
Serinakaker med kremost- og bringebærkrem
Enkel•45 min min
Test en ny vri på Serinakaker. Med myk og frisk kremost- og bringebærkrem blir disse garantert en favoritt i julen! En smakfull gave som gleder, bare husk å lage noen ekstra til deg selv. Denne oppskriften gir 30 enkle eller 15 doble Serinakaker.
Ingredienser
Antall stykker
-
150 g
-
250 ghvetemel
-
2 tsbakepulver
-
2 tsvaniljesukker
-
100 gsukker
-
1 stkegg
Krem
-
200 g
-
1 dlbringebærsyltetøy
Pensling og dryss
-
1 stkeggehvite
-
1 dlperlesukker
-
1 dlhakkede pistasjenøtter
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate med bakepapir.
Tips
Hvis du ikke har bakepapir, kan du også bruke en smurt stekeplate.
-
2
Smuldre smøret med mel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt og godt sammen.
-
3
Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like store biter og trill 30 kuler av disse. Sett kulene på stekeplaten. Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på hakkede mandler og perlesukker.
-
4
Stek kakene midt i ovnen i 10-12 minutter til de er fine og gylne. Avkjøl på rist.
-
5
Bland bringebærsyltetøy og kremost til en marmorert krem. Ha ostekremen på undersiden av halvparten av kakene. Fest to og to kaker mot hverandre. Oppbevar kjølig.