
Fastelavnsboller med vaniljekrem
- Enkel
- 100 min
Det er ikke bare til fastelaven det er lov å fylle bollene med krem. Vaniljekremen gir bollene det lille ekstra og som både store og små er glad i. Med et lett dryss av melis på toppen, blir disse hjemmelagde bollene helt uimotståelige.

Ingredienser
Fastelavensboller
17 dl | hvetemel (ca) |
2 dl | sukker |
50 g | gjær (ev. 1 pk tørrgjær) |
1 ts | salt |
3 ts | malt kardemomme |
1 stk | egg |
6 dl | temperert Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett |
150 g | romtemperert TINE Meierismør i terninger |
Pensling
1 stk | sammenvispet egg |
Vaniljekrem
3 dl | TINE Kremfløte |
3 dl | Piano® Original Vaniljekrem |
Dryss
3 ss | melis |


Slik gjør du det
-
-
Varm melk til fingervarmt (37-40 °C). Ha mel, sukker, gjær, salt, kardemomme og egg i en bolle. Legg salt og gjær på hver sin side i bollen. Tilsett den tempererte melken og elt deigen godt sammen.
-
Tilsett romptemerert smør i biter og elt videre i 2-3 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten og elt i ca. 5-10 minutter til.Tips!
Ha i litt ekstra mel om deigen blir klissete. Deigen er passe når den akkurat slipper bollen og du kan ta på den uten at deigen setter seg fast på fingrene.
-
Dekk bollen med håndkle eller plast, og la deigen heve til dobbel størrelse. 40-60 minutter avhengig av temperatur.Tips!
Står deigen kaldt bruker den lengre tid på å heve enn om den står varmt.
-
Sett ovnen på 210 °C. Hell deigen ut på et melet bord. Del i emner og rull til boller.
-
Legg bollene med god avtand på et stekebrett dekket med bakepapir og la etterheve til dobbel størrelse, 20-30 minutter. Pensle med lettpisket egg og stek gylne i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
-
-
Vaniljefyll til fastelavensboller
-
Visp kremfløten stiv og bland den med ferdig Piano vaniljekrem. Del bollene i to og legg vaniljekremen på bollebunnene. Legg på toppene. Fastelavnsboller blir ekstra lekre når du gir dem et dryss med siktet melis.
-

Tips!
Du kan gjerne erstatte halvparten av smøret med Kesam® Original for litt magrere boller.
Produkter i oppskriften



La deg inspirere



Populært akkurat nå



Kommentarer
Nina
Varmet melken og doblet etterhevingstiden.
(1)
Annicken , Kokk og kundekonsulent
(0)
Anja
(0)
Annicken , Kokk og kundekonsulent
(1)
B
Deigen ble så tung at kjøkkenmaskinen hadde lyst til å streike.
Lurer på om det er litt vel mye mel/ litt lite væske i denne oppskriften.
Anbefaler å holde tilbake litt på melet, og å varme opp melken. Jeg varmet den opp, så hevingen ble ikke et problem, men deigen var fortsatt veldig tung.
(0)
Annicken , Kokk og kundekonsulent
Leit å se at du fikk for tung deig;/ Dunket du deselitermålet i benken når du måle opp melet? Om man gjør dette får man mye mer mel enn man trenger og det kan bli som du skriver en tung og tørr deig. Lykke til og god bakst videre:)
(0)
Nils
(1)
Annicken , Kokk og kundekonsulent
Det er som Peder skiver under at det er ikke lett for alle å bake første gang. Så vi har nå endret det i oppskriften slik at alle kan se at melken skal holde 37-40 grader for å ikke drepe gjæren :) Høres ut som du fikk en flott fastelaven med gode boller. God bakst videre!
(0)
Peder
(1)
Annicken , Kokk og kundekonsulent
Vi har fått flere kommentarer på dette og har gjort endringer i oppskriften slik at det står at melken skal være temperert mellom 37-40 grader :) Vi håper det blir enklere å prøve seg på oppskriften neste gang. Lukke til og god bakst!
(0)
Gunhild
(2)
Annicken , Kokk og kundekonsulent
(0)
Sunniva
Etter egne erfaringer ville jeg helst ha varmet smøret og blandet det med melk, fått det til 37 grader og blandet gjær i blandingen. I denne oppskriften dreper du gjæren, blir for dumt.
Takk for flate smakløse boller! Det var unødvendig bruk av bakevarer....
(3)
Annicken , Kokk og kundekonsulent
Så leit at bollene ikke hevet seg tilstrekkelig og at du syns bollene var smak løse. Vi har fått flere kommentarer på dette og har gjort endringer i oppskriften slik at det står at melken skal være temperert mellom 37-40 grader :) Vi håper du prøver oppskriften igjen.
God bakst videre!
(0)
Hege Hafsaas
(6)
Annicken , Kokk og kundekonsulent
Så leit å se at bollene ikke hevet som de skulle. Vi har fått flere kommentarer på dette nå og har gjort endringer i oppskriften slik at det står at melken skal være temperert mellom 37-40 grader :) Takk for innspill og god bakst videre!
(0)
Anne
(9)
Annicken , Kokk og kundekonsulent
(0)
Hanne
(16)
Annicken , Kokk og kundekonsulent
Hva har vi klart å lure deg med? God bakst!
(0)
Kristin
God fastelavn
(26)
Annicken , Kokk og kundekonsulent
Så leit å høre at bollene ikke ble vellykket:/ Vi håper bollene smakte godt uansett. Husket du å legge salt og gjær på hver sin side av bollen? God bakst videre!
(0)