Klippekrans - Kringle

Klippekrans - Kringle

108
  • Middels
  • 85 min
Fersk og nybakt kringle med kanel og sukker smaker alltid godt! Kringlen kan med fordel lages god tid i forveien og fryses. La kringla tine natten over eller ved svak varme i stekeovnen.

Ingredienser

Søt gjærdeig:

50 g gjær
100 g TINE Meierismør
4 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dl sukker
1 ts malt kardemomme
500 g hvetemel

Fyll:

100 g TINE Meierismør
4 ss sukker
1 ss malt kanel

Pensling:

1 stk sammenvispet egg

På toppen

1 ss melis

Slik gjør du det

    1. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken. La blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst. Ha i sukker, kardemomme og så mye mel at deigen slipper bollen og blir glatt og smidig. Begynn heller med litt for lite mel enn for mye.
    2. La deigen heve under plast på lunt sted til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
    3. Ha deigen på bakebordet og elt den lett. Kjevle den til et rektangel som måler ca. 35x55 cm. Smør mykt smør på leiven, dryss over kanel og sukker, men ikke helt ut til kantene. Rull deigen fast sammen fra langsiden.
    4. Til denne oppskriften på hjemmelaget kringle trenger du et stekebrett med bakepapir. Sett stekeovnen på 175 °C.
    5. Legg den på stekeplate dekket med bakepapir, med skjøten ned. Form "pølsen" til en sirkel. Klipp ca. 1 cm tykke biter, nesten gjennom ”pølsa”, brett tilbake vekselvis til høyre og venstre. Hev kringlen under plast på et lunt sted i ca. 20 minutter.
    6. Pensle med sammenvispet egg og stek i ca. 25 minutter. Avkjøl kringlen på rist. Sikt over melis ved servering.
      Tips!
      Ha eventuelt på litt melisglasur før servering.
Tips!

Kringlen kan med fordel lages i god tid i forveien og fryses. La den tine natten over eller ved svak varme i stekeovnen.

Kommentarer

  • Ellen

    15 dager siden
    Hei! Hvorfor har dere endret oppskriften? Før var det 11 dl mel.

     (3)


  • Marian

    18 dager siden
    Jeg har lagd denne idag. Jeg måtte bruke mer enn 500g mel for at det skulle bli deig og ikke grøt.
    Det er mulig at jeg ikke kjevlet den tynn nok og stor nok, men 100g smør til fyllet var ganske mye.

     (1)


  • Amanda

    1 måneder siden
    Hei. Har dere endret oppskriften på denne nå nylig? Jeg kjenner ikke igjen målene og måtte ha over 100gram ekstra mel i og det var fremdeles ikke nok. Synes å huske det stod 11dl mel..

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Hei Amanda,

      Det er ikke gjort endringer på oppskriften så det er leit å høre at du ikke kjenner igjen målene. Håper Kringlen ble god uansett :)

       (0)


  • Kate

    2 måneder siden
    Med mykt smør,mener dere da slikt en smører på brødskiva eller smelta smør?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Kate,

      Smøremykt(romtemperert) smør er det som skal brukes :)

       (1)


  • Werner

    5 måneder siden
    Helt herlig godt. Luftig og lett. Enkelt å få til. Takk for oppskriften.

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 måneder siden
      Så hyggelig tilbakemelding, Werner :) Ønsker deg en riktig god jul!

       (1)


  • Aurora

    6 måneder siden
    Hei eg skall lage klippekrans nå

     (1)


  • Jane

    8 måneder siden
    Min ble rå inni.

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Jane,

      Hadde du forvarmet ovnen før du satt kringlen inn? Håper du prøver igjen og får det til :)

       (1)

      • Jane

        8 måneder siden
        Ja. Har bakt kringle i mange år, men fant ikke den gamle oppskriften min. Stusset litt over at steketiden i oppskriften deres var så kort. Jeg satte kringlen tilbake i ovnen i 15 ekstra minutter, og da ble den bra.

         (2)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          8 måneder siden
          Hei igjen :) Så bra at du sier ifra til oss. Vi skal se på oppskriften og gjøre eventuelle justeringer som må til.

           (1)


  • Monica

    8 måneder siden
    Nydelig kringle! Men eg prøvde med 50/50 med lettmjølk og vaniljesaus istede for, og det blei kjempe godt??

     (2)


  • Ronja

    9 måneder siden
    Hei, hvordan funker det å bruke laktosefri melk og grovere mel for å ungå hvete?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Ronja,

      Det utgjør ingen forskjell ved å bruke laktosefrie produkter i forhold til ''vanlig'' melk og grovere mel vil gi ett grovere resultat :) Lykke til!

       (1)


  • Geir

    1 år siden
    Meget flott oppskrift, lykkes hver gang. Utrolig god og får alltid positive tilbakemeldinger... borte på ett blunk??

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Så fantastisk å høre, Geir :) Den blir jo så god! Fortsatt god bakst.

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat