Serinakaker

Serinakaker

101
  • Enkel
  • 40 min
Oppskrift på små, gode og runde serinakaker. Serinakakene går inn i rekken av tradisjonsrike småkaker og for mange blir det ikke jul uten.

Ingredienser

150 g TINE Meierismør
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 g sukker
1 stk egg

Pensling og dryss:

1 stk eggehvite
1 dl perlesukker
1 dl hakkede mandler

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate med bakepapir. Hvis du ikke har bakepapir, kan du også bruke en smurt stekeplate.
    2. Smuldre smøret med mel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt og godt sammen.
    3. Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like store biter og trill kuler av disse. Sett kulene på stekeplaten.
    4. Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på mandler og perlesukker. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 -12 minutter til de er fine og gyldne. Avkjøl på rist.
    5. Oppbevar kakene i en tett boks.
Tips

Legg noen få av disse gode serinakakene i en porselenskopp eller et gammelt syltetøyglass. Pakk det hele inn i cellofan og knyt sammen med litt rødt bånd, og vips!, så har du både en lekker og smakfull gave.

Kommentarer

  • Sayet

    3 dager siden
    De var veldig gode👌🏽☺️

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat