Brune pinner
Enkel•45 min min
Denne oppskriften på brune pinner er av den gode, gamle sorten slik som mormor ville ha laget dem. Hvis du ønsker, bytter du ut mandler med for eksempel hasselnøtter. Brune pinner er manges favoritt-julekake til jul.
Ingredienser
Antall stykker
-
200 gromtemperert TINE® Meierismør
-
200 gsukker
-
1 stkeggeplomme
-
1 sslys sirup
-
½ tsmalt kanel
-
1 tsvaniljesukker
-
1 tsnatron
-
300 ghvetemel (ca)
Pensling og dryss:
-
1 stksammenvispet egg
-
1 dlperlesukker
-
1 dlhakkede mandler
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 175 °C. Ta frem stekebrett med bakepapir.
-
2
Rør romtemperert smør og sukker godt. Når smør-sukker-blandingen er blitt hvit og fin blander du inn sirup, mel, kanel, natron, vaniljesukker og eggeplommer.
-
3
Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten.
Pensling og dryss:
-
4
Pensle med egg og dryss på mandler.
Tips
Ønsker du en ny vri? Bytt ut mandler med solsikkefrø.
-
5
Stek kakene i ca. 10 minutter midt i ovnen. Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme.