Fargerike hveteboller

Fargerike hveteboller

0
20
Middels60 min
La barna få ta del i matlagingen. Med hveteboller som utgangspunkt finnes uante muligheter. Her får du oppskriften på flere festlige varianter som vil gjøre stor lykke i barnebursdager eller til fastelavn. Ha konditorfargen klar og la barna boltre seg med godis og herlige kremer.

Ingredienser

Antall porsjoner

Forslag til fyll:

Glasur:

 • 3 dl
  melis
 • 2 ts
  vann eller sitronsaft

Dryss:

 • 1 dl
  melis

Slik gjør du det

 1. 1

  Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i lunken væske (ca 37°C). Ta kjelen av platen og rør inn sammenvispet egg. Bland alt det tørre sammen (hold av litt mel til utbaking). Rør melblandingen inn i væskeblandingen og rør til deigen blir glatt og "slipper" bollen. Juster med mer mel om nødvendig.

 2. 2

  Dekk til og sett til heving på et lunt sted i ca 30 minutter.

 3. 3

  Legg deigen på bordet og del den i like store emner. Trill til glatte boller. Dersom du vil ha sjokoladefyll inni, klemmer du de litt flate og legger i en bit kokesjokolade. Trekk deigen godt rundt sjokoladen og sett bollene med skjøten ned på stekeplaten.

 4. 4

  Bollene settes så tildekket til etterheving i ca 30 minutter.

 5. 5

  Sett stekeovnen på 250 °C og finn fram et stekebrett som du dekker med bakepapir eller smører.

 6. 6

  Stek bollene midt i ovnen i ca 8-10 minutter til de har fått en gyllen farge. Et tips for å sjekke om gjærbakst er ferdig stekt, er å dunke på undersiden. Dersom du får en hul lyd, vet du at de er klare til å tas ut av ovnen.

Farget kokosmasse:

 1. 7

  Ha noen dråper konditorfarge i kokos. Ta gjerne plasthansker på hendene og bland fargen og kokosen.

Uthulte boller:

 1. 8

  De stekte bollene (med eller uten sjokolade) kan gjerne fylles med enten vaniljekrem eller makronmasse. Skjær da av et lokk på bollen og hul den ut litt. Fyll i vaniljekrem eller makron. Topp den med vispet krem. Legg på lokket og og dryss på melis.

Glasur og pynt:

 1. 9

  Rør sammen glasuren og smør på bollene. Dypp hver bolle i farget kokos.

Tips

Som fyll i bollene finnes mange muligheter. Velg det barna liker best, for eksempel Piano Vaniljekrem, TINE Kesam Vanilje eller vispet TINE Kremfløte. Eller sjokolade. Nam-nam!

Del denne oppskriften: