Skip to main content

Krumkaker

Middels
1t 20min

Knasende sprø krumkaker er perfekt å gi bort som julegave.

3.7
(1190)

Ingredienser

Antall porsjoner

35

Ingredienser

4 stk
egg
250 g
sukker
250 g
250 g
hvetemel
0.5 ts
malt kardemomme (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. Du trenger et krumkakejern og eventuelt en krumkakepinne.

  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smør, mel og kardemomme. La røren svelle i ca. 15 minutter.

  3. Legg en stor teskje røre på midten av det varme jernet. Stek kakene gyllengule ved svak varme.

    Tips

    Hvis du opplever at røren blir tykk etterhvert, så sett til litt vann for å få den tynnere igjen.
  4. Form til kremmerhus rundt en krumkakepinne raskt mens kaken fremdeles er rykende varm. Dersom du vil forme kakene til strull (et rett rør) bruker du en pinne og ruller kaken rundt. Du kan også legge kakene over en kopp. Da får du en form som du kan fylle med krem og gjerne friske bær, eller hva du måtte ønske.

  5. Oppbevar krumkakene i tett boks.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

En god huskeregel for krumkaker er at du skal bruke like mye mel, sukker og smør som eggene veier. Det vil si at til 4 egg som veier 250 gram, trenger du 250 gram sukker, 250 gram smør og 250 gram hvetemel.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter

Goro
150 min
Middels
3.7