
Serinakaker
Enkel•40 min min
Oppskrift på små, gode og runde serinakaker. Serinakakene går inn i rekken av tradisjonsrike småkaker og for mange blir det ikke jul uten.
Ingredienser
Antall stykker
-
150 g
-
250 ghvetemel
-
2 tsbakepulver
-
2 tsvaniljesukker
-
100 gsukker
-
1 stkegg
Pensling og dryss:
-
1 stkeggehvite
-
1 dlperlesukker
-
1 dlhakkede mandler
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate med bakepapir. Hvis du ikke har bakepapir, kan du også bruke en smurt stekeplate.
-
2
Smuldre smøret med mel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt og godt sammen.
-
3
Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like store biter og trill kuler av disse. Sett kulene på stekeplaten.
-
4
Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på mandler og perlesukker. Stek kakene midt i ovnen i 10-12 minutter til de er fine og gylne. Avkjøl på rist.
-
5
Oppbevar kakene i en tett boks.