Smultringer og berlinerkuler
Middels•90 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 stkegg
-
400 gsukker
-
½ dlsmeltet TINE® Meierismør
-
1 ½ dl
-
1 ½ dlTINE® Kefir Økologisk eller Kefir
-
½ tshornsalt
-
4 tsbakepulver
-
2 tsmalt kardemomme
-
750 ghvetemel , pluss godt med mel til utbaking
Til koking:
-
1 ½ kgsmult
Slik gjør du det
-
1
Smultringdeigen blir enda bedre og lettere å arbeide med hvis du lar den stå tildekket og kjølig en lang stund, gjerne helt til neste dag, før du stikker ut og koker kakene.
-
2
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Visp fløten til krem og bland den i eggedosisen. Tilsett Kefir. Sikt i hornsalt, bakepulver, kardemomme og det meste av melet. Tilsett smøret og rør alt sammen til en deig. La den stå kaldt til neste dag.
-
3
Kjevle deigen ca. 1 cm tykk på et melet bakebord. Ha godt med mel til utbaking da deigen er litt løs og klissete. Du kan kna inn litt mel i deigen før du baker den ut. Stikk ut ringer med en smultringform. Dypp smultringformen i mel mellom hver gang du stikker ut en ny smultring. Da setter ikke deigen seg fast. La kakene stå kaldt til de skal smultkokes.
Tips
Av denne oppskriften får du 35-40 smultringer og berlinerkuler avhengig av hvor store og tykke du lager de.
Frityrkoking:
-
4
Varm smulten i en gryte, gjerne en jerngryte. Stek kakene gyllenbrune på begge sider. Ta dem opp med en pinne og la dem renne av på kjøkkenpapir. Pass på at smulten holder jevn temperatur under hele kokingen.
Berlinerkuler:
-
5
Kok midtkulene fra smultringdeigen. Sprøyt gjerne syltetøy i de ferdige kulene med en sprøytepose og trill kulene i melis. Berlinerkuler er også godt uten fyll.