Krumkaker

Krumkaker

99
  • Middels
  • 80 min
Her får du oppskriften på verdens beste krumkaker. Oppskriften gir deg tykk og god krumkakerøre. Knasende sprø krumkaker severes ofte som dessert med multekrem til jul.

Ingredienser

4 stk egg
250 g sukker
250 g TINE Meierismør , smeltet
250 g hvetemel
½ ts malt kardemomme (valgfritt)

Slik gjør du det

    1. Du trenger et krumkakejern og eventuelt en krumkakepinne.
    2. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smør, mel og kardemomme. La røren svelle i ca. 15 minutter.
    3. Legg en stor teskje røre på midten av det varme jernet. Stek kakene gyllengule ved svak varme.
      Tips!

      Hvis du opplever at røren blir tykk etterhvert, så sett til litt vann for å få den tynnere igjen.

    4. Form til kremmerhus rundt en krumkakepinne raskt mens kaken fremdeles er rykende varm. Dersom du vil forme kakene til strull (et rett rør) bruker du en pinne og ruller kaken rundt. Du kan også legge kakene over en kopp. Da får du en form som du kan fylle med krem og gjerne friske bær, eller hva du måtte ønske.
    5. Oppbevar krumkakene i tett boks.
Tips!

En god huskeregel for krumkaker er at du skal bruke like mye mel, sukker og smør som eggene veier. Det vil si at til 4 egg som veier 250 gram, trenger du 250 gram sukker, 250 gram smør og 250 gram hvetemel.

Kommentarer

  • Michelle

    6 måneder siden
    Denne oppskriften fungerer ikke uten potetmel. Til alle som sliter; legg til 250g potetmel så slipper du kaker som det ikke blir noe skikk på.

     (0)

    • Lise

      5 dager siden
      Bruker du da bare potetmel og ikke vanlig mel? Eller begge deler ?

       (0)


  • Hanne

    6 måneder siden
    Måtte legge til ett ekstra egg, uten bare revnet de. Brukte egg av litt stor str også.

     (0)


  • Randi

    6 måneder siden
    Hjelp!!!
    Krumkakene revner når jeg tar dem ut av jernet, umulig å rulle dem rundt pinnen. Hva kan jeg gjøre??

     (3)

    • Margrete , Kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei, Randi! Så kjedelig at du opplever at de revner når du tar de ut av jernet. Du kan forsøke med ett egg til i røren, også er det viktig at man ruller de straks du åpner jernet. De stivner nemlig ganske raskt ettersom de er så tynne. God bakst! :)

       (0)


  • Jan Erik Stenberg

    6 måneder siden
    Dette var en perfekt oppskrift. Krumkakene ble helt nydelige og sprø, følger man oppskriften så kan det anbefales på det varmeste.
    God Jul

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Så hyggelig tilbakemelding, Jan Erik :) God Jul!

       (0)


  • Benedicte

    6 måneder siden
    Disse ble alt for tykke og myke selv om jeg hadde i en god del vann. Antallet stemmer heller ikke, jeg fikk bare 25.

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      6 måneder siden
      Hei Benedicte,

      Her kan det se ut som du har hatt for mye røre i jernet og at de derfor blitt tykke og mye. Prøv med litt mindre røre neste gang :)

       (0)


  • Krumkakekongen

    7 måneder siden
    Hei.

    Tenkte å forsøke et par spiseskjeer konjakk i krumkakene i år (kardemomme ifjor), men spiller hvilken konjakk noen rolle, eller "er konjakk, konjakk"? Tenkte på Bache Gabrielsen 3Kors?

    (En oppskrift oppga TO desiliter konjakk, men det hørtes himla mye ut. Vi skal ikke ha noe krumkakefyll:)

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      7 måneder siden
      Hei Krumkakekongen,

      Du velger den konjakken du syns er god på smak:) Jeg har ikke testet det ut selv, men vet at mange syns det er godt og får vellykkede kaker. Så her er det bare å smake seg frem.

       (0)


  • Nam

    9 måneder siden
    Så fornøyd med oppskriftene deres! Hører alltid på julemusikk og julesanger mens jeg baker julekaker. Synes denne listen er så fin: https://open.spotify.com/user/sonymusic/playlist/5qYe02uakUDOMzg3tMorFA?si=UK_KWgpzQHuBje1ITMSIsw

     (1)


  • Georg

    1 år siden
    Jeg har just stekt krumkake med samme oppskrift som jeg skrev ut fra fb men den vae bare med 2 egg som motte veies og blandes med like vekt med mel sukker og smeltet smør og kardemome eller vaniljesukker og bitegran salt og de fungerte utmerket og blei fine og smakte som de skal krumkake.SÅ IKE LLAG PÅ OPPSKRIFTEN FOR DEN ER UK.må ha lit kaldt van også etter opskriften for de gjøre den lit mer sprø og samtidig tunner røre så den ike er for tukk.Lykke til og God Jul.

     (1)

    • Margrete , Kundekonsulent

      1 år siden
      Hei, Georg! Vi er litt usikker på hva du mener, men vi er glad for å høre at du har fått til vellykkede krumkaker :) God jul til deg også!

       (0)


  • Gunn Tjelde

    2 år siden
    Gode og sprø krumkaker ! Har brukt både gammeldags jern og elektrisk ?? Perfekt oppskrift ??

     (1)

    • Sindre , Kundekonsulent

      2 år siden
      Artig at oppskriften vår ble en suksess!

       (5)


  • Josefine

    3 år siden
    Hei, jeg har prøvd denne oppskriften og de ble aldri sprøe. Myk som en bolle.. hvorfor? Har stekt de lenge nok!

     (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      3 år siden
      Hei Josefine, Krumkakene blir mer sprøe jo tynnere de er. Når kaken er stekt og rullet er det viktig at de legges på rist for avkjøling. Lykke til! God jul!

       (0)

    • June Løseth

      1 år siden
      Myke her også, må finne min gamle oppskrift et sted??

       (3)

      • Sindre , Kundekonsulent

        1 år siden
        Så ergerlig! Følger du anvisningene over? Vi har flere kommentarer på de som også har fått de sprø.

         (0)

    • Rikke

      1 år siden
      Mine ble sånn først, men da jeg stekte dem på høyere varme og litt lenger ble de supre!

       (0)

      • Margrete , Kundekonsulent

        1 år siden
        Hei, Rikke! Takk for at du deler! Gode tips her :)

         (0)


Det er mye kjærlighet i god mat