Boller med krem og sjokolade
Enkel•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Grunndeig søt gjærbakst:
-
150 g
-
5 dl
-
50 ggjær
-
½ tssalt
-
1 ¼ dlsukker (ca.100g)
-
1 ½ tsmalt kardemomme
-
1 stkegg
-
12 dlhvetemel (ca.)
Pensling:
-
1 stksammenvispet egg
Fyll :
-
3 beger
og/eller sjokoladekrem:
-
1 dlferdig sjokoladesaus
-
3 dl
Dryss:
-
4 ssmelis (gjerne iblandet 2 ts kakaopulver)
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 250 °C.
-
2
Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
-
3
Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen til heving dekket med plast i ca. 30–40 minutter.
-
4
Ta deigen opp på melet bakebord og rull den ut til en lengde. Del i biter og trill til små boller som legges på bakepapirkledd stekeplate. Sett til etterhving ca. 30 minutter. Stek bollene midt i ovnen ca. 5 - 8 minutter. Avkjøl på rist.
-
5
Visp kremfløten og rør inn sjokoladesaus (evt. syltetøy, revet sjokolade etc.). Del bollene i to og fyll med ferdig blandet krem. Dryss med melis eller kakaomelis ved servering. Smaker ekstra godt med en stor, varm kopp sjokolade eller kakao til.