Serinakaker

Serinakaker

Kommentarer 100
  • Enkel
  • 40 min
Oppskrift på små, gode og runde serinakaker. Serinakakene går inn i rekken av tradisjonsrike småkaker og for mange blir det ikke jul uten.

Antall stykker

Ingredienser

150 g TINE Meierismør
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 g sukker
1 stk egg

Pensling og dryss:

1 stk eggehvite
1 dl perlesukker
1 dl hakkede mandler

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate med bakepapir. Hvis du ikke har bakepapir, kan du også bruke en smurt stekeplate.
    2. Smuldre smøret med mel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt og godt sammen.
    3. Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like store biter og trill kuler av disse. Sett kulene på stekeplaten.
    4. Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på mandler og perlesukker. Stek kakene midt i ovnen i ca 10 -12 minutter til de er fine og gyldne. Avkjøl på rist.
    5. Oppbevar kakene i en tett boks.
Tips!

Legg noen få av disse gode serinakakene i en porselenskopp eller et gammelt syltetøyglass. Pakk det hele inn i cellofan og knyt sammen med litt rødt bånd, og vips!, så har du både en lekker og smakfull gave.

Kommentar

Kommentarer

  • Anna

    4 dager siden
    Lurer meg på om jeg lager disse mye mindre enn de skal være. Lagde etter oppskrift til ca 50 serinakaker og fikk 100 akkurat :P Hvor store skal de egentlig være?

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 dager siden
      Hei Anna,

      De skal være på den størrelsen du ser på bilde, Cirka som en liten kjeks :)

      Bedre med for mye enn for lite!

      Kommenter  (0)


  • Gunn iren

    13 dager siden
    Heisann! Kan man lage deigen dagen i forveien? ??

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 dager siden
      Du kan fint lage deigen dagen før, Gunn iren :) Det er viktig at du plastrer den godt og ett tips er å rulle den ut i pølser for så å plastre den for oppbevaring til dagen etter. God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Bodil

    30 dager siden
    Hei! Tenkte å dobble oppskriften. Skal jeg ha dobbelt med bakepulver også? Bare ser lenger ned at dere anbefaler 4 ts til 5 dobling. Så da blir jeg veldig usikker. Har laget desse før og de smaker fantastisk godt! Så vil lage mange når jeg først går i gang ??

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      29 dager siden
      Hei Bodil,

      Ved dobling av oppskriften anbefales det kun halve mengden bakepulver på røre nummer 2, altså at du ender opp med 3 ts bakepulver :) God bakst!

      Kommenter  (1)


  • Frode Angel

    7 måneder siden
    Jeg bruker 1 helt egg til deigen. Altså eggeplommen og eggehvite til deigen.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Frode,

      Ja, du bruker hele egget :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Ole

    1 år siden
    Kan jeg bytte hvetemel mot jytte mjøj, kjæresten min har gluten allergi

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Ole,

      Du kan fint bytte ut melet med glutenfritt mel :) God bakst til deg og kjæresten!

      Kommenter  (0)


  • Turid

    2 år siden
    Hvor mange kaker får jeg ca med dobbel porsjon .

    Kommenter  (10)

    • Anonym

      2 år siden
      ca 60

      Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Turid, Antallet kaker du får av en oppskrift kommer an på hvor store eller små du lager kakene; men cirka 50-60 kaker blir det som Anonym skriver :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Synøve

    2 år siden
    Hei, har lært av min mor at deigen skal rotes hvitt. Hun brukte også bare eggeplommer. Ser nyere oppskrifter likner på deres. Hvorfor gjør man det ikke på gamlemåten lenger. Og skal 5-doble deigen. Hvor mye bakepulver tar jeg da i?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Synøve, Det er mange måter å lage serinakaker på og TINE har denne versjonen. hvis du skal 5-dobble oppskriften anbefaler jeg deg å ha 4 ts med bakebulver i :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Christiane

    2 år siden
    Hvor lenge holder deigen i kjøleskap?

    Kommenter  (10)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Christiane, Anbefaler å ikke la deigen ligge lenger en 3-4 dager i kjøleskapet og da godt innpakket i plast :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Lise

    2 år siden
    He I jeg bor I USA. Er disse oppskriftene pa Engels?

    Kommenter  (11)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Lise, Nei dessverre er ikke oppskriftene på engelsk. Men bruk en oversetting tjeneste hvis du ikke får det tilselv :) Lykke til!

      Kommenter  (5)


  • Jorunn

    2 år siden
    Kan de fryses

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Jorunn, De kan helt sikkert fryses, men vil ikke anbefale det. kakene smaker best ferske og etter frysing vil jeg tro de får en mer seig konsistens. Gi oss gjerne en tilbakemelding om hvordan de blir etter frysing om du prøver :) God bakst!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat