Fargerike hveteboller
Middels•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
150 g
-
3 dl
-
1 pakkegjær
-
1 dlsukker
-
1 stkegg
-
1 tsmalt kardemomme
-
1 tsbakepulver eller 1/2 ts hornsalt
-
500 ghvetemel
Forslag til fyll:
-
3 dl
-
100 gkransekakemasse eller revet marsipan eller makronfyll
-
100 gkokesjokolade
-
3 dl
-
3 dlPiano® Rød Gelé eller annen gelé eller pudding
-
15 stkseigmenn
Glasur:
-
3 dlmelis
-
2 tsvann eller sitronsaft
Dryss:
-
1 dlmelis
Slik gjør du det
-
1
Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i lunken væske (ca 37°C). Ta kjelen av platen og rør inn sammenvispet egg. Bland alt det tørre sammen (hold av litt mel til utbaking). Rør melblandingen inn i væskeblandingen og rør til deigen blir glatt og "slipper" bollen. Juster med mer mel om nødvendig.
-
2
Dekk til og sett til heving på et lunt sted i ca 30 minutter.
-
3
Legg deigen på bordet og del den i like store emner. Trill til glatte boller. Dersom du vil ha sjokoladefyll inni, klemmer du de litt flate og legger i en bit kokesjokolade. Trekk deigen godt rundt sjokoladen og sett bollene med skjøten ned på stekeplaten.
-
4
Bollene settes så tildekket til etterheving i ca 30 minutter.
-
5
Sett stekeovnen på 250 °C og finn fram et stekebrett som du dekker med bakepapir eller smører.
-
6
Stek bollene midt i ovnen i ca 8-10 minutter til de har fått en gyllen farge. Et tips for å sjekke om gjærbakst er ferdig stekt, er å dunke på undersiden. Dersom du får en hul lyd, vet du at de er klare til å tas ut av ovnen.
Farget kokosmasse:
-
7
Ha noen dråper konditorfarge i kokos. Ta gjerne plasthansker på hendene og bland fargen og kokosen.
Uthulte boller:
-
8
De stekte bollene (med eller uten sjokolade) kan gjerne fylles med enten vaniljekrem eller makronmasse. Skjær da av et lokk på bollen og hul den ut litt. Fyll i vaniljekrem eller makron. Topp den med vispet krem. Legg på lokket og og dryss på melis.
Glasur og pynt:
-
9
Rør sammen glasuren og smør på bollene. Dypp hver bolle i farget kokos.