Glutenfrie fastelavnsboller
Enkel•90 min min
Alle fortjener å bli servert ferske og saftige fastelavnsboller. Fastelavnsboller kan fint lages med glutenfritt mel og dermed spises også for deg med cølaki eller glutenintoleranse. Fyll fastelavnsbollene med herlig vaniljekrem, som gir bollene det lille ekstra. God fornøyelse!
Ingredienser
Antall porsjoner
Glutenfri bolledeig
-
3 dl
-
3 dlvarmt vann
-
2 ssfiberhusk
-
70 gjyttemel
-
500 glyst glutenfritt mel
-
50 ggjær
-
6 sssmeltet TINE® Meierismør
-
½ tssalt
-
1 ½ dlsukker
-
1 tskardemomme
Vaniljefyll til boller
-
3 dl
-
3 dl
Dryss:
-
3 ssmelis
Slik gjør du det
-
1
Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett deretter Semper (eller annet glutenfritt mel), fiberhusk og jyttemel. La kjøkkenmaskinen gå i ca 5 - 8 minutter. Tilsett så gjær, smør, salt, sukker og kardemomme. Elt godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
-
2
Trill ut deigen med olje på hendene. Del i boller. Legg bollene på bakepapir på stekeplate og la dem etterheve i ca 30 minutter.
-
3
Forvarm stekeovnen til 225°C.
Steke boller
-
4
Pensle med egg. Stek bollene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl bollene på rist og del dem deretter i to.
Fyll til glutenfrie fastelavensboller
-
5
Visp kremfløten stiv og bland den med vaniljekremen. Legg kremen på bollebunnene. Legg på toppene. Fastelavnsboller blir ekstra lekre når du gir dem et dryss med siktet melis.