Glutenfrie fastelavensboller

Glutenfrie fastelavnsboller

22
 • Enkel
 • 90 min
Alle fortjener å bli servert ferske og saftige fastelavensboller. Fastelavensboller kan fint lages med glutenfritt mel og dermed spises også for deg med cølaki eller glutenintoleranse. Fyll fastelavensbollene med herlig vaniljekrem, som gir bollene det lille ekstra. God fornøyelse!

Ingredienser

Glutenfri bolledeig

3 dl Kesam® Original
3 dl varmt vann
2 ss fiberhusk
70 g jyttemel
500 g lyst glutenfritt mel
50 g gjær
6 ss smeltet TINE Meierismør
½ ts salt
1 ½ dl sukker
1 ts kardemomme

Vaniljefyll til boller

3 dl TINE Kremfløte
3 dl Piano® Original Vaniljekrem

Dryss:

3 ss melis

Slik gjør du det

  1. Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett deretter Semper (eller annet glutenfritt mel), fiberhusk og jyttemel. La kjøkkenmaskinen gå i ca 5 - 8 minutter. Tilsett så gjær, smør, salt, sukker og kardemomme. Elt godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
  2. Trill ut deigen med olje på hendene. Del i boller. Legg bollene på bakepapir på stekeplate og la dem etterheve i ca 30 minutter.
  3. Forvarm stekeovnen til 225°C.
 1. Steke boller

  1. Pensle med egg. Stek bollene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl bollene på rist og del dem deretter i to.
 2. Fyll til glutenfrie fastelavensboller

  1. Visp kremfløten stiv og bland den med vaniljekremen. Legg kremen på bollebunnene. Legg på toppene. Fastelavnsboller blir ekstra lekre når du gir dem et dryss med siktet melis.
Tips

Hvis du ønsker et alternativ til vanlig krem eller vaniljekrem i bollene, kan du blande 3 - 4 spiseskjeer sjokoladesaus eller litt syltetøy i kremen

Kommentarer

 • Amy

  2 år siden
  Jeg fant ut at ved å ha alt det tørre i bakebollen først, inkludert tørrgjær, for så å tilsette en blanding av kesam, varmt vann, smeltet smør, samt at jeg har rørt fiberhusken ut i væsken, så blir bollene helt supre...

   (0)

  • Annicken , Kokk og kundekonsulent

   2 år siden
   Takk for at du deler dine erfaringer med oss, Amy :) God bakst videre!

    (0)


Det er mye kjærlighet i god mat