Håndkle og blad
Ostetallerken med eplechutney
(00)

Ostetallerken med eplechutney

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Alle elsker ost! Legg et lite utvalg forskjellig ost på tallerkener og server knekkebrød og hjemmelaget eplechutney til.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

600 gRidder®
1 kgNorvegia® Original
1 kgJarlsberg® Original
8 pakkerTINE Kremgo’® Naturell à 125 gram

EPLECHUTNEY

6 stkepler
1 dleplesidereddik
100 gbrunt sukker
100 grosiner
1 tsfinrevet frisk ingefær
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skrell eple, fjern kjernehuset og del i terninger. Kok opp i en gryte med eplesidereddik, brunt sukker, rosiner og finrevet ingefær.
    2. La småkoke under lokk i ca. 15 minutter eller til en tykk blanding. Rør litt underveis. Ha chutneyen over på tette glass og avkjøl.
      Blått hjerte
      Tips!

      Eplechutneyen holder seg i flere måneder om du sørger for at syltetøyglassene er steriliserte i kokende vann før bruk, tørre og helt lufttette. Eplechutneyen kan også fryses.

    3. Del Ridder i terninger, Norvegia i trekanter og Jarlsberg i staver. Fordel med en klatt kremost på tallerkener. Server med en skje eplechutney og grovt knekkebrød.
Blått hjerte
Tips!

Beregne ca. 150 gram ost per person. Legg gjerne til en blåmuggost eller velg to favoritter i stedet for fire. Her er det bare tilgjengelighet og fantasien som setter grenser.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat