Julens ostefat
Enkel
40min
Lag et deilig ostefat med noen av våre beste oster fra TINEs lokale ysterier! Her får du noen enkle oppskrifter på «julete» tilbehør som passer perfekt til ostene, og som garantert vil imponere gjestene.
4.2
(9)

Porsjoner
4
2 stk
fiken
1 stk
rødt eple
150 g
Dovre Norsk Brie (1 pakke)
285 g
500 g
Norvegia® Vellagret - fra ostehjul eller Jarlsberg® Vellagret
150 g
190 g
Chevre Naturell
100 g
valnøtter
10 stk
pepperkake
10 stk
kjeks eller småkaker
2 skiver
ristet landbrød i staver
Tranebærchutney
1 pakke
frosne tranebær eller 250g ferske tranebær
100 g
sukker
2 stk
stjerneanis
1 stk
appelsin saften av
Honning med julekrydder
1 dl
flytende honning
5 stk
nellikspiker
1 stk
kanelstang
2 stk
stjerneanis
Timianhonning
1 dl
flytende honning
3 stilk
timian
1 stk
kanelstang
Slik gjør du
Tips
Tranebærchutney passer ypperlig sammen med Ridder® og Jarlsberg® Vellagret, og setter en ekstra spiss på ostefatet.Tips
Honningen med julekrydder passer perfekt til Selbu Blå® og Dovre Ysteri Norsk Brie.Tips
Timianhonningen smaker fantastisk sammen med Norsk Chevre Naturell.Tips
Pynt gjerne ostefatet med julepynt for å skape ekstra julestemning. Klementiner passer kjempegodt til ostefatet, både smaksmessig og som dekorasjon.
Trykk for å vurdere oppskriften






