Håndkle og blad
Boller med krem og sjokolade
(8888)

Boller med krem og sjokolade

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Hveteboller med krem er godt også utenom fastelavn. Du kan smaksette kremen med nesten hva som helst, med sjokoladekrem som her, eller med syltetøy, revet marsipan eller sjokolade. Prøv deg frem og finn din egen favorittsmak.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Grunndeig søt gjærbakst:

150 gTINE Meierismør
5 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 ggjær
½ tssalt
1 ¼ dlsukker (ca.100g)
1 ½ tsmalt kardemomme
1 stkegg
12 dlhvetemel (ca.)

Pensling:

1 stksammenvispet egg

Fyll :

1 begerTINE Kremfløte

og/eller sjokoladekrem:

1 dlferdig sjokoladesaus
3 dlTINE Kremfløte

Dryss:

4 ssmelis (gjerne iblandet 2 ts kakaopulver)
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 250 °C.
  2. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
  3. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen til heving dekket med plast i ca. 30–40 minutter.
  4. Ta deigen opp på melet bakebord og rull den ut til en lengde. Del i biter og trill til små boller som legges på bakepapirkledd stekeplate. Sett til etterhving ca. 30 minutter. Stek bollene midt i ovnen ca. 5 - 8 minutter. Avkjøl på rist.
  5. Visp kremfløten og rør inn sjokoladesaus (evt. syltetøy, revet sjokolade etc.). Del bollene i to og fyll med ferdig blandet krem. Dryss med melis eller kakaomelis ved servering. Smaker ekstra godt med en stor, varm kopp sjokolade eller kakao til.
Blått hjerte
Tips!

Har du boller i fryseboksen er det fort gjort å tine de så de smaker som nybakt. La fryste boller bli svakt lune ved å varme de sakte opp i en lav panne med lokk i ca. 30 minutter.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat