
Ostefat med aprikospuré og nøtteblanding
Å servere ost er ofte enklere enn man tror, med godt brød, nøtter og annet tilbehør blir det garantert en suksess.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ostefat
Aprikos- og vaniljepuré
Nøtteblanding
Fremgangsmåte
- 1
Finn frem et fat med plass til alle ostene.
- 2
Ta ut osten fra kjøleskapet og dander dem på fatet ca. en time før servering.
Aprikos- og vaniljepuré
- 3
Legg aprikosene i en kjele og dekk med vann. Kok i 15 minutter til aprikosene er møre.
- 4
Mos i blender/stavmikser sammen med 1/5 dl av kokevannet.
- 5
Tilsett frø fra vaniljestang, sukker og sitronsaft og kjør dette til en slett puré og avkjøl.
Nøtteblanding
- 6
Kutt aprikoser, fiken og pistasjnøtter i biter og bland sammen med flytende honning til det henger sammen.
Tips