Håndkle og blad
Klippekrans - Kringle
(485485)

Klippekrans - Kringle

 • Utførelse

  Middels
 • Tid

Fersk og nybakt kringle med kanel og sukker smaker alltid godt! Kringlen kan med fordel lages god tid i forveien og fryses. La gjærkringla tine natten over eller ved svak varme i stekeovnen.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Søt gjærdeig:

50 ggjær
100 gTINE Meierismør
3 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dlsukker
1 tsmalt kardemomme
11 dlhvetemel (ca.500g)

Fyll:

100 gTINE Meierismør
4 sssukker
1 ssmalt kanel

Pensling:

1 stksammenvispet egg
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken. La blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst. Ha i sukker, kardemomme og så mye mel at deigen slipper bollen og blir glatt og smidig. Begynn heller med litt for lite mel enn for mye.
  2. La deigen heve under plast på lunt sted til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  3. Ha deigen på bakebordet og elt den lett. Kjevle den til et rektangel som måler ca. 20 x 40 cm. Smør mykt smør på leiven, dryss over kanel og sukker, men ikke helt ut til kantene. Rull deigen fast sammen fra langsiden.
  4. Til denne oppskriften på hjemmelaget kringle trenger du et stekebrett med bakepapir. Sett stekeovnen på 200 °C.
  5. Legg den på stekeplate dekket med bakepapir, med skjøten ned. Form "pølsen" til en sirkel. Klipp ca. 1 cm tykke biter, nesten gjennom ”pølsa”, brett tilbake vekselvis til høyre og venstre. Hev kringlen under plast på et lunt sted i ca 20 minutter.
  6. Pensle med sammenvispet egg og stek i ca 15 minutter. Avkjøl kringlen på rist. Ha eventuelt på litt melisglasur før servering.
Blått hjerte
Tips!

Kringlen kan med fordel lages i god tid i forveien og fryses. La den tine natten over eller ved svak varme i stekeovnen.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat