Håndkle og blad
Krumkaker
(595595)

Krumkaker

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Krumkaker er en av julens klassiske julekaker. Denne oppskriften gir deg tykk og god krumkakerøre. Julekakene serveres til kaffen eller som dessert med multekrem. God jul!

Håndkle

Ingredienser

Antall stykker

35
4 stkegg
250 gsukker
250 gTINE Meierismør, smeltet
250 ghvetemel
½ tsmalt kardemomme (valgfritt)
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Du trenger et krumkakejern og eventuelt en krumkakepinne.
    2. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smør, mel og kardemomme. La røren svelle i ca. 15 minutter.
    3. Legg en stor teskje røre på midten av det varme jernet. Stek kakene gyllengule ved svak varme.
      Blått hjerte
      Tips!

      Hvis du opplever at røren blir tykk etterhvert, så sett til litt vann for å få den tynnere igjen.

    4. Form til kremmerhus rundt en krumkakepinne raskt mens kaken fremdeles er rykende varm. Dersom du vil forme kakene til strull (et rett rør) bruker du en pinne og ruller kaken rundt. Du kan også legge kakene over en kopp. Da får du en form som du kan fylle med krem og gjerne friske bær, eller hva du måtte ønske.
    5. Oppbevar krumkakene i tett boks.
Blått hjerte
Tips!

En god huskeregel for krumkaker er at du skal bruke like mye mel, sukker og smør som eggene veier. Det vil si at til 4 egg som veier 250 gram, trenger du 250 gram sukker, 250 gram smør og 250 gram hvetemel.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat