Goro

(113)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Goro er noen av de eldste kakene vi kjenner til. Tidligere spiste man disse deilige kakene året rundt, men i nyere tid har goro blitt et av de mange av slagene i julebaksten.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ¾ dlTINE Kremfløte
1 stkegg
125 gsukker
500 ghvetemel
1 tsmalt kardemomme
1 tsvaniljesukker
325 gTINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Til denne oppskriften trenger du et gorojern.
    2. Visp kremfløten stiv. Visp egg og sukker til eggedosis og ha i kremen. Smuldre i smøret i de tørre ingrediensene (hold av litt hvetemel til utbaking) og bland det i eggedosis/kremblandingen. Sett deigen kjølig minst 2 timer.
    3. Kjevle deigen ut og skjær leiver etter størrelsen på gorojernet ditt. Stek kakene lyst gylne og sprø. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks eller fryseboksen.
  • Tips:

    1. Lag mønster av gorojernet på et pappark og legg dette over den kjevlede leiven. Kjevle bare litt deigen av gangen.

Kommentarer