Skip to main content

Ostefat med aprikospuré og nøtteblanding

Enkel
1t

Å servere ost er ofte enklere enn man tror, med godt brød, nøtter og annet tilbehør blir det garantert en suksess.

4.0
(8)
Next ImageOstefat med aprikospuré og nøtteblanding

Ingredienser

Antall porsjoner

Ostefat

1 stk
1 stk

Aprikos- og vaniljepuré

200 g
tørket aprikos
0.5 stk
vaniljestang
1 ss
sukker
0.25 stk
saften av sitron
1 dl
vann

Nøtteblanding

1 dl
tørket aprikos
1 dl
tørket fiken
1 dl
usaltede pistasjenøtter
1 stk
flytende honning à 350 g

Fremgangsmåte

  1. Finn frem et fat med plass til alle ostene.

  2. Ta ut osten fra kjøleskapet og dander dem på fatet ca. en time før servering.

Aprikos- og vaniljepuré

  1. Legg aprikosene i en kjele og dekk med vann. Kok i 15 minutter til aprikosene er møre.

  2. Mos i blender/stavmikser sammen med 1/5 dl av kokevannet.

  3. Tilsett frø fra vaniljestang, sukker og sitronsaft og kjør dette til en slett puré og avkjøl.

Nøtteblanding

  1. Kutt aprikoser, fiken og pistasjnøtter i biter og bland sammen med flytende honning til det henger sammen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

La ostene ligge i romtemperatur en time før den skal serveres - da smaker osten best.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter