Brune pinner

Brune pinner

58
  • Enkel
  • 45 min
Denne oppskriften på brune pinner er av den gode, gamle sorten slik som mormor ville ha laget dem. Hvis du ønsker, bytter du ut mandler med for eksempel hasselnøtter. Brune pinner er manges favoritt-julekake til jul.

Ingredienser

200 g romtemperert TINE Meierismør
200 g sukker
1 stk eggeplomme
1 ss lys sirup
½ ts malt kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 g hvetemel (ca)

Pensling og dryss:

1 stk sammenvispet egg
1 dl perlesukker
1 dl hakkede mandler

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta frem stekebrett med bakepapir.
    2. Rør romtemperert smør og sukker godt. Når smør-sukker-blandingen er blitt hvit og fin blander du inn sirup, mel, kanel, natron, vaniljesukker og eggeplommer.
    3. Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten.
  1. Pensling og dryss:

    1. Pensle med egg, dryss på mandler og sukker.
    2. Stek kakene i ca. 10 minutter midt i ovnen. Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme.
Tips!

Pakk noen brune pinner inn i gråpapir, pynt med fine juleklistremerker og gi bort denne smakelige gaven til den som har alt.

Kommentarer

  • Jeanette Beinset Magnus

    4 måneder siden
    Hei.
    Byttet ut hvetemel med finmalt speltmel, rett og slett fordi vi ikke hadde noe annet seeeent på kvelden og var livredd de skulle bli helt mislykket....
    Men nei da, de ble helt fantastiske, så tror jaggu jeg bruker spelt neste gang også. For brune pinner blir det fler av....nam nam og så enkelt. Takk for god oposkrift!

     (0)


  • Åse

    4 måneder siden
    Hvorfor har man natron i? Kan noe annet brukes?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      4 måneder siden
      Hei Åse,

      Natron er for å få pinnene til å heve og bli sprøe. Du kan bruke bakepulver istedenfor, men vil da kun få heve effekten. God jul!

       (0)


  • Anette

    6 måneder siden
    Kan man gjøre disse glutenfrie med å bytte til glutefritt mel? eller blir resultatet dårlig da?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Anette,

      Det skal gå fint og endre over til glutenfritt mel på disse, men jeg har ikke forsøkt denne oppskriften selv med glutenfritt mel og anbefaler deg å høre i noen forum for glutenallergikere om de har noen tips angående laging av brune pinner før du begynner :) Lykke til og gi oss gjerne en tilbakemelding på hvordan resultatet ble.

       (1)


  • Henrik

    1 år siden
    Hei, jeg har ikke sirup, hva kan jeg gjøre for å få samme effekt som 2ss sirup, har hørt om at man kan smelte 2ss sukker, men vet ikke om jeg skal tro på dette. Jeg er også redd for at pinnene ikke skal bli brune nok.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Henrik,

      Vil anbefale deg å kjøpe en boks sirup slik at du har til julebaksten i år :) Om du skal smelte sukker, må du smelte det lenge nok til å få nok farge og uten at det brenner seg. Lykke til og god bakst!

       (1)


  • Marie

    2 år siden
    Kan man droppe eggeplomme, eller blir det ødelagt hvis jeg ikke bruker det?

     (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Marie, Eggeplommen er med for å binde deigen sammen så anbefaler deg ikke å droppe den :) Lykke til!

       (5)


  • Elin Engelstad

    2 år siden
    Jeg bytter ut halvparten eller mere av sukkeret med brunt sukker - brunere og kanskje sunnere :)

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Elin, Takk for at du deler tipset ditt med oss :) Sunnere er det nok ikke, men godt er det nok! God jul!

       (1)

      • Vivian

        2 år siden
        Hvis noe skal bli sunnere bytt ut hvitt raffinert sukker i oppskrifter med økologisk rårlrsukker

         (0)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei Vivian, Rårørsukker er ikke noe sunnere enn raffinert sukker. Rårørsukker inneholder noe mer mineraler, men dette er så lite at det ikke har noen ernæringsmessig betydning. God jul!

           (6)


  • Tor

    2 år siden
    Deigen var lett å jobbe med, og smaken var helt himmelsk.

     (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Tor, Takk for hyggelig tilbakemelding. God jul :)

       (0)


  • Julie

    2 år siden
    Denne deigen var helt krise - altfor tørr. Måtte kastes! Anbefaler ikke andre å bruke denne.

     (1)

    • Tonje

      2 år siden
      Ja, enig med deg! Jeg opplevde akkurat det samme.. :(

       (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Julie og Tonje, Har dere hatt opp i alt melet på engang? Det er viktig at man har i litt og litt mel å tilpasser til deigen har riktig konsistens :) Lykke til neste gang!

       (1)

      • Tore

        4 måneder siden
        Har brukt oppskriften i mange år. Veldig bra deig. Eggstørrelse kan variere dermed også melmengde.

         (1)


  • Wenche westengen

    3 år siden
    Ble veldig lys deig?!

     (42)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Wenche, Men de smakte godt? Dersom du vil ha de brune pinnene mørkere, så bruker du bare mørk sirup i de, istedenfor lys sirup. Lykke til :)

       (26)


  • Helene

    4 år siden
    Hvor mange gram blir de ferdige pinnene på? Eventuelt kaloriinnhold?

     (130)


Det er mye kjærlighet i god mat