Sunnere fastelavnsboller

Sunnere fastelavnsboller

4
129
Enkel85 min
Kesam er et tryllemiddel i matlagingen. I denne oppskriften har vi erstattet deler av smøret med Kesam® Mager. Det gir et sunnere alternativ til vanlige fastelavnsboller og er populært blant store og små bolleelskere.

Ingredienser

Antall porsjoner

Tilbehør:

Slik gjør du det

 1. 1

  Forvarm stekeovnen til 250 °C.

 2. 2

  Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret, tilsett melken og la det bli lunkent (37° C). Rør ut gjæren i den lunkne væsken. Tilsett Kesam, sukker, salt og mesteparten av melet. Arbeid deigen til den blir smidig og ikke klisser. La den heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.

 3. 3

  Ha deigen på bakebordet og elt den godt. Del deigen i tre og trill pølser. Del hver lengde i ca. 10 emner og trill boller. Etterhev tildekket på et lunt sted i ca. 30 minutter.

 4. 4

  Pensle med sammenvispet egg og stek i stekeovnen i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.

 5. 5

  Pisk fløte til krem. Del bollene i to og fyll kremen i bollene eller server i en skål ved siden av. Om du ønsker sjokoladekrem kan du blande inn ca. 2 ss kakaopulver i kremen.

  Tips

  Ønsker du et magrere alternativ visper du fløten til krem og blander forsiktig med et beger TINE Kesam Mager.

Tips

Kesam® kan brukes til mye. Det kan erstatte smør i mange bakverk eller blandes med rømme eller crème fraîche for å få en magrere dressing. Kesam® blandet med vispet krem er også magert og godt til for eksempel kokt og stekt fisk.

Del denne oppskriften: