Skip to main content

Hveteboller med overraskelse

Enkel
1t 10min

Disse bollene som er fylt med en liten "overraskelse" er supre til barnebursdag, alle tiders turmat, ekstra kosemat til bilturen eller som en liten overraskelse for store og små i hverdagen. Denne oppskriften gir ca. 16 boller.

4.2
(828)
Next ImageHveteboller med overraskelse

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

550 g
hvetemel
100 g
sukker
0.5 ts
salt
0.5 ts
kardemomme
0.5 ts
bakepulver
1 pakke
gjær (50 g)
1 plate
kokesjokolade i biter, eller Smil, seigmann, marsipan, melkebart, karamell eller annen godis.

Pensling:

1 stk
sammenvispet egg

Fremgangsmåte

  1. Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver. Smuldre smøret i melblandingen. Rør gjæren ut i lunken melk og tilsett melblandingen. Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast. Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, 20-30 minutter.

  2. Forvarm stekeovnen til 225 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.

  3. Trill ut 16 boller. Lag et hull og legg inn en sjokoladebit (eller en annen overraskelse). Dra deig over hullet og legg dem med skjøten ned på bakepapirkledd eller smurt stekeplate. Etterhev under plast i ca. 20 minutter.

  4. Pensle med sammenvispet egg og stek bollene midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hveteboller kan fylles med en seigmann, marsipanbit, karamell eller annen godis.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter