Krumkaker

Krumkaker

107
623
Middels80 min
Her får du oppskriften på verdens beste krumkaker. Oppskriften gir deg tykk og god krumkakerøre. Knasende sprø krumkaker severes ofte som dessert med multekrem til jul.

Ingredienser

Antall stykker

  • 4 stk
    egg
  • 250 g
    sukker
  • 250 g
    TINE Meierismør , smeltet
  • 250 g
    hvetemel
  • ½ ts
    malt kardemomme (valgfritt)

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger et krumkakejern og eventuelt en krumkakepinne.

  2. 2

    Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smør, mel og kardemomme. La røren svelle i ca. 15 minutter.

  3. 3

    Legg en stor teskje røre på midten av det varme jernet. Stek kakene gyllengule ved svak varme.

    Tips

    Hvis du opplever at røren blir tykk etterhvert, så sett til litt vann for å få den tynnere igjen.

  4. 4

    Form til kremmerhus rundt en krumkakepinne raskt mens kaken fremdeles er rykende varm. Dersom du vil forme kakene til strull (et rett rør) bruker du en pinne og ruller kaken rundt. Du kan også legge kakene over en kopp. Da får du en form som du kan fylle med krem og gjerne friske bær, eller hva du måtte ønske.

  5. 5

    Oppbevar krumkakene i tett boks.

Tips

En god huskeregel for krumkaker er at du skal bruke like mye mel, sukker og smør som eggene veier. Det vil si at til 4 egg som veier 250 gram, trenger du 250 gram sukker, 250 gram smør og 250 gram hvetemel.

Del denne oppskriften: