tablecloth-basil
Fastelavnsboller med vaniljekrem
(488)

Fastelavnsboller med vaniljekrem

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det er ikke bare til fastelaven det er lov å fylle bollene med krem. Vaniljekremen gir bollene det lille ekstra og som både store og små er glad i. Med et lett dryss av melis på toppen, blir disse hjemmelagde bollene helt uimotståelige.

Tablecloth

Ingredienser

Antall stykker

26

Fastelavensboller

17 dlhvetemel (ca)
2 dlsukker
50 ggjær (ev. 1 pk tørrgjær)
1 tssalt
3 tsmalt kardemomme
1 stkegg
6 dltemperert Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
150 gromtemperert TINE Meierismør i terninger

Pensling

1 stksammenvispet egg

Vaniljekrem

3 dlTINE Kremfløte
3 dlPiano Vaniljekrem

Dryss

3 ssmelis
Basil1Basil2

Slik gjør du det

  • Fastelavensboller

    1. Varm melk til fingervarmt (37-40 °C). Ha mel, sukker, gjær, salt, kardemomme og egg i en bolle. Legg salt og gjær på hver sin side i bollen. Tilsett den tempererte melken og elt deigen godt sammen.
    2. Tilsett romptemerert smør i biter og elt videre i 2-3 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten og elt i ca. 5-10 minutter til.
      blue heart
      Tips!

      Ha i litt ekstra mel om deigen blir klissete. Deigen er passe når den akkurat slipper bollen og du kan ta på den uten at deigen setter seg fast på fingrene.  

    3. Dekk bollen med håndkle eller plast, og la deigen heve til dobbel størrelse. 40-60 minutter avhengig av temperatur.
      blue heart
      Tips!

      Står deigen kaldt bruker den lengre tid på å heve enn om den står varmt.

    4. Sett ovnen på 210 °C. Hell deigen ut på et melet bord. Del i emner og rull til boller.
    5. Legg bollene med god avtand på et stekebrett dekket med bakepapir og la etterheve til dobbel størrelse, 20-30 minutter. Pensle med lettpisket egg og stek gylne i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
  • Vaniljefyll til fastelavensboller

    1. Visp kremfløten stiv og bland den med ferdig Piano vaniljekrem. Del bollene i to og legg vaniljekremen på bollebunnene. Legg på toppene. Fastelavnsboller blir ekstra lekre når du gir dem et dryss med siktet melis.
blue heart
Tips!

Du kan gjerne erstatte halvparten av smøret med Kesam® Original for litt magrere boller.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff