Plommechutney

Plommechutney

25
  • Enkel
  • 30 min
Hjemmelaget plommechutney med smake av kanel og pepper. Ypperlig som tilbehør til ost.

Ingredienser

300 g plommer uten stener
½ dl vann
1 ½ ss rødvinseddik
1 stk kanelstang
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 ss sukker

Slik gjør du det

    1. Småkok plommer i vann sammen med rødvinseddikk og kanelstang på middels-svak varme.
      Tips
      Vannmengden avhenger av hvor saftige plommene er. Faste plommer trenger mer vann enn bløte plommer.
    2. Smak til med salt, pepper, sukker og eventuelt mer eddik når væsken er kokt inn. Smaken skal være frisk. Avkjøles.
Tips

Chutney er perfekt å gi bort i gave. Kjøp små glass med lokk og lag din egen etikett, som du fester på sammen med den nydelige chutneyen.

Kommentarer

  • Renate

    3 måneder siden
    Jeg prøvde denne oppskriften og jeg ble fornøyd, men man må ha tålmodighet å la væsken koke inn.

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat