Skip to main content

Julens ostefat

Enkel
40min

Lag et deilig ostefat med noen av våre beste oster fra TINEs lokale ysterier! Her får du noen enkle oppskrifter på «julete» tilbehør som passer perfekt til ostene, og som garantert vil imponere gjestene.

4.2
(9)
Next ImageJulens ostefat

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2 stk
fiken
1 stk
rødt eple
150 g
285 g
500 g
Norvegia® Vellagret - fra ostehjul eller Jarlsberg® Vellagret
190 g
Chevre Naturell
100 g
valnøtter
10 stk
pepperkake
10 stk
kjeks eller småkaker
2 skiver
ristet landbrød i staver

Tranebærchutney

1 pakke
frosne tranebær eller 250g ferske tranebær
100 g
sukker
2 stk
stjerneanis
1 stk
appelsin saften av

Honning med julekrydder

1 dl
flytende honning
5 stk
nellikspiker
1 stk
kanelstang
2 stk
stjerneanis

Timianhonning

1 dl
flytende honning
3 stilk
timian
1 stk
kanelstang

Fremgangsmåte

  1. Tranebærchutney: Ha tranebær i en stekepanne sammen med sukker, stjerneanis og saften av en appelsin. La det koke opp under omrøring og sett til side til avkjøling.

    Tips

    Tranebærchutney passer ypperlig sammen med Ridder® og Jarlsberg® Vellagret, og setter en ekstra spiss på ostefatet.
  2. Honning med julekrydder: Bland honning, nellikspiker, kanelstang og stjerneanis i en skål.

    Tips

    Honningen med julekrydder passer perfekt til Selbu Blå® og Dovre Ysteri Norsk Brie.
  3. Timianhonning: Bland honning, kanelstang og timian i en skål.

    Tips

    Timianhonningen smaker fantastisk sammen med Norsk Chevre Naturell.
  4. Del fiken og epler i båter. La brien være hel og pynt med eplebiter og fiken. Ha på litt timianhonning ved servering. Del de øvrige ostene i biter og stenger, og legg disse på en stor fjøl eller et serveringsfat. Rist valnøttene i stekepanne og ha dem i en liten serveringsskål.

  5. Legg pepperkaker, kjeks/småkaker og ristet landbrød i staver mellom ostene. Anrett skålene med tranebærchutney, honning med julekrydder, timianhonning og valnøtter på ostefatet. Server og nyt!

    Tips

    Pynt gjerne ostefatet med julepynt for å skape ekstra julestemning. Klementiner passer kjempegodt til ostefatet, både smaksmessig og som dekorasjon.
Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter