Fargerike hveteboller

Fargerike hveteboller

Kommentarer 0
  • Middels
  • 60 min
La barna få ta del i matlagingen. Med hveteboller som utgangspunkt finnes uante muligheter. Her får du oppskriften på flere festlige varianter som vil gjøre stor lykke i barnebursdager eller til fastelavn. Ha konditorfargen klar og la barna boltre seg med godis og herlige kremer.

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g TINE Meierismør
3 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 pakke gjær
1 dl sukker
1 stk egg
1 ts malt kardemomme
1 ts bakepulver eller 1/2 ts hornsalt
500 g hvetemel

Forslag til fyll:

3 dl TINE Kremfløte
100 g kransekakemasse eller revet marsipan eller makronfyll
100 g kokesjokolade
3 dl Piano Vaniljekrem
3 dl Piano Jordbærgelé eller annen gelé eller pudding
15 stk seigmenn

Glasur:

3 dl melis
2 ts vann eller sitronsaft

Dryss:

1 dl melis

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i lunken væske (ca 37°C). Ta kjelen av platen og rør inn sammenvispet egg. Bland alt det tørre sammen (hold av litt mel til utbaking). Rør melblandingen inn i væskeblandingen og rør til deigen blir glatt og "slipper" bollen. Juster med mer mel om nødvendig.
    2. Dekk til og sett til heving på et lunt sted i ca 30 minutter.
    3. Legg deigen på bordet og del den i like store emner. Trill til glatte boller. Dersom du vil ha sjokoladefyll inni, klemmer du de litt flate og legger i en bit kokesjokolade. Trekk deigen godt rundt sjokoladen og sett bollene med skjøten ned på stekeplaten.
    4. Bollene settes så tildekket til etterheving i ca 30 minutter.
    5. Sett stekeovnen på 250 °C og finn fram et stekebrett som du dekker med bakepapir eller smører.
    6. Stek bollene midt i ovnen i ca 8-10 minutter til de har fått en gyllen farge. Et tips for å sjekke om gjærbakst er ferdig stekt, er å dunke på undersiden. Dersom du får en hul lyd, vet du at de er klare til å tas ut av ovnen.
  1. Farget kokosmasse:

    1. Ha noen dråper konditorfarge i kokos. Ta gjerne plasthansker på hendene og bland fargen og kokosen.
  2. Uthulte boller:

    1. De stekte bollene (med eller uten sjokolade) kan gjerne fylles med enten vaniljekrem eller makronmasse. Skjær da av et lokk på bollen og hul den ut litt. Fyll i vaniljekrem eller makron. Topp den med vispet krem. Legg på lokket og og dryss på melis.
  3. Glasur og pynt:

    1. Rør sammen glasuren og smør på bollene. Dypp hver bolle i farget kokos.
Tips!

Som fyll i bollene finnes mange muligheter. Velg det barna liker best, for eksempel Piano Vaniljekrem, TINE Kesam Vanilje eller vispet TINE Kremfløte. Eller sjokolade. Nam-nam!

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat