Hveteboller med overraskelse

Hveteboller med overraskelse

86
  • Enkel
  • 70 min
Disse bollene som er fylt med en liten "overraskelse" er supre til barnebursdag, alle tiders turmat, ekstra kosemat til bilturen eller som en liten overraskelse for store og små i hverdagen. Denne oppskriften gir ca. 16 boller.

Ingredienser

550 g hvetemel
100 g sukker
½ ts salt
½ ts kardemomme
½ ts bakepulver
100 g TINE Meierismør
3 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 pakke gjær (50 g)
1 plate kokesjokolade i biter, eller Smil, seigmann, marsipan, melkebart, karamell eller annen godis.

Pensling:

1 stk sammenvispet egg

Slik gjør du det

    1. Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre smøret i melblandingen. Rør gjæren ut i lunken melk og tilsett melblandingen. Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast. Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, 20-30 minutter.
    2. Forvarm stekeovnen til 225 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
    3. Trill ut 16 boller. Lag et hull og legg inn en sjokoladebit (eller en annen overraskelse). Dra deig over hullet og legg dem med skjøten ned på bakepapirkledd eller smurt stekeplate. Etterhev under plast i ca. 20 minutter.
    4. Pensle med sammenvispet egg og stek bollene midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Tips

Hveteboller kan fylles med en seigmann, marsipanbit, karamell eller annen godis.

Kommentarer

  • Conni

    3 år siden
    Seigmann fungerte ikke så greit. De smeltet og ble til kliss på plata, og ingen overraskrlse i bollen. Skuffet!

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Conni, Det er viktig å passe på at Seigmannen er midt i bollen under steking:) Lykke til neste gang!

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat