Ostetallerken med eplechutney

Ostetallerken med eplechutney

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Alle elsker ost! Legg et lite utvalg forskjellig ost på tallerkener og server knekkebrød og hjemmelaget eplechutney til.

Ingredienser

Antall porsjoner

600 g Ridder®
1 kg Norvegia® Original
1 kg Jarlsberg® Original
8 pakker TINE Kremgo’® Naturell à 125 gram

EPLECHUTNEY

6 stk epler
1 dl eplesidereddik
100 g brunt sukker
100 g rosiner
1 ts finrevet frisk ingefær

Slik gjør du det

    1. Skrell eple, fjern kjernehuset og del i terninger. Kok opp i en gryte med eplesidereddik, brunt sukker, rosiner og finrevet ingefær.
    2. La småkoke under lokk i ca. 15 minutter eller til en tykk blanding. Rør litt underveis. Ha chutneyen over på tette glass og avkjøl.
      Tips!

      Eplechutneyen holder seg i flere måneder om du sørger for at syltetøyglassene er steriliserte i kokende vann før bruk, tørre og helt lufttette. Eplechutneyen kan også fryses.

    3. Del Ridder i terninger, Norvegia i trekanter og Jarlsberg i staver. Fordel med en klatt kremost på tallerkener. Server med en skje eplechutney og grovt knekkebrød.
Tips!

Beregne ca. 150 gram ost per person. Legg gjerne til en blåmuggost eller velg to favoritter i stedet for fire. Her er det bare tilgjengelighet og fantasien som setter grenser.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat