Goro

Goro

Kommentarer 14
  • Middels
  • 150 min
Goro er noen av de eldste kakene vi kjenner til. Tidligere spiste man disse deilige kakene året rundt, men i nyere tid har goro blitt et av de mange av slagene i julebaksten.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 ¾ dl TINE Kremfløte
1 stk egg
125 g sukker
500 g hvetemel
1 ts malt kardemomme
1 ts vaniljesukker
325 g TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du et gorojern.
    2. Visp kremfløten stiv. Visp egg og sukker til eggedosis og ha i kremen. Smuldre i smøret i de tørre ingrediensene (hold av litt hvetemel til utbaking) og bland det i eggedosis/kremblandingen. Sett deigen kjølig minst 2 timer.
    3. Kjevle deigen ut og skjær leiver etter størrelsen på gorojernet ditt. Stek kakene lyst gylne og sprø. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks eller fryseboksen.
  1. Tips:

    1. Lag mønster av gorojernet på et pappark og legg dette over den kjevlede leiven. Kjevle bare litt deigen av gangen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Morten

    11 måneder siden
    Ser ut som det har hvert krig her.
    Fulgt oppskrift nøye, men renner en bekk med fett ut av jernet.
    Deigen setter seg fast i alt som er å skal jeg bruke så mye mel som jeg måtte på de første, så holder det ikke med mel til andre kaker.

    Kommenter  (0)

    • Sindre , Kundekonsulent

      11 måneder siden
      Hei Morten! Det høres ut som du har vært på slagmarken, ja! På grunn av deigens fettinnhold er det viktig å kjøle den ned, før man tar det i jernet. Hvis ikke kan man nok oppleve at deigen renner veldig. I tillegg er det viktig at jernet er varmt nok, og deigen har riktig tykkelse.

      Kommenter  (0)


  • Merete

    12 måneder siden
    Heisann. Hvor lenge holder goro seg? Er det noe en kan gjøre for å forlenge holdbarheten?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Merete,

      Goro holder seg lenge om de oppbevares rett. Putt de i en luft -og lystett kakeboks i romtemperatur og du vil ha gode kaker lenge :) God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Øystein

    2 år siden
    Kan man bruke vaffeljernet til dette?

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Øystein, Det har jeg ingen erfaring med, men ville ikke anbefalt det :) Gi oss gjerne en tilbakemelding på hvordan det gikk om du forsøker. God bakst!

      Kommenter  (0)


  • Jorunn

    4 år siden
    Huttetu, her må jeg ha gjort noe galt! Det gikk greit å kjevle, men hvorfor rant det så masse smør ut av jernet mens jeg stekte? Trodde alt det deilige smøret skulle være inne i kakene jeg! :) Hvor tykk skal leiven kjevles? Har arvet et gammelt Jøtul-jern og prøvde for første gang... Trenger gode råd!

    Kommenter  (23)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Jorunn, Deigen skal ha en tykkelse på ca. 1 1/2 millimeter. Om den er tykkere enn det og om jernet ikke er varmt nok, vil smøret kunne renne ut. Det er også viktig at ingrediensene er arbeidet godt sammen. Håper dette hjelper :)

      Kommenter  (15)

      • Jorunn Bakkmyr

        2 år siden
        Takk for svaret, jeg kan jo ikke gi meg på første forsøk! :)

        Kommenter  (0)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei Jorunn, Nei det er viktig å ikke gi seg på første forsøk :) Håper resultatet blir bedre denne gangen! God jul.

          Kommenter  (0)


  • iselin

    4 år siden
    Hvor mange goro får man av denne deigen? :D

    Kommenter  (41)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Iselin, Denne oppskriften gir deg ca. 40 kjeks :)God jul!

      Kommenter  (9)

      • Per

        4 år siden
        Eg fekk ca 110 goro av oppskrifta.

        Kommenter  (22)


  • Hanne Brandtzæg

    6 år siden
    Disse blit knallgode. Baker de hver jul:)

    Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat