Håndkle og blad
Brune pinner
(657657)

Brune pinner

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne oppskriften på brune pinner er av den gode, gamle sorten slik som mormor ville ha laget dem. Hvis du ønsker, bytter du ut mandler med for eksempel hasselnøtter. Brune pinner er manges favoritt-julekake til jul.

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

40
200 gromtemperert TINE Meierismør
200 gsukker
1 stkeggeplomme
1 sslys sirup
½ tsmalt kanel
1 tsvaniljesukker
1 tsnatron
300 ghvetemel (ca)

Pensling og dryss:

1 stksammenvispet egg
1 dlperlesukker
1 dlhakkede mandler
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta frem stekebrett med bakepapir.
    2. Rør romtemperert smør og sukker godt. Når smør-sukker-blandingen er blitt hvit og fin blander du inn sirup, mel, kanel, natron, vaniljesukker og eggeplommer.
    3. Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten.
    1. Pensle med egg, dryss på mandler og sukker.
    2. Stek kakene i ca. 10 minutter midt i ovnen. Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme.
Blått hjerte
Tips!

Pakk noen brune pinner inn i gråpapir, pynt med fine juleklistremerker og gi bort denne smakelige gaven til den som har alt.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat