Krumkaker

Krumkaker

107
  • Middels
  • 80 min
Her får du oppskriften på verdens beste krumkaker. Oppskriften gir deg tykk og god krumkakerøre. Knasende sprø krumkaker severes ofte som dessert med multekrem til jul.

Ingredienser

4 stk egg
250 g sukker
250 g TINE Meierismør , smeltet
250 g hvetemel
½ ts malt kardemomme (valgfritt)

Slik gjør du det

    1. Du trenger et krumkakejern og eventuelt en krumkakepinne.
    2. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smør, mel og kardemomme. La røren svelle i ca. 15 minutter.
    3. Legg en stor teskje røre på midten av det varme jernet. Stek kakene gyllengule ved svak varme.
      Tips

      Hvis du opplever at røren blir tykk etterhvert, så sett til litt vann for å få den tynnere igjen.

    4. Form til kremmerhus rundt en krumkakepinne raskt mens kaken fremdeles er rykende varm. Dersom du vil forme kakene til strull (et rett rør) bruker du en pinne og ruller kaken rundt. Du kan også legge kakene over en kopp. Da får du en form som du kan fylle med krem og gjerne friske bær, eller hva du måtte ønske.
    5. Oppbevar krumkakene i tett boks.
Tips

En god huskeregel for krumkaker er at du skal bruke like mye mel, sukker og smør som eggene veier. Det vil si at til 4 egg som veier 250 gram, trenger du 250 gram sukker, 250 gram smør og 250 gram hvetemel.

Kommentarer

  • Lillan

    2 måneder siden
    Det står at man veier eggene og tar like mye mel osv som eggenes vekt. Veies eggene med eller uten skall ?

     (1)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      2 måneder siden
      Uten skall, Lilian! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat