Skip to main content

Goro

Middels
2t 30min

Goro er noen av de eldste kakene vi kjenner til. Tidligere spiste man disse deilige kakene året rundt, men i nyere tid har goro blitt et av de mange av slagene i julebaksten.

3.7
(249)
Next ImageGoro

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
egg
125 g
sukker
500 g
hvetemel
1 ts
malt kardemomme
1 ts
vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Til denne oppskriften trenger du et gorojern.

  2. Visp kremfløten stiv. Visp egg og sukker til eggedosis og ha i kremen. Smuldre i smøret i de tørre ingrediensene (hold av litt hvetemel til utbaking) og bland det i eggedosis/kremblandingen. Sett deigen kjølig minst 2 timer.

  3. Kjevle deigen ut og skjær leiver etter størrelsen på gorojernet ditt. Stek kakene lyst gylne og sprø. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks eller fryseboksen.

Tips:

  1. Lag mønster av gorojernet på et pappark og legg dette over den kjevlede leiven. Kjevle bare litt deigen av gangen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter