Julens deiligste pepperkaker
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Pepperkakedeig
-
300 g
-
2 dlsirup
-
4 dlsukker
-
2 dl
-
1 tsnellik
-
1 tsingefær
-
1 tspepper , strøken
-
4 tskanel
-
2 tsbakepulver
-
900 ghvetemel (ca.)
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften trenger du pepperkakeformer. Husk at pepperkakedeigen må ligge kaldt en stund før du kjevler og stikker den ut, så det beste er om du lager den dagen før.
Tips
Oppskrift på pepperkakehus finner du her.
-
2
Bland smør, sirup, sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til alt er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.
-
3
Rør i fløten. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Resten av melet rører du inn litt etter litt til du får en jevn og passe fast deig. La pepperkakedeigen stå kaldt til neste dag.
Tips
Legg gjerne deigen i en bolle hvor innsiden er kledd med plastfolie eller legg hele i en brødpose for at du lettere vil få ut deigen når den har ligget kaldt.
-
4
Sett stekeovnen på 175 °C.
-
5
Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk. Stikk ut forskjellige figurkaker og stek dem i 9-10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist. Skal du henge opp kakene, er det viktig at du lager et hull til båndet før steking.
Tips
Pynt gjerne pepperkakene med melisglasur. Her har vi en liten film som viser hvordan man lager perfekt melisglasur.