Fastelavnsboller med vaniljekrem

Fastelavnsboller med vaniljekrem

109
  • Enkel
  • 100 min
Det er ikke bare til fastelaven det er lov å fylle bollene med krem. Vaniljekremen gir bollene det lille ekstra og som både store og små er glad i. Med et lett dryss av melis på toppen, blir disse hjemmelagde bollene helt uimotståelige.

Ingredienser

Fastelavensboller

17 dl hvetemel (ca)
2 dl sukker
50 g gjær (ev. 1 pk tørrgjær)
1 ts salt
3 ts malt kardemomme
1 stk egg
6 dl temperert Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
150 g romtemperert TINE Meierismør i terninger

Pensling

1 stk sammenvispet egg

Vaniljekrem

3 dl TINE Kremfløte
3 dl Piano® Original Vaniljekrem

Dryss

3 ss melis

Slik gjør du det

    1. Varm melk til fingervarmt (37-40 °C). Ha mel, sukker, gjær, salt, kardemomme og egg i en bolle. Legg salt og gjær på hver sin side i bollen. Tilsett den tempererte melken og elt deigen godt sammen.
    2. Tilsett romptemerert smør i biter og elt videre i 2-3 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten og elt i ca. 5-10 minutter til.
      Tips!

      Ha i litt ekstra mel om deigen blir klissete. Deigen er passe når den akkurat slipper bollen og du kan ta på den uten at deigen setter seg fast på fingrene.  

    3. Dekk bollen med håndkle eller plast, og la deigen heve til dobbel størrelse. 40-60 minutter avhengig av temperatur.
      Tips!

      Står deigen kaldt bruker den lengre tid på å heve enn om den står varmt.

    4. Sett ovnen på 210 °C. Hell deigen ut på et melet bord. Del i emner og rull til boller.
    5. Legg bollene med god avtand på et stekebrett dekket med bakepapir og la etterheve til dobbel størrelse, 20-30 minutter. Pensle med lettpisket egg og stek gylne i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
  1. Vaniljefyll til fastelavensboller

    1. Visp kremfløten stiv og bland den med ferdig Piano vaniljekrem. Del bollene i to og legg vaniljekremen på bollebunnene. Legg på toppene. Fastelavnsboller blir ekstra lekre når du gir dem et dryss med siktet melis.
Tips!

Du kan gjerne erstatte halvparten av smøret med Kesam® Original for litt magrere boller.

Kommentarer

  • Lourdes

    3 måneder siden
    Veldig gode boller. Barna mine elsker bollene.

     (0)


  • Philip

    4 måneder siden
    Jeg bruke Q-meieriene hel melk ikke Tine hel melk. >: )

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Om du skal lage de igjen tror jeg den blir enda bedre med Tinemelk :)

       (1)

      • Odin

        4 måneder siden
        Det er samma melka
        Itj nå forskjell

         (1)


  • Katharina

    4 måneder siden
    Hvorfor bruker dere desiliter i stedet for gram?

    Det er jo en utfordring å få riktige mål spesielt med mel i volum i stedet for vekt, siden det er fort gjort at det synker sammen.

    Hvis dere vil at folk skal lykkes med oppskriftene deres bør dere oppgi alt i gram.

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Katharina,

      Årsaken til at vi oppgir det meste i dl er at de fleste har ett dl-mål hjemme i motsetning til at det ikke er de fleste som hat en vekt.

      Når man måler mel i dl så skal man aldri dunke eller riste slik at det legger seg sammen. Da blir det som du skriver for mye og kompakt.

      Vi tar med tilbakemeldingen din videre i utvikling av siden vår :)

       (2)


  • Linn Dahle

    4 måneder siden
    Bollene ble helt perfekte!!:-)
    Kjempegøy siden jeg er en heller dårlig baker;-) Jeg måtte ufrivillig bruke mindre mel siden jeg ikke hadde mer, så det ble ca 3 dl mindre. Ellers fulgte jeg oppskriften til punkt og prikke og jeg skal aldri bruke en annen oppskrift enn denne! God fastelavn:-)

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Så hyggelig å høre, Linn :)

      Håper du hadde en flott fastelaven!

       (1)


  • Tonje

    4 måneder siden
    Det var en tung deig... Ble helt miss, litt synd siden vi skulle servere fastelavensboller til gjestene i dag😣 endte med å måtte kjøpe boller🙄

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Så leit at deigen ble tung, Tonje :/ Kanskje den ble eltet for lenge slik at luften ble slått ut av deigen. Vi håper dere fikk en flott fastelaven uansett :)

       (1)


  • Eva Renate

    4 måneder siden
    Beste bolleoppskrifta eg har brukt ☺️ utrolig myke gode boller 💞

     (1)


  • Audrey

    4 måneder siden
    Beste boller jeg har noen gang lagt. Lett og luftig og kjempe godt

     (1)


  • Nina

    1 år siden
    Fikk veldig gode og luftige boller.
    Varmet melken og doblet etterhevingstiden.

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Så hyggelig å høre at du fikk resultatet du ønsket, Nina :) God bakst videre!

       (1)


  • Anja

    1 år siden
    Flate, sprukne boller fikk jeg.. Men kan jo hende de smaker bedre enn de ser ut. Men til neste gang vil jeg velge en annen oppskrift

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Så leit å se at du ikke fikk det resultatet du håpet på, Anja :/ Vi har fått flere kommentarer på dette og har gjort endringer i oppskriften slik at det står at melken skal være temperert mellom 37-40 grader :) Vi håper du prøver oppskriften igjen og får resultatet du ønsker deg. Lykke til og god bakst!

       (3)


  • B

    1 år siden
    denne deigen ble utrolig hard!
    Deigen ble så tung at kjøkkenmaskinen hadde lyst til å streike.
    Lurer på om det er litt vel mye mel/ litt lite væske i denne oppskriften.
    Anbefaler å holde tilbake litt på melet, og å varme opp melken. Jeg varmet den opp, så hevingen ble ikke et problem, men deigen var fortsatt veldig tung.

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei B,

      Leit å se at du fikk for tung deig;/ Dunket du deselitermålet i benken når du måle opp melet? Om man gjør dette får man mye mer mel enn man trenger og det kan bli som du skriver en tung og tørr deig. Lykke til og god bakst videre:)

       (1)

      • BM

        4 måneder siden
        Alt for mye mel, og lite veske. Resulterte i svidd kjøkken maskin og boller fra bakeren... har bakt før, og følger oppskrifter slavisk med perfekte resultater, men her kan mann ikke gjøre det.

         (1)


Det er mye kjærlighet i god mat