
Fastelavnsboller
Denne oppskriften på nydelige kremboller, «fastlavnsboller», gir deg cirka 16 lette og luftige hveteboller som du kan fylle med deilig krem og syltetøy. Et dryss av melis på toppen og de blir helt uimotståelige.

Ingredienser
Antall porsjoner
16
Fastelavensboller
Pensling
Dryss ved servering
Fremgangsmåte
- 1
Smelt smør. Ha i melk og varm opp til 37 °C. Smuldre gjær i en bakebolle, hell i væsken og rør ut gjæren.
Tips
Du kan eventuelt bruke romtemperert smør i biter og elte med de andre ingrediensene i maskin på lav hastighet. - 2
Ha sukker, hvetemel, kardemomme, salt og bakepulver i bollen, elt sammen til en lett og smidig deig. Sett bolledeigen til heving under plast til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
Utbaking og etterheving
- 3
Del deigen i ca. 16 emner og trill boller. Sett bollene på et stekebrett med bakepapir og la heve under plast i 30 nye minutter.
- 4
Pensle boller med sammenvispet egg og stek på 225 °C i 8 - 10 minutter. Avkjøl på rist.
Fyll til fastelavensboller
- 5
Pisk kremfløte og vaniljesukker til en luftig krem. Del boller i to og fyll med syltetøy og krem. Dryss litt melis over til slutt.
Tips
Kaldheving av gjærbakst er smart hvis du vil servere ferske boller til frokost. Da bruker du halv mengde gjær og blander sammen alle ingrediensene, sett kaldt over natten.
Trill ut til boller uten at du har forhevet deigen. Legg dem på smurt plate og pensle med egg. La bollene så stå i et varmt rom i ca 30. minutter for å få litt heving før de settes inn i kald stekeovn. Stek bollene midt i ovnen på 250 °C til de er pent gylne.
Tips
Oppskrift på glutenfrie fastelavnsboller finner du her.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



