Serinakaker

Serinakaker

121
949
Enkel40 min
Oppskrift på små, gode og runde serinakaker. Serinakakene går inn i rekken av tradisjonsrike småkaker og for mange blir det ikke jul uten.

Ingredienser

Antall stykker

  • 150 g
  • 250 g
    hvetemel
  • 2 ts
    bakepulver
  • 2 ts
    vaniljesukker
  • 100 g
    sukker
  • 1 stk
    egg

Pensling og dryss:

  • 1 stk
    eggehvite
  • 1 dl
    perlesukker
  • 1 dl
    hakkede mandler

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate med bakepapir. Hvis du ikke har bakepapir, kan du også bruke en smurt stekeplate.

  2. 2

    Smuldre smøret med mel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt og godt sammen.

  3. 3

    Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like store biter og trill kuler av disse. Sett kulene på stekeplaten.

  4. 4

    Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på mandler og perlesukker. Stek kakene midt i ovnen i 10-12 minutter til de er fine og gylne. Avkjøl på rist.

  5. 5

    Oppbevar kakene i en tett boks.

Tips

Legg noen få av disse gode serinakakene i en porselenskopp eller et gammelt syltetøyglass. Pakk det hele inn i cellofan og knyt sammen med litt rødt bånd, og vips!, så har du både en lekker og smakfull gave.

Del denne oppskriften: