Boller med krem og sjokolade

Boller med krem og sjokolade

9
102
Enkel90 min
Hveteboller med krem er godt også utenom fastelavn. Du kan smaksette kremen med nesten hva som helst, med sjokoladekrem som her, eller med syltetøy, revet marsipan eller sjokolade. Prøv deg frem og finn din egen favorittsmak.

Ingredienser

Antall porsjoner

Grunndeig søt gjærbakst:

Pensling:

 • 1 stk
  sammenvispet egg

Fyll :

og/eller sjokoladekrem:

Dryss:

 • 4 ss
  melis (gjerne iblandet 2 ts kakaopulver)

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett stekeovnen på 250 °C.

 2. 2

  Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.

 3. 3

  Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen til heving dekket med plast i ca. 30–40 minutter.

 4. 4

  Ta deigen opp på melet bakebord og rull den ut til en lengde. Del i biter og trill til små boller som legges på bakepapirkledd stekeplate. Sett til etterhving ca. 30 minutter. Stek bollene midt i ovnen ca. 5 - 8 minutter. Avkjøl på rist.

 5. 5

  Visp kremfløten og rør inn sjokoladesaus (evt. syltetøy, revet sjokolade etc.). Del bollene i to og fyll med ferdig blandet krem. Dryss med melis eller kakaomelis ved servering. Smaker ekstra godt med en stor, varm kopp sjokolade eller kakao til.

Tips

Har du boller i fryseboksen er det fort gjort å tine de så de smaker som nybakt. La fryste boller bli svakt lune ved å varme de sakte opp i en lav panne med lokk i ca. 30 minutter.

Del denne oppskriften: