Fastelavnsboller med vaniljekrem

Fastelavnsboller med vaniljekrem

Kommentarer 96
  • Enkel
  • 100 min
Det er ikke bare til fastelaven det er lov å fylle bollene med krem. Vaniljekremen gir bollene det lille ekstra og som både store og små er glad i. Med et lett dryss av melis på toppen, blir disse hjemmelagde bollene helt uimotståelige.

Antall stykker

Ingredienser

Fastelavensboller

17 dl hvetemel (ca)
2 dl sukker
50 g gjær (ev. 1 pk tørrgjær)
1 ts salt
3 ts malt kardemomme
1 stk egg
6 dl temperert Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
150 g romtemperert TINE Meierismør i terninger

Pensling

1 stk sammenvispet egg

Vaniljekrem

3 dl TINE Kremfløte
3 dl Piano® Original Vaniljekrem

Dryss

3 ss melis

Slik gjør du det

    1. Varm melk til fingervarmt (37-40 °C). Ha mel, sukker, gjær, salt, kardemomme og egg i en bolle. Legg salt og gjær på hver sin side i bollen. Tilsett den tempererte melken og elt deigen godt sammen.
    2. Tilsett romptemerert smør i biter og elt videre i 2-3 minutter på lav hastighet. Øk hastigheten og elt i ca. 5-10 minutter til.
      Tips!

      Ha i litt ekstra mel om deigen blir klissete. Deigen er passe når den akkurat slipper bollen og du kan ta på den uten at deigen setter seg fast på fingrene.  

    3. Dekk bollen med håndkle eller plast, og la deigen heve til dobbel størrelse. 40-60 minutter avhengig av temperatur.
      Tips!

      Står deigen kaldt bruker den lengre tid på å heve enn om den står varmt.

    4. Sett ovnen på 210 °C. Hell deigen ut på et melet bord. Del i emner og rull til boller.
    5. Legg bollene med god avtand på et stekebrett dekket med bakepapir og la etterheve til dobbel størrelse, 20-30 minutter. Pensle med lettpisket egg og stek gylne i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.
  1. Vaniljefyll til fastelavensboller

    1. Visp kremfløten stiv og bland den med ferdig Piano vaniljekrem. Del bollene i to og legg vaniljekremen på bollebunnene. Legg på toppene. Fastelavnsboller blir ekstra lekre når du gir dem et dryss med siktet melis.
Tips!

Du kan gjerne erstatte halvparten av smøret med Kesam® Original for litt magrere boller.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Nina

    10 måneder siden
    Fikk veldig gode og luftige boller.
    Varmet melken og doblet etterhevingstiden.

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Så hyggelig å høre at du fikk resultatet du ønsket, Nina :) God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Anja

    10 måneder siden
    Flate, sprukne boller fikk jeg.. Men kan jo hende de smaker bedre enn de ser ut. Men til neste gang vil jeg velge en annen oppskrift

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Så leit å se at du ikke fikk det resultatet du håpet på, Anja :/ Vi har fått flere kommentarer på dette og har gjort endringer i oppskriften slik at det står at melken skal være temperert mellom 37-40 grader :) Vi håper du prøver oppskriften igjen og får resultatet du ønsker deg. Lykke til og god bakst!

      Kommenter  (1)


  • B

    10 måneder siden
    denne deigen ble utrolig hard!
    Deigen ble så tung at kjøkkenmaskinen hadde lyst til å streike.
    Lurer på om det er litt vel mye mel/ litt lite væske i denne oppskriften.
    Anbefaler å holde tilbake litt på melet, og å varme opp melken. Jeg varmet den opp, så hevingen ble ikke et problem, men deigen var fortsatt veldig tung.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei B,

      Leit å se at du fikk for tung deig;/ Dunket du deselitermålet i benken når du måle opp melet? Om man gjør dette får man mye mer mel enn man trenger og det kan bli som du skriver en tung og tørr deig. Lykke til og god bakst videre:)

