
Krumkaker
Middels•80 min min
Her får du oppskriften på verdens beste krumkaker. Oppskriften gir deg tykk og god krumkakerøre. Knasende sprø krumkaker severes ofte som dessert med multekrem til jul.
Ingredienser
Antall stykker
-
4 stkegg
-
250 gsukker
-
250 gTINE® Meierismør , smeltet
-
250 ghvetemel
-
½ tsmalt kardemomme (valgfritt)
Slik gjør du det
-
1
Du trenger et krumkakejern og eventuelt en krumkakepinne.
-
2
Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smør, mel og kardemomme. La røren svelle i ca. 15 minutter.
-
3
Legg en stor teskje røre på midten av det varme jernet. Stek kakene gyllengule ved svak varme.
Tips
Hvis du opplever at røren blir tykk etterhvert, så sett til litt vann for å få den tynnere igjen.
-
4
Form til kremmerhus rundt en krumkakepinne raskt mens kaken fremdeles er rykende varm. Dersom du vil forme kakene til strull (et rett rør) bruker du en pinne og ruller kaken rundt. Du kan også legge kakene over en kopp. Da får du en form som du kan fylle med krem og gjerne friske bær, eller hva du måtte ønske.
-
5
Oppbevar krumkakene i tett boks.