Goro
Middels•150 min min
Goro er noen av de eldste kakene vi kjenner til. Tidligere spiste man disse deilige kakene året rundt, men i nyere tid har goro blitt et av de mange av slagene i julebaksten.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 ¾ dl
-
1 stkegg
-
125 gsukker
-
500 ghvetemel
-
1 tsmalt kardemomme
-
1 tsvaniljesukker
-
325 g
Slik gjør du det
-
1
Til denne oppskriften trenger du et gorojern.
-
2
Visp kremfløten stiv. Visp egg og sukker til eggedosis og ha i kremen. Smuldre i smøret i de tørre ingrediensene (hold av litt hvetemel til utbaking) og bland det i eggedosis/kremblandingen. Sett deigen kjølig minst 2 timer.
-
3
Kjevle deigen ut og skjær leiver etter størrelsen på gorojernet ditt. Stek kakene lyst gylne og sprø. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks eller fryseboksen.
Tips:
-
4
Lag mønster av gorojernet på et pappark og legg dette over den kjevlede leiven. Kjevle bare litt deigen av gangen.