tablecloth-basil
Fargerike hveteboller
(18)

Fargerike hveteboller

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

La barna få ta del i matlagingen. Med hveteboller som utgangspunkt finnes uante muligheter. Her får du oppskriften på flere festlige varianter som vil gjøre stor lykke i barnebursdager eller til fastelavn. Ha konditorfargen klar og la barna boltre seg med godis og herlige kremer.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

1
150 gTINE Meierismør
3 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 pakkegjær
1 dlsukker
1 stkegg
1 tsmalt kardemomme
1 tsbakepulver eller 1/2 ts hornsalt
500 ghvetemel

Forslag til fyll:

3 dlTINE Kremfløte
100 gkransekakemasse eller revet marsipan eller makronfyll
100 gkokesjokolade
3 dlPiano Vaniljekrem
3 dlPiano Jordbærgelé eller annen gelé eller pudding
15 stkseigmenn

Glasur:

3 dlmelis
2 tsvann eller sitronsaft

Dryss:

1 dlmelis
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i lunken væske (ca 37°C). Ta kjelen av platen og rør inn sammenvispet egg. Bland alt det tørre sammen (hold av litt mel til utbaking). Rør melblandingen inn i væskeblandingen og rør til deigen blir glatt og "slipper" bollen. Juster med mer mel om nødvendig.
    2. Dekk til og sett til heving på et lunt sted i ca 30 minutter.
    3. Legg deigen på bordet og del den i like store emner. Trill til glatte boller. Dersom du vil ha sjokoladefyll inni, klemmer du de litt flate og legger i en bit kokesjokolade. Trekk deigen godt rundt sjokoladen og sett bollene med skjøten ned på stekeplaten.
    4. Bollene settes så tildekket til etterheving i ca 30 minutter.
    5. Sett stekeovnen på 250 °C og finn fram et stekebrett som du dekker med bakepapir eller smører.
    6. Stek bollene midt i ovnen i ca 8-10 minutter til de har fått en gyllen farge. Et tips for å sjekke om gjærbakst er ferdig stekt, er å dunke på undersiden. Dersom du får en hul lyd, vet du at de er klare til å tas ut av ovnen.
    1. Ha noen dråper konditorfarge i kokos. Ta gjerne plasthansker på hendene og bland fargen og kokosen.
    1. De stekte bollene (med eller uten sjokolade) kan gjerne fylles med enten vaniljekrem eller makronmasse. Skjær da av et lokk på bollen og hul den ut litt. Fyll i vaniljekrem eller makron. Topp den med vispet krem. Legg på lokket og og dryss på melis.
    1. Rør sammen glasuren og smør på bollene. Dypp hver bolle i farget kokos.
blue heart
Tips!

Som fyll i bollene finnes mange muligheter. Velg det barna liker best, for eksempel Piano Vaniljekrem, TINE Kesam Vanilje eller vispet TINE Kremfløte. Eller sjokolade. Nam-nam!

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff