Krumkaker

Krumkaker

Kommentarer 94
  • Middels
  • 80 min
Her får du oppskriften på verdens beste krumkaker. Oppskriften gir deg tykk og god krumkakerøre. Knasende sprø krumkaker severes ofte som dessert med multekrem til jul.

Antall stykker

Ingredienser

4 stk egg
250 g sukker
250 g TINE Meierismør , smeltet
250 g hvetemel
½ ts malt kardemomme (valgfritt)

Slik gjør du det

    1. Du trenger et krumkakejern og eventuelt en krumkakepinne.
    2. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smør, mel og kardemomme. La røren svelle i ca. 15 minutter.
    3. Legg en stor teskje røre på midten av det varme jernet. Stek kakene gyllengule ved svak varme.
      Tips!

      Hvis du opplever at røren blir tykk etterhvert, så sett til litt vann for å få den tynnere igjen.

    4. Form til kremmerhus rundt en krumkakepinne raskt mens kaken fremdeles er rykende varm. Dersom du vil forme kakene til strull (et rett rør) bruker du en pinne og ruller kaken rundt. Du kan også legge kakene over en kopp. Da får du en form som du kan fylle med krem og gjerne friske bær, eller hva du måtte ønske.
    5. Oppbevar krumkakene i tett boks.
Tips!

En god huskeregel for krumkaker er at du skal bruke like mye mel, sukker og smør som eggene veier. Det vil si at til 4 egg som veier 250 gram, trenger du 250 gram sukker, 250 gram smør og 250 gram hvetemel.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Jan Erik Stenberg

    6 dager siden
    Dette var en perfekt oppskrift. Krumkakene ble helt nydelige og sprø, følger man oppskriften så kan det anbefales på det varmeste.
    God Jul

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      5 dager siden
      Så hyggelig tilbakemelding, Jan Erik :) God Jul!

      Kommenter  (0)


  • Benedicte

    9 dager siden
    Disse ble alt for tykke og myke selv om jeg hadde i en god del vann. Antallet stemmer heller ikke, jeg fikk bare 25.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 dager siden
      Hei Benedicte,

      Her kan det se ut som du har hatt for mye røre i jernet og at de derfor blitt tykke og mye. Prøv med litt mindre røre neste gang :)

      Kommenter  (0)


  • Krumkakekongen

    22 dager siden
    Hei.

    Tenkte å forsøke et par spiseskjeer konjakk i krumkakene i år (kardemomme ifjor), men spiller hvilken konjakk noen rolle, eller "er konjakk, konjakk"? Tenkte på Bache Gabrielsen 3Kors?

    (En oppskrift oppga TO desiliter konjakk, men det hørtes himla mye ut. Vi skal ikke ha noe krumkakefyll:)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      22 dager siden
      Hei Krumkakekongen,

      Du velger den konjakken du syns er god på smak:) Jeg har ikke testet det ut selv, men vet at mange syns det er godt og får vellykkede kaker. Så her er det bare å smake seg frem.

      Kommenter  (0)


  • Nam

    3 måneder siden
    Så fornøyd med oppskriftene deres! Hører alltid på julemusikk og julesanger mens jeg baker julekaker. Synes denne listen er så fin: https://open.spotify.com/user/sonymusic/playlist/5qYe02uakUDOMzg3tMorFA?si=UK_KWgpzQHuBje1ITMSIsw

    Kommenter  (1)


  • Georg

    12 måneder siden
    Jeg har just stekt krumkake med samme oppskrift som jeg skrev ut fra fb men den vae bare med 2 egg som motte veies og blandes med like vekt med mel sukker og smeltet smør og kardemome eller vaniljesukker og bitegran salt og de fungerte utmerket og blei fine og smakte som de skal krumkake.SÅ IKE LLAG PÅ OPPSKRIFTEN FOR DEN ER UK.må ha lit kaldt van også etter opskriften for de gjøre den lit mer sprø og samtidig tunner røre så den ike er for tukk.Lykke til og God Jul.

    Kommenter  (1)

    • Margrete , Kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei, Georg! Vi er litt usikker på hva du mener, men vi er glad for å høre at du har fått til vellykkede krumkaker :) God jul til deg også!

      Kommenter  (0)


  • Gunn Tjelde

    1 år siden
    Gode og sprø krumkaker ! Har brukt både gammeldags jern og elektrisk ?? Perfekt oppskrift ??

    Kommenter  (1)

    • Sindre , Kundekonsulent

      1 år siden
      Artig at oppskriften vår ble en suksess!

      Kommenter  (5)


  • Josefine

    2 år siden
    Hei, jeg har prøvd denne oppskriften og de ble aldri sprøe. Myk som en bolle.. hvorfor? Har stekt de lenge nok!

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Josefine, Krumkakene blir mer sprøe jo tynnere de er. Når kaken er stekt og rullet er det viktig at de legges på rist for avkjøling. Lykke til! God jul!

      Kommenter  (0)

    • June Løseth

      1 år siden
      Myke her også, må finne min gamle oppskrift et sted??

      Kommenter  (3)

      • Sindre , Kundekonsulent

        12 måneder siden
        Så ergerlig! Følger du anvisningene over? Vi har flere kommentarer på de som også har fått de sprø.

        Kommenter  (0)

    • Rikke

      12 måneder siden
      Mine ble sånn først, men da jeg stekte dem på høyere varme og litt lenger ble de supre!

      Kommenter  (0)

      • Margrete , Kundekonsulent

        12 måneder siden
        Hei, Rikke! Takk for at du deler! Gode tips her :)

        Kommenter  (0)


  • emily

    3 år siden
    Ser det står i kommentaren at det må være lik varme over og under, noen tips når man har et smijerns jern fra ca 1930 som ikke er elektrisk, men legges på varm plate? Holder det å snu på det jevnlig underveis?

    Kommenter  (7)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Emily, Det stemmer :) Dersom du har ett krumkakejern av den gode gamle sorten, så må du finne den perfekte steketiden på hver side, ved å prøve deg litt frem. Lykke til :)

      Kommenter  (7)

      • Karen Inger Sletten

        2 år siden
        Jeg har også stekt krumkaker i gammeldags jern i alle år. Under oppvarmingen snur jeg det tomme jernet ofte, men når jeg begynner å steke, gjør jeg det slik at jeg snur jernet over på den andre siden med en gang jeg har hatt i røra. Stek til kaka er passe, ta ut , ha i ny røre, og snu igjen. Lykke til ??

        Kommenter  (5)


  • Toril

    3 år siden
    Har benyttet denne oppskriften i mange år med stort hel og mange gode tilbakemeldinger. Har byttet til saltfritt smør og kardemomme er erstattet med et par spiseskjeer cognac. Anbefales!

    Kommenter  (7)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Toril, Du er den andre som kommenterer at konjakk gjør seg i krumkaker. Det er helt nytt for meg men skal testes ved neste anledning. Tusen takk for tips og tilbakemelding :)

      Kommenter  (5)

      • Marius

        1 år siden
        Jeg bruker også cognac i røren. Må være en med mye smak. XO f.eks.

        Kommenter  (1)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          1 år siden
          Hei Marius,

          Takk for at du deler ditt tips med oss :) God bakst videre!

          Kommenter  (1)


  • Aslaug Aspheim

    3 år siden
    Jeg erfarte at man må ha litt vann i røra, da den blir altfor tykk! Forøvrig enkel og god oppskrift.

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Aslaug, Hvor tykk man ønsker røren sin, er en smakssak. Men som du skriver så kan man fint tilsette litt vann dersom man ønsker en tynnere røre. Takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat