Håndkle og blad
Glutenfrie fastelavensboller
(8282)

Glutenfrie fastelavnsboller

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Alle fortjener å bli servert ferske og saftige fastelavensboller. Fastelavensboller kan fint lages med glutenfritt mel og dermed spises også for deg med cølaki eller glutenintoleranse. Fyll fastelavensbollene med herlig vaniljekrem, som gir bollene det lille ekstra. God fornøyelse!

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Glutenfri bolledeig

3 dlKesam® Original
3 dlvarmt vann
2 ssfiberhusk
70 gjyttemel
500 glyst glutenfritt mel
50 ggjær
6 sssmeltet TINE Meierismør
½ tssalt
1 ½ dlsukker
1 tskardemomme

Vaniljefyll til boller

3 dlTINE Kremfløte
3 dlPiano Vaniljekrem

Dryss:

3 ssmelis
BladBlad

Slik gjør du det

 • Glutenfrie boller

  1. Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett deretter Semper (eller annet glutenfritt mel), fiberhusk og jyttemel. La kjøkkenmaskinen gå i ca 5 - 8 minutter. Tilsett så gjær, smør, salt, sukker og kardemomme. Elt godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
  2. Trill ut deigen med olje på hendene. Del i boller. Legg bollene på bakepapir på stekeplate og la dem etterheve i ca 30 minutter.
  3. Forvarm stekeovnen til 225°C.
 • Steke boller

  1. Pensle med egg. Stek bollene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl bollene på rist og del dem deretter i to.
 • Fyll til glutenfrie fastelavensboller

  1. Visp kremfløten stiv og bland den med vaniljekremen. Legg kremen på bollebunnene. Legg på toppene. Fastelavnsboller blir ekstra lekre når du gir dem et dryss med siktet melis.
Blått hjerte
Tips!

Hvis du ønsker et alternativ til vanlig krem eller vaniljekrem i bollene, kan du blande 3 - 4 spiseskjeer sjokoladesaus eller litt syltetøy i kremen

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat