Goro

Goro

18
  • Middels
  • 150 min
Goro er noen av de eldste kakene vi kjenner til. Tidligere spiste man disse deilige kakene året rundt, men i nyere tid har goro blitt et av de mange av slagene i julebaksten.

Ingredienser

1 ¾ dl TINE Kremfløte
1 stk egg
125 g sukker
500 g hvetemel
1 ts malt kardemomme
1 ts vaniljesukker
325 g TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du et gorojern.
    2. Visp kremfløten stiv. Visp egg og sukker til eggedosis og ha i kremen. Smuldre i smøret i de tørre ingrediensene (hold av litt hvetemel til utbaking) og bland det i eggedosis/kremblandingen. Sett deigen kjølig minst 2 timer.
    3. Kjevle deigen ut og skjær leiver etter størrelsen på gorojernet ditt. Stek kakene lyst gylne og sprø. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks eller fryseboksen.
  1. Tips:

    1. Lag mønster av gorojernet på et pappark og legg dette over den kjevlede leiven. Kjevle bare litt deigen av gangen.

Kommentarer

  • Maria

    1 år siden
    Første gangen jeg prøver goro. Flott deig og jobbe med, hadde den kjølig over natta. Tusen takk for fine oppskrifter, jeg bruker tine alltid :) god jul!

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, Maria :)

      Ønsker deg og dine en riktig god jul!

       (1)


Det er mye kjærlighet i god mat