
Ostetallerken med eplechutney
Alle elsker ost! Legg et lite utvalg forskjellig ost på tallerkener og server knekkebrød og hjemmelaget eplechutney til.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
EPLECHUTNEY
Fremgangsmåte
- 1
Skrell eple, fjern kjernehuset og del i terninger. Kok opp i en gryte med eplesidereddik, brunt sukker, rosiner og finrevet ingefær.
- 2
La småkoke under lokk i ca. 15 minutter eller til en tykk blanding. Rør litt underveis. Ha chutneyen over på tette glass og avkjøl.
Tips
Eplechutneyen holder seg i flere måneder om du sørger for at syltetøyglassene er steriliserte i kokende vann før bruk, tørre og helt lufttette. Eplechutneyen kan også fryses.
- 3
Del Ridder i terninger, Norvegia i trekanter og Jarlsberg i staver. Fordel med en klatt kremost på tallerkener. Server med en skje eplechutney og grovt knekkebrød.
Tips
Beregne ca. 150 gram ost per person. Legg gjerne til en blåmuggost eller velg to favoritter i stedet for fire. Her er det bare tilgjengelighet og fantasien som setter grenser.