Berlinerboller, eller smultboller, er fylt med syltetøy eller vaniljekrem. I Tromsø kalles denne frityrfristelsen solbolle fordi den kun spises i dagene rundt 21. januar, når sola kommer tilbake etter mørketiden.
Står deigen kaldt bruker den lengre tid på å heve enn om den står varmt.
Tips
Sett bollene på et trekkfullt sted de siste 10 min av etterhevingstiden. Da vil bollene få en litt tørrere overflate og holde formen bedre i frityren.
Tips
Vær forsiktig med oljen; følg med og ha alltid et lokk tilgjengelig i tilfelle oljen skulle ta fyr!
Tips
Vær forsiktig med stekefettet så det ikke blir for varmt. Ha et lokk for hånden og legg over fettkjelen hvis det tar fyr. Fettet er varmt nok når det bobler rundt en trepinne som settes i fettet. Legg ikke i for mange boller av gangen.
Berlinerboller
Middels
1t 40min
Berlinerboller, eller smultboller, er fylt med syltetøy eller vaniljekrem. I Tromsø kalles denne frityrfristelsen solbolle fordi den kun spises i dagene rundt 21. januar, når sola kommer tilbake etter mørketiden.
Står deigen kaldt bruker den lengre tid på å heve enn om den står varmt.
Tips
Sett bollene på et trekkfullt sted de siste 10 min av etterhevingstiden. Da vil bollene få en litt tørrere overflate og holde formen bedre i frityren.
Tips
Vær forsiktig med oljen; følg med og ha alltid et lokk tilgjengelig i tilfelle oljen skulle ta fyr!
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Vær forsiktig med stekefettet så det ikke blir for varmt. Ha et lokk for hånden og legg over fettkjelen hvis det tar fyr. Fettet er varmt nok når det bobler rundt en trepinne som settes i fettet. Legg ikke i for mange boller av gangen.