Skip to main content

Fargerike hveteboller

Middels
1t

La barna få ta del i matlagingen. Med hveteboller som utgangspunkt finnes uante muligheter. Her får du oppskriften på flere festlige varianter som vil gjøre stor lykke i barnebursdager eller til fastelavn. Ha konditorfargen klar og la barna boltre seg med godis og herlige kremer.

4.1
(20)
Next ImageFargerike hveteboller

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Ingredienser

1 pakke
gjær
1 dl
sukker
1 stk
egg
1 ts
malt kardemomme
1 ts
bakepulver eller 1/2 ts hornsalt
500 g
hvetemel

Forslag til fyll:

100 g
kransekakemasse eller revet marsipan eller makronfyll
100 g
kokesjokolade
3 dl
Piano® Rød Gelé eller annen gelé eller pudding
15 stk
seigmenn

Glasur:

3 dl
melis
2 ts
vann eller sitronsaft

Dryss:

1 dl
melis

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i lunken væske (ca 37°C). Ta kjelen av platen og rør inn sammenvispet egg. Bland alt det tørre sammen (hold av litt mel til utbaking). Rør melblandingen inn i væskeblandingen og rør til deigen blir glatt og "slipper" bollen. Juster med mer mel om nødvendig.

  2. Dekk til og sett til heving på et lunt sted i ca 30 minutter.

  3. Legg deigen på bordet og del den i like store emner. Trill til glatte boller. Dersom du vil ha sjokoladefyll inni, klemmer du de litt flate og legger i en bit kokesjokolade. Trekk deigen godt rundt sjokoladen og sett bollene med skjøten ned på stekeplaten.

  4. Bollene settes så tildekket til etterheving i ca 30 minutter.

  5. Sett stekeovnen på 250 °C og finn fram et stekebrett som du dekker med bakepapir eller smører.

  6. Stek bollene midt i ovnen i ca 8-10 minutter til de har fått en gyllen farge. Et tips for å sjekke om gjærbakst er ferdig stekt, er å dunke på undersiden. Dersom du får en hul lyd, vet du at de er klare til å tas ut av ovnen.

Farget kokosmasse:

  1. Ha noen dråper konditorfarge i kokos. Ta gjerne plasthansker på hendene og bland fargen og kokosen.

Uthulte boller:

  1. De stekte bollene (med eller uten sjokolade) kan gjerne fylles med enten vaniljekrem eller makronmasse. Skjær da av et lokk på bollen og hul den ut litt. Fyll i vaniljekrem eller makron. Topp den med vispet krem. Legg på lokket og og dryss på melis.

Glasur og pynt:

  1. Rør sammen glasuren og smør på bollene. Dypp hver bolle i farget kokos.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Som fyll i bollene finnes mange muligheter. Velg det barna liker best, for eksempel Piano Vaniljekrem, TINE Kesam Vanilje eller vispet TINE Kremfløte. Eller sjokolade. Nam-nam!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter