Brune pinner

(587)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne oppskriften på brune pinner er av den gode, gamle sorten slik som mormor ville ha laget dem. Hvis du ønsker, bytter du ut mandler med for eksempel hasselnøtter. Brune pinner er manges favoritt-julekake til jul.

Antall stykker

40

Ingredienser

200 gromtemperert TINE Meierismør
200 gsukker
1 stkeggeplomme
1 sslys sirup
½ tsmalt kanel
1 tsvaniljesukker
1 tsnatron
300 ghvetemel (ca)

Pensling og dryss:

1 stksammenvispet egg
1 dlperlesukker
1 dlhakkede mandler
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta frem stekebrett med bakepapir.
    2. Rør romtemperert smør og sukker godt. Når smør-sukker-blandingen er blitt hvit og fin blander du inn sirup, mel, kanel, natron, vaniljesukker og eggeplommer.
    3. Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten.
  • Pensling og dryss:

    1. Pensle med egg, dryss på mandler og sukker.
    2. Stek kakene i ca. 10 minutter midt i ovnen. Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme.

Tips:

Pakk noen brune pinner inn i gråpapir, pynt med fine juleklistremerker og gi bort denne smakelige gaven til den som har alt.

 Les kommentarer (50)

Kommentarer

  Legg til kommentar