekket med bakepapir, med skjøten ned. Form "pølsen" til en sirkel. Klipp ca. 1 cm tykke biter, nesten gjennom ”pølsa”, brett tilbake vekselvis til høyre og venstre. Hev kringlen under plast på et lunt sted i ca. 20 minutter.
    5. Sett stekeovnen på 200 °C.
    6. Pensle med sammenvispet egg og stek i ca. 25 minutter til kringlen er gjennomstekt og har fått en gyllen fin farge. Avkjøl kringlen på rist.
      Tips!
      Ha eventuelt på litt melisglasur før servering.
Tips!

Kringlen kan med fordel lages i god tid i forveien og fryses. La den tine natten over eller ved svak varme i stekeovnen.

Kommentarer

  • J

    1 måneder siden
    Hva er det dere babler om, det står jo 11 dl hvetemel. De har ikke endret noe som helst

     (0)


  • Trine

    2 måneder siden
    Nettopp bakt kringlen og den ble nydelig

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Så bra du ble fornøyd med resultatet, Trine! :)

       (0)


  • Veronica

    3 måneder siden
    Kringlen ble både fin og god men brukte 500g + med mere mel .
    Fantastisk god uansett ☺️

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      3 måneder siden
      Godt den falt i smak, Veronica! :)

       (0)


  • Andrea

    4 måneder siden
    Kjære Tine her må dere ta til dere konstruktiv kritikk. Bakte denne senest i dag tidlig. Og det er ikke mulig at det kun skal være 500g mel og 100g smør til fyll er også alt for mye den vill jo bade i smør.

     (2)


  • Veronica

    4 måneder siden
    Godt jeg har skrevet ned den gamle oppskriften, for denne var ikke like god! Den gamle oppskriften hadde 3,5dl melk, 11dl mel, steke temp 200grader i 15min.

     (0)


  • Ellen

    6 måneder siden
    Hei! Hvorfor har dere endret oppskriften? Før var det 11 dl mel.

     (5)

    • Johanne

      5 måneder siden
      Før sto det 11 dl mel. Stussa jeg og over at den er forandret. Mener det var 3,5 dl melk og

       (2)


  • Marian

    6 måneder siden
    Jeg har lagd denne idag. Jeg måtte bruke mer enn 500g mel for at det skulle bli deig og ikke grøt.
    Det er mulig at jeg ikke kjevlet den tynn nok og stor nok, men 100g smør til fyllet var ganske mye.

     (2)


  • Amanda

    6 måneder siden
    Hei. Har dere endret oppskriften på denne nå nylig? Jeg kjenner ikke igjen målene og måtte ha over 100gram ekstra mel i og det var fremdeles ikke nok. Synes å huske det stod 11dl mel..

     (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Amanda,

      Det er ikke gjort endringer på oppskriften så det er leit å høre at du ikke kjenner igjen målene. Håper Kringlen ble god uansett :)

       (0)


  • Kate

    7 måneder siden
    Med mykt smør,mener dere da slikt en smører på brødskiva eller smelta smør?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Kate,

      Smøremykt(romtemperert) smør er det som skal brukes :)

       (1)


  • Werner

    10 måneder siden
    Helt herlig godt. Luftig og lett. Enkelt å få til. Takk for oppskriften.

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Så hyggelig tilbakemelding, Werner :) Ønsker deg en riktig god jul!

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat