Skip to main content

Serinakaker med kremost- og bringebærkrem

Enkel
45min

Test en ny vri på Serinakaker. Med myk og frisk kremost- og bringebærkrem blir disse garantert en favoritt i julen! En smakfull gave som gleder, bare husk å lage noen ekstra til deg selv. Denne oppskriften gir 30 enkle eller 15 doble Serinakaker.

4.1
(987)
Next ImageSerinakaker med kremost- og bringebærkrem

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

250 g
hvetemel
2 ts
bakepulver
2 ts
vaniljesukker
100 g
sukker
1 stk
egg

Krem

1 dl
bringebærsyltetøy

Pensling og dryss

1 stk
eggehvite
1 dl
perlesukker
1 dl
hakkede pistasjenøtter

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en stekeplate med bakepapir.

    Tips

    Hvis du ikke har bakepapir, kan du også bruke en smurt stekeplate.
  2. Smuldre smøret med mel, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt og godt sammen.

  3. Trill deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i like store biter og trill 30 kuler av disse. Sett kulene på stekeplaten. Klem kakene litt ned med gaffel, pensle med eggehvite, dryss på hakkede mandler og perlesukker.

  4. Stek kakene midt i ovnen i 10-12 minutter til de er fine og gylne. Avkjøl på rist.

  5. Bland bringebærsyltetøy og kremost til en marmorert krem. Ha ostekremen på undersiden av halvparten av kakene. Fest to og to kaker mot hverandre. Oppbevar kjølig.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter