Fylte fastelavnsboller med vaniljekrem

Fastelavnsboller med vaniljekrem

0
103
Enkel90 min
De ser ut som helt vanlige boller, men i midten inni fastelavnsbollene skjuler det seg deilig Piano® Vaniljekrem. Her kan du også prøve deg fram til andre skjulte smaksskatter som mandelmasse eller sjokoladekrem. God fastelavn!

Ingredienser

Antall porsjoner

Grunndeig søt gjærbakst

Pensling

 • 1 stk
  sammenvispet egg

Vaniljefyll

Eller sjokoladefyll

 • 100 g
  sjokoladebiter

og/eller mandelfyll

 • 100 g
  mandler
 • 100 g
  melis (eller sukker)
 • 2 ss
  vann (ca)

Dryss

 • 4 ss
  melis (gjerne iblandet 2 ts kakaopulver)

Slik gjør du det

 1. 1

  Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm (37 °C). Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.

 2. 2

  Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg. Hell i det meste av melet, men gjem gjerne litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig, cirka 10 minutter elting. Synes du deigen blir for løs, kan du tilsette litt mer mel. Sett deigen til heving dekket med plast i ca. 30–40 minutter.

 3. 3

  Sett stekeovnen på 250 °C og finn fram en stekeplate med bakepapir.

 4. 4

  Ta deigen opp på melet bakebord og rull den ut til en lengde. Del i biter og trill til små boller som du trykker litt flate. Legg i ca 1 ss Piano Vaniljekrem eller annet ønsket fyll, som f eks syltetøy, 1 barneskje mandelmasse (se fremgangsmåte under), noen biter med sjokolade eller en stor spiseskje vaniljekrem. For å lukke igjen bollen, trekker du deigen opp rundt fyllet og surrer sammen. Plasser bollene med skjøten ned når du setter dem på stekeplaten. La deretter de fylte bollene til etterheve i ca nye 30 minutter.

Slik lager du mandelmassefyll

 1. 5

  Mal mandlene i en food processor og bland i melis og vann til du får en fast masse. Eller du kan kjøpe ferdig mandelmasse. Klem bollene litt flate og legg i ca 1 ts mandelmasse midt i deigen.

 2. 6

  Stek fastelavnsbollene midt i ovnen ca 5 - 8 minutter. Avkjøl på rist.

Før servering

 1. 7

  Når bollene er avkjølte, kan du drysse bollene med melis eller kakaomelis ved servering. God fornøyelse!

Tips

Har du boller i fryseboksen er det fort gjort å tine dem. Og de vil smake som nybakt! La fryste boller bli svakt lune ved å varme de sakte opp i en lav panne med lokk i ca 30 minutter eller varme de opp på svak temperatur i stekeovnen i ca 10 minutter.

Del denne oppskriften: