Sirupsnipper

Sirupsnipper

26
 • Middels
 • 60 min
Oppskrift på sirupsnipper hører til blant julebaksten. Disse rutere med taggete kanter og en skåldet mandel på midten er for mange et symbol på julen. De smaker fantastisk og har lang holdbarhet.

Ingredienser

1 ½ dl TINE Kremfløte
150 g lys sirup
150 g sukker
100 g TINE Meierismør
450 g hvetemel
½ ts malt pepper
¼ ts malt ingefær
¼ ts malt anis
¼ ts malt kanel
¾ ts hornsalt
¾ ts natron

Pynt:

100 g skåldet mandler

Slik gjør du det

  1. Kok opp fløte, sirup og sukker. Ha i smør og avkjøl til blandingen er lunken. Sikt i alt det tørre. Elt deigen sammen. La den stå kjølig en god stund, aller helst til neste dag.
  2. Sett stekeovnen på 175 °C. Ta fram en stekeplate som du har smurt eller har på bakepapir.
  3. Kjevle deigen tynn og skjær ut snipper. Legg en halv skåldet mandel på hver kake. Legg sirupsnippene på stekeplaten. Tips: Snippene blir blanke hvis de pensles med eggehvite før stekingen. Stek sirupsnippene i ca bare 5 minutter til de er gylne. Avkjøl kakene på rist.
  4. Oppbevar dem i tett boks eller fryseboks.
Tips!

Som en rekke andre deiger til diverse julekaker, bør også sirupsnippedeigen ligge kaldt en god stund før den kjevles ut. Da blir den lettere å arbeide med. Så det aller beste er å lage den dagen før stekingen.

Kommentarer

 • Børre Pettersen

  3 år siden
  Hei! Kor kan eg kjøpe malt anis? Coop extra, rema1000 og joker har det ikke...

   (0)

  • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

   3 år siden
   Hei Børre, De større Meny butikker pleier å ha dette inne eller gjerne de utlandske grønnsaksforhandlerne pleier å ha ett bredt utvalg av kryddeer. Lykke til!

    (0)


 • Line H Hansen

  4 år siden
  Penslet med eggehviter, som ble anbefalt, men da ble de ikke sprø..., stekte over halvparten før jeg merket det😕

   (0)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   4 år siden
   Hei Line, Ved å pensle Sirupssnipper så blir de blankere, ikke sprøere. Dersom du følger oppskriften så vil Sirupsnippene bli sprø når de er avkjølte. Lykke til :)

    (4)


 • Bianca

  4 år siden
  Hei, vi bor I Nederland for tiden men vi må likevel ha alt det som hører til en norsk jul :) Er det noe annet eg kan bruke I stedet for lys sirup? Det har de ikkje her, bare mørk sirup.

   (0)

  • Hege

   4 år siden
   Hei. Gjør ingenting om du bruker mørk sirup. Kakene blir bare litt mørkere, men samme smak

    (0)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   4 år siden
   Hei Bianca, Min erfaring er at mørk sirup kan gi Sirupsnippene en litt kraftigere smak, men de blir fortsatt veldig gode. Sørg bare for at dere bruker den "mildeste" sirupen dere finder. Lykke til :)

    (1)

  • Angelique

   4 år siden
   Hei Bianca, jeg bor i Nederland jeg også! Men jeg vet ikke hvor man kan kjøpe mørk sirup. Hvor kjøper du det?

    (0)


 • tone wardenær

  4 år siden
  Hei vi var litt snare med å legge snippen i boks.. de var kalde, men lå bare 20 min på rist..tok en ut idag, og de blei myke :( så lei meg, fordi oppi bygda her blir det flaut å sette de fram til kaffen. Her kan kjerringer bake! De blei litt for tjukke og, men veldig veldig gode! kutta ut anisen, og synes ellers at krydderet gav perfekt smak. la til malt nellik, det blei nydelig! ungene elsket deigen...:) Takk for fin oppskrift.

   (0)

  • Øyvind , stolt kokk og baker,

   4 år siden
   Hei Tone, Det er viktig at julebaksten er godt avkjølt før den puttes i boks, ellers så kan de bli myke i boksen. Ofte kan det lønne seg å la boksen stå med lokket litt av, det første døgnet. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

    (0)


 • camilla

  5 år siden
  Hei. Må det være anis I eller kan man bruke noe annet? Jeg husker mormor sine var knallgode, men etter å ha kjøpt på bakeri I noen år er jeg slett ikke fornøyd. Når jeg åpnet anispkakKen istedet synes jeg det var den lukten jeg ikke likte smaken på

   (7)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Hei Camilla, Du kan fint sløyfe anis, om du ikke liker smaken :) God jul!

    (4)


 • Mona

  5 år siden
  Hei😊 jeg lagde deigen på mandag å satt den i kjøleskapet, har ikke hadd tid til å ordna den... går det bra at jeg bruker den i dag, ell er den blitt for gammel?

   (26)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Hei Mona, Om deigen har stått kaldt og pakket inn, tror jeg det skal gå helt fint :) Lukt på deigen, lukter den ikke surt kan den brukes:) God helg!

    (0)


 • Grace

  5 år siden
  Hei. Har nettopp lagde deigen, og satt den i kjøleskapet. Deigen kunne ikke eltes, bare rører fordi den var tynn. Kan jeg tilsett mer mel, eller er det bedre å vente for å se i morgen, når jeg tar den fra kjøleskapet? Julehilsen 😊

   (0)

  • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

   5 år siden
   Hei Grace, Da kunne du tilsatt litt ekstra mel. Om du ikke gjorde det i går, kan du tilsette litt mel i dag og sette deigen kjølig en times tid igjen, før du former og steker kakene.

    (1)

   • Grace

    5 år siden
    Takk for svaret! Det gikk bra å gjøre som du sa-:). Neste gang bruker jeg mer mel og mye mindre sukker. De var altfor søte-:)

     (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

     5 år siden
     Så bra, Grace:) Supert at du justerer søtsmaken etter eget ønske. God jul!

      (1)


 • Nina

  6 år siden
  Skal man bruke lys sirup?

   (0)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   6 år siden
   Hei Nina! Ja, du kan bruke lys sirup i disse gode sirupsnippene. God jul!

    (2)


 • Førstegangsbakende

  7 år siden
  Hei, hva med å nevne noe om at deigen er knall hard etter ei natt i kjøeskapet, så den bør tas ut noen timer før kjevlingen begynner....

   (2)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Hei. Deigen til sirupsnippene, i likhet med f eks pepperkaker og kakemenn, skal være hard etter å ha stått kaldt en stund. Du skal skjære av litt og litt som du kjevler ut, mens reøsten av deigen fortsetter å stå kaldt. Dette for at det skal være lettere å kjevle ut og forhindre at overflaten sprekker opp under steking (hvilket ofte skjer dersom deigen har blitt for varm og myk). Jeg ville ikke ha tatt den ut noen timer før kjevlingen, som du skriver, men altså brekke av/skjære av porsjonsvis. Et godt tips kan være å dekke til innsiden av en bolle med litt plastfolie og legge deigen i denne før du legger den kaldt. Dermed blir den enklere å få ut av bollene senere også.

    (3)


 • Linn

  7 år siden
  Hvor mange snipper ca?

   (0)

  • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

   7 år siden
   Hei Linn. Du vil få mange sirupsnipper fra en porsjon av disse sirupsnippene. Men nøyaktig hvor mange avhenger selvfølgelig av tykkelsen på deigen du kjevler og hvor store du skjærer dem, men jeg tipper ca 70. God førjulstid!

    (3)


Det er mye kjærlighet i god mat