Håndkle og blad
Solskinnskringle
(4949)

Solskinnskringle

 • Utførelse

  Middels
 • Tid

Herlig bakverk som vil få ben å gå på! Denne solskinnskringlen er virkelig fylt med smak av solskinn. Kombinasjonen appelsin, mandel og vanilje smaker nydelig, og med den lekre, gylne fargen ser den så fristende ut at alle må ha en bit.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Grunndeig søt gjærdeig:

75 gTINE Meierismør
2 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
25 ggjær
¼ tssalt
½ dl(ca.50g) sukker
¾ tsmalt kardemomme
1 stkegg (hold av halvparten til pensling)
6 dlhvetemel

Fyll :

3 dlPiano® Vaniljekrem til steking
100 grevet marsipan
½ dlappelsinmarmelade

Melisglasur:

2 dlmelis
1 ½ tssitronsaft
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Varm melken til fingervarme (ca 37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av melken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melken.
  2. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Tilsett smør i klatter. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen til heving dekket med plast i ca. 30–40 minutter.
  3. Legg deigen opp på melet bakebord og kjevle til et rektangel 65 x 20 cm. Smør på vaniljekrem og strø over marsipan. Legg over litt appelsinmarmelade.
  4. Rull leiven sammen som til rullekake. Form rullen som en kringle på bakepapirkledd stekeplate. sett til etterheving ca 30 minutter. Pensle med sammenvispet egg.
  5. Forvarm ovnen til 210 °C og gjør klart et stekebrett med bakepapir.
  6. Stek kringlen midt i ovnen i ca 30 - 40 minutter og avkjøl på rist.
  7. Bland sammen alt til glasuren. Blir den for tykk, tilsett mer saft eller vann. er den for tynn, rør inn mer melis. Bruk gjerne sprøytepose eller klipp hull i hjørnet av en plastikk pose og sprøyt melisglasuren over den avkjølte kringlen.
Blått hjerte
Tips!

Når man baker gjærdeig er det svært viktig å ikke få den for tykk. Bruk derfor minste mengde mel i utgangspunktet og juster deigen etter hvert med mer mel. Det er lettere å få en gjærdeig passe når den er for løs enn det motsatte.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat