Serinakaker med kremost- og bringebærkrem
Test en ny vri på Serinakaker. Med myk og frisk kremost- og bringebærkrem blir disse garantert en favoritt i julen! En smakfull gave som gleder, bare husk å lage noen ekstra til deg selv. Denne oppskriften gir 30 enkle eller 15 doble Serinakaker.
Enkel•45 min•15 personer
Ingredienser
- 150 g TINE® Meierismør
- 250 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 100 g sukker
- 1 stykk egg
Krem
- 200 g TINE® Kremgo® Naturell
- 1 dl bringebærsyltetøy
Pensling og dryss
- 1 stykk eggehvite
- 1 dl perlesukker
- 1 dl hakkede pistasjnøtter
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate med bakepapir.
TipsHvis du ikke har bakepapir, kan du også bruke en smurt stekeplate.
2
Smuldre smøret med mel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt og godt sammen.
3
Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like store biter og trill 30 kuler av disse. Sett kulene på stekeplaten. Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på hakkede mandler og perlesukker.
4
Stek kakene midt i ovnen i 10-12 minutter til de er fine og gylne. Avkjøl på rist.
5
Bland bringebærsyltetøy og kremost til en marmorert krem. Ha ostekremen på undersiden av halvparten av kakene. Fest to og to kaker mot hverandre. Oppbevar kjølig.