Brune pinner

Brune pinner

58
  • Enkel
  • 45 min
Denne oppskriften på brune pinner er av den gode, gamle sorten slik som mormor ville ha laget dem. Hvis du ønsker, bytter du ut mandler med for eksempel hasselnøtter. Brune pinner er manges favoritt-julekake til jul.

Ingredienser

200 g romtemperert TINE Meierismør
200 g sukker
1 stk eggeplomme
1 ss lys sirup
½ ts malt kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g hvetemel (ca)

Pensling og dryss:

1 stk sammenvispet egg
1 dl perlesukker
1 dl hakkede mandler

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta frem stekebrett med bakepapir.
    2. Rør romtemperert smør og sukker godt. Når smør-sukker-blandingen er blitt hvit og fin blander du inn sirup, mel, kanel, natron, vaniljesukker og eggeplommer.
    3. Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten.
  1. Pensling og dryss:

    1. Pensle med egg, dryss på mandler og sukker.
    2. Stek kakene i ca. 10 minutter midt i ovnen. Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme.
Tips

Pakk noen brune pinner inn i gråpapir, pynt med fine juleklistremerker og gi bort denne smakelige gaven til den som har alt.

Kommentarer

  • Jeanette Beinset Magnus

    11 måneder siden
    Hei.
    Byttet ut hvetemel med finmalt speltmel, rett og slett fordi vi ikke hadde noe annet seeeent på kvelden og var livredd de skulle bli helt mislykket....
    Men nei da, de ble helt fantastiske, så tror jaggu jeg bruker spelt neste gang også. For brune pinner blir det fler av....nam nam og så enkelt. Takk for god oposkrift!

     (7)


Det er mye kjærlighet i god mat