Sunnere fastelavnsboller

Sunnere fastelavnsboller

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 85 min
Kesam er et tryllemiddel i matlagingen. I denne oppskriften har vi erstattet smør med Kesam® Mager. Det gir et sunnere alternativ til vanlige fastelavnsboller og er populært blant store og små bolleelskere.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke gjær
50 g TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® Fettfri skummet melk
3 dl Kesam® Mager Naturell 300 g
1 ½ dl sukker (evt. kunstig sukker)
½ ts salt
9 dl sammalt mel , gjerne grovt
8 dl hvetemel (ca.)

Tilbehør:

3 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du det

    1. Forvarm stekeovnen til 250 °C.
    2. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, tilsett melken og la det bli lunkent (37° C). Rør ut gjæren i den lunkne væsken. Tilsett Kesam, sukker, salt og mesteparten av melet. Arbeid deigen til den blir smidig og ikke klisser. La den heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
    3. Ha deigen på bakebordet og elt den godt. Del deigen i tre og trill pølser. Del hver lengde i ca. 10 emner og trill boller. Etterhev tildekket på et lunt sted i ca. 30 minutter.
    4. Pensle med sammenvispet egg og stek i stekeovnen i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.
    5. Pisk fløte til krem. Del bollene i to og fyll kremen i bollene eller server i en skål ved siden av. Om du ønsker sjokoladekrem kan du blande inn ca. 2 ss kakaopulver i kremen.
      Tips!

      Ønsker du et magrere alternativ visper du fløten til krem og blander forsiktig med et beger TINE Kesam Mager.

Tips!

Kesam® kan brukes til mye. Det kan erstatte smør i mange bakverk eller blandes med rømme eller crème fraîche for å få en magrere dressing. Kesam® blandet med vispet krem er også magert og godt til for eksempel kokt og stekt fisk.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat