Boller med krem og sjokolade

Boller med krem og sjokolade

Kommentarer 7
  • Enkel
  • 90 min
Hveteboller med krem er godt også utenom fastelavn. Du kan smaksette kremen med nesten hva som helst, med sjokoladekrem som her, eller med syltetøy, revet marsipan eller sjokolade. Prøv deg frem og finn din egen favorittsmak.

Ingredienser

Antall porsjoner

Grunndeig søt gjærbakst:

150 g TINE Meierismør
5 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
50 g gjær
½ ts salt
1 ¼ dl sukker (ca.100g)
1 ½ ts malt kardemomme
1 stk egg
12 dl hvetemel (ca.)

Pensling:

1 stk sammenvispet egg

Fyll :

3 beger TINE Kremfløte

og/eller sjokoladekrem:

1 dl ferdig sjokoladesaus
3 dl TINE Kremfløte

Dryss:

4 ss melis (gjerne iblandet 2 ts kakaopulver)

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 250 °C.
    2. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
    3. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen til heving dekket med plast i ca. 30–40 minutter.
    4. Ta deigen opp på melet bakebord og rull den ut til en lengde. Del i biter og trill til små boller som legges på bakepapirkledd stekeplate. Sett til etterhving ca. 30 minutter. Stek bollene midt i ovnen ca. 5 - 8 minutter. Avkjøl på rist.
    5. Visp kremfløten og rør inn sjokoladesaus (evt. syltetøy, revet sjokolade etc.). Del bollene i to og fyll med ferdig blandet krem. Dryss med melis eller kakaomelis ved servering. Smaker ekstra godt med en stor, varm kopp sjokolade eller kakao til.
Tips!

Har du boller i fryseboksen er det fort gjort å tine de så de smaker som nybakt. La fryste boller bli svakt lune ved å varme de sakte opp i en lav panne med lokk i ca. 30 minutter.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ingunn

    1 år siden
    Åfy, disse bollen så ulovlig gode ut! Disse må legges til som favoritt!

    Kommenter  (1)


  • Stine

    5 år siden
    Om man vil bruke tørrgjær i stedet, hvor mye skal man da bruke og blir det noen endringer på blande-rekkefølge?

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Klart du kan, Stine. Bytt ut 50 gram gjær med en pose tørrgjær. Bland tørrgjær inn sammen med melet. God baking!

      Kommenter  (1)


  • Mira S.K

    5 år siden
    Hvor mange boller blir det? Jeg skal lage ca. 100 boller, hvor mange ganger trenger jeg da å doble oppskriften?

    Kommenter  (1)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      En bolledeigporsjon gir 12 til 15 boller. Dvs at vanlig størrelse boller vil gjøre at du må gange opp oppskriften sju ganger for å få rundt 100 boller. God baking!

      Kommenter  (1)


  • Torill Stousland

    6 år siden
    Under fyll, og/eller sjokoladekem, står det: 1 dl - hva?? Er det kanskje smeltet sjokolade?

    Kommenter  (1)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      6 år siden
      Hei Torill! Her hadde ingrediensen falt ut av listen. Oppskriften er nå oppdatert, og det det skulle stå var sjokoladesaus. Takk for at du gjorde oss oppmerksommme på dette. Ha en hyggelig fastelavn!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat