Julens deiligste pepperkaker

Julens deiligste pepperkaker

276
  • Enkel
  • 60 min
Pepperkaker er noe av det morsomste og hyggeligste ved julebaksten. Og for mange et obligatorisk innslag blant de berømte syv sortene. Her får du den beste oppskriften på pepperkakedeig.

Ingredienser

Pepperkakedeig

300 g TINE Meierismør
2 dl sirup
4 dl sukker
2 dl TINE Kremfløte
1 ts nellik
1 ts ingefær
1 ts pepper , strøken
4 ts kanel
2 ts bakepulver
900 g hvetemel (ca.)

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du pepperkakeformer. Husk at pepperkakedeigen må ligge kaldt en stund før du kjevler og stikker den ut, så det beste er om du lager den dagen før.
      Tips!
    2. Bland smør, sirup, sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til alt er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.
    3. Rør i fløten. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Resten av melet rører du inn litt etter litt til du får en jevn og passe fast deig. La pepperkakedeigen stå kaldt til neste dag.
      Tips!

      Legg gjerne deigen i en bolle hvor innsiden er kledd med plastfolie eller legg hele i en brødpose for at du lettere vil få ut deigen når den har ligget kaldt.

    4. Sett stekeovnen på 175 °C.
    5. Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk. Stikk ut forskjellige figurkaker og stek dem i 9-10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist. Skal du henge opp kakene, er det viktig at du lager et hull til båndet før steking.
      Tips!
      Pynt gjerne pepperkakene med melisglasur. Her har vi en liten film som viser hvordan man lager perfekt melisglasur.

Kommentarer

  • Bæsj

    10 måneder siden
    Name name name name anem name name name name name name

     (0)


  • Anne Helen

    10 måneder siden
    Heisann og tusen takk for oppskriften!
    Denne ble super digg?? Brukte litt mindre mel enn oppskrift.

     (0)


  • Chris

    10 måneder siden
    Jeg fulgte oppskriften nøyaktig men blir bare suppe, så jeg fortsatte og tilsette 2dl mel av gangen helt til jeg kom til 16dl mel. Da var deigen fin og god! Hva kommer dette av?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Chris,

      I denne oppskriften er hvetemel oppgitt i gram. Om du startet med 9dl mel er dette altfor lite og kan forklare hvorfor det ble suppe :) Godt du fant ut av det så det ble deilige pepperkaker!

       (0)


  • Karoline

    10 måneder siden
    Jeg skal ha julebake verksted med 8 barn i aler 7 til 1 år hvor mye regner man per pers?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Karoline,

      1 porsjon pepperkakedeig blir cirka 50 kaker :) Kos dere med juleverksted!

       (0)


  • Inger Johanne

    10 måneder siden
    Hei!
    Hvorfor er oppskriftene på pepperkaker og pepperkakehus forskjellige? Kan man lage pepperkaker av deigen til huset, eller egner den seg ikke til det?

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Inger, Du kan lage pepperkaker av begge oppskriftene :)

       (4)


  • Mattea

    11 måneder siden
    Hei!

    Jeg har tenkt å lage pepperkaker med denne oppskriften, men jeg lurte på hvor mange pepperkaker man får ut av "èn porsjon". Jeg skal bake til ganske mange personer så trenger nok mellom 100-200 pepperkaker totalt. Vet det avhenger av størrelsen, men vet dere omtrent hvor mange 1 porsjon lager?

    På forhånd takk!

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Maltea,

      1 porsjon gir cirka 40-50 pepperkaker alt ettersom form, tykkelse og størrelse på pepperkakene :)

       (1)


  • Ellis

    11 måneder siden
    Hva er holdbarheten på pepperkakedeigen (før den er stekt, oppbevart i kjøleskap)? Gleder meg til å lage de!!

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Ellis,

      Deigen holder seg i cirka 3 dager i kjøleskapet om den er godt plastret :) God bakst!

       (4)


  • margit

    11 måneder siden
    hei! vil gjerne prøve denne oppskriften, men lurer på om det er lys sirup eller mørk sirup jeg skal bruke? i oppskriften står det bare sirup.

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Margit,

      Det er nok vanligst å bruke lys sirup, men du kan fint bruke mørk om du har det hjemme :)

       (1)


  • Heidi

    11 måneder siden
    Heihei! Har lyst å prøve ut denne deigen. Men lurer på om det går an å bruke lønnesirup i stedet for vanlig, lys sirup? ??

     (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Heidi,

      Du kan fint bruke lønnesirup, men det vil bli en litt annen smak enn vanligvis :)

       (1)


  • Oda marie

    1 år siden
    Så fornøyd med oppskriftene deres! Hører alltid på julemusikk og julesanger mens jeg baker julekaker. Synes denne listen er så fin: https://open.spotify.com/user/sonymusic/playlist/5qYe02uakUDOMzg3tMorFA?si=UK_KWgpzQHuBje1ITMSIsw

     (2)


Det er mye kjærlighet i god mat