Fastelavnsboller med vaniljekrem
Enkel•100 min min
Ingredienser
Antall stykker
Fastelavensboller
-
17 dlhvetemel (ca)
-
2 dlsukker
-
50 ggjær (ev. 1 pk tørrgjær)
-
1 tssalt
-
3 tsmalt kardemomme
-
1 stkegg
-
6 dltemperert TINE® Helmelk 3,5 % fett
-
150 gromtemperert TINE® Meierismør i terninger
Pensling
-
1 stksammenvispet egg
Vaniljekrem
-
3 dl
-
3 dl
Dryss
-
3 ssmelis
Slik gjør du det
-
1
Ha mel, sukker, gjær, salt, kardemomme og egg i en bolle. Legg salt og gjær på hver sin side i bollen. Tilsett temperert melk og elt deigen godt sammen.
Tips
Tørrgjær tåler temperatur opp til 40 °C, og fersk gjær tåler opp til 30 °C. Blir deigen for varm drepes gjæren og bakverket hever seg ikke.
-
2
Tilsett romtemperert smør i biter og elt videre i 2-3 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten og elt i ca. 5-10 minutter til.
Tips
Ha i litt ekstra mel om deigen blir klissete. Deigen er passe når den akkurat slipper bollen og du kan ta på den uten at deigen setter seg fast på fingrene.
-
3
Dekk bollen med håndkle eller plast, og la deigen heve til dobbel størrelse. 40-60 minutter avhengig av temperatur.
Tips
Står deigen kaldt bruker den lengre tid på å heve enn om den står varmt.
-
4
Sett ovnen på 210 °C. Hell deigen ut på et melet bord. Del i emner og rull til boller.
-
5
Legg bollene med god avtand på et stekebrett dekket med bakepapir og la etterheve til dobbel størrelse, 30-45 minutter. Pensle med lettpisket egg og stek gylne i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
Vaniljefyll til fastelavensboller
-
6
Visp kremfløten stiv og bland den med ferdig Piano® Vaniljekrem. Del bollene i to og legg vaniljekremen på bollebunnene. Legg på toppene. Fastelavnsboller blir ekstra lekre når du gir dem et dryss med siktet melis.