Goro

Goro

19
  • Middels
  • 150 min
Goro er noen av de eldste kakene vi kjenner til. Tidligere spiste man disse deilige kakene året rundt, men i nyere tid har goro blitt et av de mange av slagene i julebaksten.

Ingredienser

1 ¾ dl TINE Kremfløte
1 stk egg
125 g sukker
500 g hvetemel
1 ts malt kardemomme
1 ts vaniljesukker
325 g TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du et gorojern.
    2. Visp kremfløten stiv. Visp egg og sukker til eggedosis og ha i kremen. Smuldre i smøret i de tørre ingrediensene (hold av litt hvetemel til utbaking) og bland det i eggedosis/kremblandingen. Sett deigen kjølig minst 2 timer.
    3. Kjevle deigen ut og skjær leiver etter størrelsen på gorojernet ditt. Stek kakene lyst gylne og sprø. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks eller fryseboksen.
  1. Tips:

    1. Lag mønster av gorojernet på et pappark og legg dette over den kjevlede leiven. Kjevle bare litt deigen av gangen.

Kommentarer

  • Jan

    4 måneder siden
    Oppskriften på disse goroene er helt feil!
    Det mangler en vesentlig ingrediens og fremgangsmåten blir også helt feil. Deigen skal ikke kjevles. Det skal være en røre som stekes som vafler.
    Men mer vil jeg ikke avsløre. Har en oppskrift som kan spores tilbake til vikingtiden!
    Det finnes kun en korrekt oppskrift for de fleste kakeslag!
    At mange har eksperimentert og lagt til og tatt bort ingredienser gjør at tradisjonen vannes ut.
    Jan Olsen
    Sarpsborg

     (1)


Det er mye kjærlighet i god mat