Fastelavnsboller med vaniljekrem
Det er ikke bare til fastelaven det er lov å fylle bollene med krem. Vaniljekremen gir bollene det lille ekstra og som både store og små er glad i. Med et lett dryss av melis på toppen, blir disse hjemmelagde bollene helt uimotståelige.
porsjoner
26
Fastelavensboller
Pensling
Dryss
Slik gjør du
Tips
Tørrgjær tåler temperatur opp til 40 °C, og fersk gjær tåler opp til 30 °C. Blir deigen for varm drepes gjæren og bakverket hever seg ikke.Tips
Ha i litt ekstra mel om deigen blir klissete. Deigen er passe når den akkurat slipper bollen og du kan ta på den uten at deigen setter seg fast på fingrene.
Tips
Står deigen kaldt bruker den lengre tid på å heve enn om den står varmt.
Vaniljefyll til fastelavensboller
Tips
Du kan gjerne erstatte halvparten av smøret med Kesam® Original for litt magrere boller.