      Kommenter  (0)


  • Nils

    10 måneder siden
    Hva er det dere holder på med!?!?! NOEN ting er det unødvendig å skrive, slik som at væsken skal holde ca 37 grader. Mine boller ble flotte og smaker godt. Oppskriften er i tillegg enkel, tørt og væskeforholdet stemte meget bra. Jeg hadde i 0,5 dl melk ekstra, sikkert fordi melet var litt tørt(stått lenge i skapet)

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Nils,

      Det er som Peder skiver under at det er ikke lett for alle å bake første gang. Så vi har nå endret det i oppskriften slik at alle kan se at melken skal holde 37-40 grader for å ikke drepe gjæren :) Høres ut som du fikk en flott fastelaven med gode boller. God bakst videre!

      Kommenter  (0)

    • Peder

      10 måneder siden
      Når man aldri har bakt før, er det ikke så lett å vite at melken skal holde 37 grader.

      Kommenter  (1)

      • Annicken , Kokk og kundekonsulent

        10 måneder siden
        Hei Peder,

        Vi har fått flere kommentarer på dette og har gjort endringer i oppskriften slik at det står at melken skal være temperert mellom 37-40 grader :) Vi håper det blir enklere å prøve seg på oppskriften neste gang. Lukke til og god bakst!

        Kommenter  (0)


  • Gunhild

    10 måneder siden
    Uff nei dette ble en trist fastelaven, bollene er flatere enn mine egne

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Leit å høre at bollene dine ikke hevet seg :/ Vi håper du fortsatt fikk en fantastisk fastelaven, selv med flate boller :)

      Kommenter  (0)


  • Sunniva

    10 måneder siden
    Gjorde akkurat som oppskriften sa.. de har ikke hevet, selv etter en time! For en dårlig oppskrift!

    Etter egne erfaringer ville jeg helst ha varmet smøret og blandet det med melk, fått det til 37 grader og blandet gjær i blandingen. I denne oppskriften dreper du gjæren, blir for dumt.

    Takk for flate smakløse boller! Det var unødvendig bruk av bakevarer....

    Kommenter  (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Sunniva,

      Så leit at bollene ikke hevet seg tilstrekkelig og at du syns bollene var smak løse. Vi har fått flere kommentarer på dette og har gjort endringer i oppskriften slik at det står at melken skal være temperert mellom 37-40 grader :) Vi håper du prøver oppskriften igjen.

      God bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Hege Hafsaas

    10 måneder siden
    Bollene er nå ferdige,etter å ha eltet deigen i 8 minutter i maskin, brukte 1 time på forheving og 30 minutter på etterheving..og syntes at bollene kunne ha vært høyere...burde ikke melken ha vært varmet opp til 37 grader , ikke helt i som kald væske?

    Kommenter  (6)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Hege,

      Så leit å se at bollene ikke hevet som de skulle. Vi har fått flere kommentarer på dette nå og har gjort endringer i oppskriften slik at det står at melken skal være temperert mellom 37-40 grader :) Takk for innspill og god bakst videre!

      Kommenter  (0)


  • Anne

    10 måneder siden
    Er ikke første april enda..

    Kommenter  (9)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Det var ingen aprilsnarr, Anne :) Fastelaven var på søndag;)

      Kommenter  (0)


  • Hanne

    10 måneder siden
    Tine klarte å lure meg to ganger med denne oppskriften her!

    Kommenter  (16)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Hanne,

      Hva har vi klart å lure deg med? God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Kristin

    10 måneder siden
    Jeg bruker ALLTID ha salt i etter deigen har eltet et par minutter! Det gjorde jeg ikke i dag. Resultatet? FLATE BOLLER!
    God fastelavn

    Kommenter  (26)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Kristin,

      Så leit å høre at bollene ikke ble vellykket:/ Vi håper bollene smakte godt uansett. Husket du å legge salt og gjær på hver sin side av bollen? God bakst videre!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat