Ostefat med aprikospuré og nøtteblanding
Å servere ost er ofte enklere enn man tror, med godt brød, nøtter og annet tilbehør blir det garantert en suksess.
Enkel•1 t•4 personer
Ingredienser
Ostefat
- 1 stykk Dovre Norsk Brie, à 150 g
- 1 stykk Dovre Norsk Brie Pepper, à 150 g
- 1 stykk Selbu Blå® Original, à 150 g
Aprikos- og vaniljepuré
- 200 g tørket aprikos
- 0.5 stykk vaniljestang
- 1 ss sukker
- 0.25 stykk saften av sitron
- 1 dl vann
Nøtteblanding
- 1 dl tørket aprikos
- 1 dl tørket fiken
- 1 dl usaltede pistasjnøtter
- 1 stykk flytende honning, à 350 g
Slik gjør du
1
Finn frem et fat med plass til alle ostene.
2
Ta ut osten fra kjøleskapet og dander dem på fatet ca. en time før servering.
Aprikos- og vaniljepuré
1
Legg aprikosene i en kjele og dekk med vann. Kok i 15 minutter til aprikosene er møre.
2
Mos i blender/stavmikser sammen med 1/5 dl av kokevannet.
3
Tilsett frø fra vaniljestang, sukker og sitronsaft og kjør dette til en slett puré og avkjøl.
Nøtteblanding
1
Kutt aprikoser, fiken og pistasjnøtter i biter og bland sammen med flytende honning til det henger sammen.
TipsLa ostene ligge i romtemperatur en time før den skal serveres - da smaker osten best.