Julens ostefat

Julens ostefat

0
7
Enkel40 min
Lag et deilig ostefat med noen av våre beste oster fra TINEs lokale ysterier! Her får du noen enkle oppskrifter på «julete» tilbehør som passer perfekt til ostene, og som garantert vil imponere gjestene.

Ingredienser

Antall porsjoner

Tranebærchutney

  • 1 pakke
    frosne tranebær eller 250g ferske tranebær
  • 100 g
    sukker
  • 2 stk
    stjerneanis
  • 1 stk
    appelsin saften av

Honning med julekrydder

  • 1 dl
    flytende honning
  • 5 stk
    nellikspikre
  • 1 stk
    kanelstang
  • 2 stk
    stjerneanis

Timianhonning

  • 1 dl
    flytende honning
  • 3 stilker
    timian
  • 1 stk
    kanelstang

Slik gjør du det

  1. 1

    Tranebærchutney: Ha tranebær i en stekepanne sammen med sukker, stjerneanis og saften av en appelsin. La det koke opp under omrøring og sett til side til avkjøling.

    Tips

    Tranebærchutney passer ypperlig sammen med Ridder® og Jarlsberg® Vellagret, og setter en ekstra spiss på ostefatet.

  2. 2

    Honning med julekrydder: Bland honning, nellikspiker, kanelstang og stjerneanis i en skål.

    Tips

    Honningen med julekrydder passer perfekt til Selbu Blå® og Dovre Ysteri Norsk Brie.

  3. 3

    Timianhonning: Bland honning, kanelstang og timian i en skål.

    Tips

    Timianhonningen smaker fantastisk sammen med Norsk Chevre Naturell.

  4. 4

    Del fiken og epler i båter. La brien være hel og pynt med eplebiter og fiken. Ha på litt timianhonning ved servering. Del de øvrige ostene i biter og stenger, og legg disse på en stor fjøl eller et serveringsfat. Rist valnøttene i stekepanne og ha dem i en liten serveringsskål.

  5. 5

    Legg pepperkaker, kjeks/småkaker og ristet landbrød i staver mellom ostene. Anrett skålene med tranebærchutney, honning med julekrydder, timianhonning og valnøtter på ostefatet. Server og nyt!

    Tips

    Pynt gjerne ostefatet med julepynt for å skape ekstra julestemning. Klementiner passer kjempegodt til ostefatet, både smaksmessig og som dekorasjon.

Del denne oppskriften: