Brune pinner
Denne oppskriften på brune pinner er av den gode, gamle sorten slik som mormor ville ha laget dem. Hvis du ønsker, bytter du ut mandler med for eksempel hasselnøtter. Brune pinner er manges favoritt-julekake til jul.
Enkel•45 min•40 personer
Ingredienser
- 200 g romtemperert TINE® Meierismør
- 200 g sukker
- 1 stykk eggeplomme
- 1 ss lys sirup
- 0.5 ts malt kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 300 g hvetemel, (ca)
Pensling og dryss:
- 1 stykk sammenvispet egg
- 1 dl perlesukker
- 1 dl hakkede mandler
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 175 °C. Ta frem stekebrett med bakepapir.
TipsVil du ha julekaker som smaker ekstra godt? Bruk TINE® Meierismør! Det gir den perfekte kombinasjonen av smak, sprøhet og konsistens. Smøret er kjernet av fersk fløte – akkurat det som gjør at kokker og matelskere velger det for å løfte fram alle de gode smakene i julebaksten.
2
Rør romtemperert smør og sukker godt. Når smør-sukker-blandingen er blitt hvit og fin blander du inn sirup, mel, kanel, natron, vaniljesukker og eggeplommer.
3
Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten.
Pensling og dryss:
1
Pensle med egg og dryss på mandler.
TipsØnsker du en ny vri? Bytt ut mandler med solsikkefrø.
2
Stek kakene i ca. 10 minutter midt i ovnen. Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme.
TipsPakk noen brune pinner inn i gråpapir, pynt med fine juleklistremerker og gi bort denne smakelige gaven til den som har alt.