Knasende sprø krumkaker er perfekt å gi bort som julegave.
Middels•1 t 20 min•35 personer
Ingredienser
4 stykk egg
250 g sukker
250 g TINE® Meierismør, , smeltet
250 g hvetemel
0.5 ts malt kardemomme, (valgfritt)
Slik gjør du
1
Du trenger et krumkakejern og eventuelt en krumkakepinne.
2
Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smør, mel og kardemomme. La røren svelle i ca. 15 minutter.
3
Legg en stor teskje røre på midten av det varme jernet. Stek kakene gyllengule ved svak varme.
Tips
Hvis du opplever at røren blir tykk etterhvert, så sett til litt vann for å få den tynnere igjen.
4
Form til kremmerhus rundt en
krumkakepinne raskt mens kaken
fremdeles er rykende varm. Dersom
du vil forme kakene til strull (et rett
rør) bruker du en pinne og ruller
kaken rundt. Du kan også legge
kakene over en kopp. Da får du en
form som du kan fylle med krem
og gjerne friske bær, eller hva du
måtte ønske.
5
Oppbevar krumkakene i tett boks.
Tips
En god huskeregel for krumkaker er at du skal bruke like mye mel, sukker og smør som eggene veier. Det vil si at til 4 egg som veier 250 gram, trenger du 250 gram sukker, 250 gram smør og 250 gram hvetemel.
Lagre
Skriv ut
Del
Krumkaker
Middels
1t 20min
Knasende sprø krumkaker er perfekt å gi bort som julegave.
Hvis du opplever at røren blir tykk etterhvert, så sett til litt vann for å få den tynnere igjen.
Tips
En god huskeregel for krumkaker er at du skal bruke like mye mel, sukker og smør som eggene veier. Det vil si at til 4 egg som veier 250 gram, trenger du 250 gram sukker, 250 gram smør og 250 gram hvetemel.