Hveteboller med overraskelse

Hveteboller med overraskelse

Kommentarer 86
  • Enkel
  • 70 min
Disse bollene som er fylt med en liten "overraskelse" er supre til barnebursdag, alle tiders turmat, ekstra kosemat til bilturen eller som en liten overraskelse for store og små i hverdagen. Denne oppskriften gir ca. 16 boller.

Antall porsjoner

Ingredienser

550 g hvetemel
100 g sukker
½ ts salt
½ ts kardemomme
½ ts bakepulver
100 g TINE Meierismør
3 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 pakke gjær (50 g)
1 plate kokesjokolade i biter, eller Smil, seigmann, marsipan, melkebart, karamell eller annen godis.

Pensling:

1 stk sammenvispet egg

Slik gjør du det

    1. Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre smøret i melblandingen. Rør gjæren ut i lunken melk og tilsett melblandingen. Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast. Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, 20-30 minutter.
    2. Forvarm stekeovnen til 225 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
    3. Trill ut 16 boller. Lag et hull og legg inn en sjokoladebit (eller en annen overraskelse). Dra deig over hullet og legg dem med skjøten ned på bakepapirkledd eller smurt stekeplate. Etterhev under plast i ca. 20 minutter.
    4. Pensle med sammenvispet egg og stek bollene midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!

Hveteboller kan fylles med en seigmann, marsipanbit, karamell eller annen godis.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Conni

    2 år siden
    Seigmann fungerte ikke så greit. De smeltet og ble til kliss på plata, og ingen overraskrlse i bollen. Skuffet!

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Conni, Det er viktig å passe på at Seigmannen er midt i bollen under steking:) Lykke til neste gang!

      Kommenter  (0)


  • Christina

    2 år siden
    Hei. Kan man bruke pizzagjær? Står at den kan brukes til baking, men usikker..

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Christina, Jeg har ikke personelig prøvd det før, men pizzagjæren lover en smidig deig så ser ikke at det skal være noe problem :) Gjerne gi oss en tilbakemelding på resultatet. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Finn

    2 år siden
    Syns tine har den beste oppskriften men hvor er oppskriften på 36 boller hen ?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Finn, Så hyggelig å høre :) For å få en deig på ca 36 boller ganger du oppskriften 2 og 1/2 gang. Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Ukjent

    2 år siden
    Æsj! Jeg liker det ikke. Jeg kasta opp! Gidder ikke skal. Skal se på Matprat.no De har gode mat

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Så synd å høre at bollene ikke falt i smak, anbefaler deg å teste ut en av våre andre oppskrifter kanskje de faller bedre i smak :)

      Kommenter  (10)


  • Lisa

    2 år siden
    Kan man bruke deigen til kanelboller og vis man lager en egen smør, kanel og sukker blanding?

    Kommenter  (18)


  • Ida

    2 år siden
    Hvor mange boller er det beregnet per posjon i oppskriften?

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Ida, Denne oppskriften gir 16 hveteboller på cirka 65 gram. Lykke til :)

      Kommenter  (3)


  • Lava

    2 år siden
    Hei, kan man sette rosiner i deigen?

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei, Det går helt fint å tilsette litt rosiner i deigen, slik at du får rosinboller. Legg gjerne rosienen i bløt i Sunniva eplejuice i noen timer før du baker, så brenner de seg ikke i stekeovnen. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Kim no Storsæter

    2 år siden
    Jeg skal bake denne i dag!

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Kim, Gikk det bra med baksten?

      Kommenter  (3)


  • Julian

    3 år siden
    Tripplet opskriften med en feil. Bollefest

    Kommenter  (6)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Julian, Da ble det boller på både naboer og venner, regner jeg med? :)

      Kommenter  (5)


  • Julian

    3 år siden
    Hvor mange dl er 500g?

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Julian, Det kommer helt ann på hva du har 500 gram av, men regner med at du mener hvetemel i dette tilfellet? 500 gram hvetemel er cirka 9 dl. Lykke til :)

      Kommenter  (2)


Det er mye kjærlighet i god mat