Goro
Goro er noen av de eldste kakene vi kjenner til. Tidligere spiste man disse deilige kakene året rundt, men i nyere tid har goro blitt et av de mange av slagene i julebaksten.
Middels•2 t 30 min•1 personer
Ingredienser
- 1.75 dl TINE® Kremfløte
- 1 stykk egg
- 125 g sukker
- 500 g hvetemel
- 1 ts malt kardemomme
- 1 ts vaniljesukker
- 325 g TINE® Meierismør
Slik gjør du
1
Til denne oppskriften trenger du et gorojern.
2
Visp kremfløten stiv. Visp egg og sukker til eggedosis og ha i kremen. Smuldre i smøret i de tørre ingrediensene (hold av litt hvetemel til utbaking) og bland det i eggedosis/kremblandingen. Sett deigen kjølig minst 2 timer.
3
Kjevle deigen ut og skjær leiver etter størrelsen på gorojernet ditt. Stek kakene lyst gylne og sprø. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks eller fryseboksen.
Tips:
1
Lag mønster av gorojernet på et pappark og legg dette over den kjevlede leiven. Kjevle bare litt deigen av gangen.