Sirupsnipper

Sirupsnipper

28
  • Middels
  • 60 min
Oppskrift på sirupsnipper hører til blant julebaksten. Disse rutere med taggete kanter og en skåldet mandel på midten er for mange et symbol på julen. De smaker fantastisk og har lang holdbarhet.

Ingredienser

1 ½ dl TINE Kremfløte
150 g lys sirup
150 g sukker
100 g TINE Meierismør
450 g hvetemel
½ ts malt pepper
¼ ts malt ingefær
¼ ts malt anis
¼ ts malt kanel
¾ ts hornsalt
¾ ts natron

Pynt:

100 g skåldet mandler

Slik gjør du det

    1. Kok opp fløte, sirup og sukker. Ha i smør og avkjøl til blandingen er lunken. Sikt i alt det tørre. Elt deigen sammen. La den stå kjølig en god stund, aller helst til neste dag.
    2. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta fram en stekeplate som du har smurt eller har på bakepapir.
    3. Kjevle deigen tynn og skjær ut snipper. Legg en halv skåldet mandel på hver kake. Legg sirupsnippene på stekeplaten. Tips: Snippene blir blanke hvis de pensles med eggehvite før stekingen. Stek sirupsnippene i ca bare 5 minutter til de er gylne. Avkjøl kakene på rist.
    4. Oppbevar dem i tett boks eller fryseboks.
Tips

Som en rekke andre deiger til diverse julekaker, bør også sirupsnippedeigen ligge kaldt en god stund før den kjevles ut. Da blir den lettere å arbeide med. Så det aller beste er å lage den dagen før stekingen.

Kommentarer

  • Lene

    1 måneder siden
    Hvor store pleier du og lage dem?

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      28 dager siden
      Hei Lene!

      Fra gamle mål som min bestemor brukte, så er det ca 5cm*5cm. :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat