Sunnere fastelavnsboller
Enkel•85 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 pakkegjær
-
50 g
-
5 dl
-
3 dl
-
1 ½ dlsukker (evt. kunstig sukker)
-
½ tssalt
-
9 dlsammalt mel , gjerne grovt
-
8 dlhvetemel (ca.)
Tilbehør:
-
3 dl
Slik gjør du det
-
1
Forvarm stekeovnen til 250 °C.
-
2
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, tilsett melken og la det bli lunkent (37° C). Rør ut gjæren i den lunkne væsken. Tilsett Kesam, sukker, salt og mesteparten av melet. Arbeid deigen til den blir smidig og ikke klisser. La den heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
-
3
Ha deigen på bakebordet og elt den godt. Del deigen i tre og trill pølser. Del hver lengde i ca. 10 emner og trill boller. Etterhev tildekket på et lunt sted i ca. 30 minutter.
-
4
Pensle med sammenvispet egg og stek i stekeovnen i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.
-
5
Pisk fløte til krem. Del bollene i to og fyll kremen i bollene eller server i en skål ved siden av. Om du ønsker sjokoladekrem kan du blande inn ca. 2 ss kakaopulver i kremen.
Tips
Ønsker du et magrere alternativ visper du fløten til krem og blander forsiktig med et beger TINE Kesam Mager.