Dovre Norsk Brie er en ost i verdensklasse som ble tildelt bronsemedalje under Oste-VM i 2023. Det er en hvitmuggost med en frisk og litt syrlig smak, som er lett å like.
-
TINE Meieriet på Dovre er et av Norges eldste meierier med over 100 års erfaring. Det lille, tradisjonsrike meieriet har 13 ansatte og ligger i naturskjønne omgivelser øverst i Gudbrandsdalen. Melken som brukes til å lage osten kommer fra kyr på Dovre og Lesja.
Dovre Norsk Brie er en mild og frisk ost med behagelig ettersmak. Osten har en fløyelsmyk, hvitaktig skorpe utenpå og er kremfarget inni. Den er enkel å skjære, og passer utmerket på ostefatet. Den friske og milde smaken gjør at den smaker ypperlig sammen med spekeskinke, salami eller søte bær. Prøv gjerne å bake den på grill eller i ovn!
TIPS: La osten stå i romtemperatur i én time før den skal spises – da smaker den best.
-
pasteurisert melk og fløte, syrekultur, salt, mikrobiell løpe, muggkultur
-
Inneholder melk eller produkter framstilt av melk
-
energi 1490 kJ ( 360 kcal) fett 32 g -hvorav mettede fettsyrer 20 g karbohydrat 0 g -hvorav sukkerarter 0 g protein 18 g salt 1,7 g kalsium 500 mg (63 %') vitamin A 320 µg (40 %') riboflavin 0,31 mg (22 %') folsyre 48,0 µg (24 %') vitamin B12 1,6 µg (63 %') fosfor 370 mg (53 %') sink 2,9 mg (29 %') selen 10 µg (19 %') jod 43,0 µg (29 %') ' av referanseverdien Naturlig laktosefri (<0,01 g laktose pr 100 g ost)
-
Kjølevare 0 °C - 4 °C.
-
- 150 g, foliepakket