Dovre Norsk Brie Pepper er en brie i verdensklasse! Denne osten har blitt premiert med sølvmedalje under Oste-VM to år på rad, senest i Bergamo i oktober 2019.
-
Dovre Norsk Brie Pepper ystes på TINE Meieriet Dovre, et lite meieri med 13 ansatte som ligger i naturskjønne omgivelser i Gudbrandsdalen. Melken som brukes til å lage osten kommer fra kyr på Dovre og i Lesja. Dovre Norsk Brie Pepper er en mild brie med hel grønn pepper. Osten er derfor en litt annerledes brie med en mild, men fremtredende peppersmak.
Ostens konsistens gjør den enkel å skjære, og den er et spennende innslag på ostefatet. Den smaker nydelig på brød eller knekkebrød uten tilbehør, men den friske peppersmaken er også god sammen med søtt syltetøy. Eller hvorfor ikke bruke den i en pai?
TIPS: La osten stå i romtemperatur i én time før den skal spises – da smaker den aller best.
-
pasteurisert melk og fløte, 4 % grønn pepper, syrekultur, salt, mikrobiell løpe, muggkultur
-
Inneholder melk eller produkter framstilt av melk
-
energi 1441 kJ ( 348 kcal) fett 31 g -hvorav mettede fettsyrer 20 g karbohydrat 0,3 g -hvorav sukkerarter 0,3 g protein 17 g salt 1,7 g kalsium 500 mg (63 %') vitamin A 320 µg (40 %') riboflavin 0,31 mg (22 %') folsyre 48,0 µg (24 %') vitamin B12 1,6 µg (63 %') fosfor 370 mg (53 %') sink 2,9 mg (29 %') selen 10 µg (19 %') jod 43,0 µg (29 %') ' av referanseverdien Naturlig laktosefri (<0,01 g laktose pr 100 g ost)
-
Kjølevare 0 °C - 4 °C.
-
- 150 g, foliepakket