Plommechutney

Plommechutney

25
136
Enkel30 min
Hjemmelaget plommechutney med smake av kanel og pepper. Ypperlig som tilbehør til ost.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 300 g
    plommer uten stener
  • ½ dl
    vann
  • 1 ½ ss
    rødvinseddik
  • 1 stk
    kanelstang
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 ss
    sukker

Slik gjør du det

  1. 1

    Småkok plommer i vann sammen med rødvinseddikk og kanelstang på middels-svak varme.

    Tips

    Vannmengden avhenger av hvor saftige plommene er. Faste plommer trenger mer vann enn bløte plommer.

  2. 2

    Smak til med salt, pepper, sukker og eventuelt mer eddik når væsken er kokt inn. Smaken skal være frisk. Avkjøles.

Tips

Chutney er perfekt å gi bort i gave. Kjøp små glass med lokk og lag din egen etikett, som du fester på sammen med den nydelige chutneyen.

Del denne oppskriften: