Ostetallerken med eplechutney
Enkel•30 min min
Alle elsker ost! Legg et lite utvalg forskjellig ost på tallerkener og server knekkebrød og hjemmelaget eplechutney til.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 g
-
1 kg
-
1 kg
-
5 pakker
EPLECHUTNEY
-
6 stkepler
-
1 dleplesidereddik
-
100 gbrunt sukker
-
100 grosiner
-
1 tsfinrevet frisk ingefær
Slik gjør du det
-
1
Skrell eple, fjern kjernehuset og del i terninger. Kok opp i en gryte med eplesidereddik, brunt sukker, rosiner og finrevet ingefær.
-
2
La småkoke under lokk i ca. 15 minutter eller til en tykk blanding. Rør litt underveis. Ha chutneyen over på tette glass og avkjøl.
Tips
Eplechutneyen holder seg i flere måneder om du sørger for at syltetøyglassene er steriliserte i kokende vann før bruk, tørre og helt lufttette. Eplechutneyen kan også fryses.
-
3
Del Ridder i terninger, Norvegia i trekanter og Jarlsberg i staver. Fordel med en klatt kremost på tallerkener. Server med en skje eplechutney og grovt knekkebrød.