
Pepperkake-sandwich med blåmuggost
Ta pepperkakene til nye høyder med denne smakfulle blåmuggostkremen. Ekstra godt blir det dersom du lager pepperkakene selv.

Ingredienser
Antall porsjoner
Pepperkakedeig
Fremgangsmåte
Pepperkakedeig
- 1
Bland smør, sirup, sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til alt er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.
- 2
Rør i fløten. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Resten av melet rører du inn litt etter litt til du får en jevn og passe fast deig. La pepperkakedeigen stå kaldt til neste dag.
Tips
Legg gjerne deigen i en bolle hvor innsiden er kledd med plastfolie eller legg hele i en brødpose for at du lettere vil få ut deigen når den har ligget kaldt. - 3
Sett stekeovnen på 175 °C. Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk. Stikk ut forskjellige figurkaker og stek dem i 9-10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist.
Blåmuggostkrem
- 4
Bland sammen blåmuggost og kremost til en glatt krem med en stavmikser. Tilsett nykvernet pepper. Fordel ostekremen utover pepperkakene og legg en pepperkake på toppen som lokk.
Tips