Skip to main content

Brune pinner

Enkel
45min

Denne oppskriften på brune pinner er av den gode, gamle sorten slik som mormor ville ha laget dem. Hvis du ønsker, bytter du ut mandler med for eksempel hasselnøtter. Brune pinner er manges favoritt-julekake til jul.

4.0
(1326)

Ingredienser

Antall porsjoner

40

Ingredienser

200 g
romtemperert TINE® Meierismør
200 g
sukker
1 stk
eggeplomme
1 ss
lys sirup
0.5 ts
malt kanel
1 ts
vaniljesukker
1 ts
natron
300 g
hvetemel (ca)

Pensling og dryss:

1 stk
sammenvispet egg
1 dl
perlesukker
1 dl
hakkede mandler

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta frem stekebrett med bakepapir.

  2. Rør romtemperert smør og sukker godt. Når smør-sukker-blandingen er blitt hvit og fin blander du inn sirup, mel, kanel, natron, vaniljesukker og eggeplommer.

  3. Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten.

Pensling og dryss:

  1. Pensle med egg og dryss på mandler.

    Tips

    Ønsker du en ny vri? Bytt ut mandler med solsikkefrø.
  2. Stek kakene i ca. 10 minutter midt i ovnen. Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Pakk noen brune pinner inn i gråpapir, pynt med fine juleklistremerker og gi bort denne smakelige gaven til den som har alt.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter