Plommechutney
Enkel
30min
Hjemmelaget plommechutney med smake av kanel og pepper. Ypperlig som tilbehør til ost.
3.6
(155)

Ingredienser
Porsjoner
300 g
plomme uten stener
0.5 dl
vann
1 ½ ss
rødvinseddik
1 stk
kanelstang
¼ ts
salt
¼ ts
pepper
2 ss
sukker
Slik gjør du
- 1
Småkok plommer i vann sammen med rødvinseddikk og kanelstang på middels-svak varme.
Tips
Vannmengden avhenger av hvor saftige plommene er. Faste plommer trenger mer vann enn bløte plommer. - 2
Smak til med salt, pepper, sukker og eventuelt mer eddik når væsken er kokt inn. Smaken skal være frisk. Avkjøles.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Chutney er perfekt å gi bort i gave. Kjøp små glass med lokk og lag din egen etikett, som du fester på sammen med den nydelige chutneyen.