Plommechutney

Plommechutney

Kommentarer 14
  • Enkel
  • 30 min
Hjemmelaget plommechutney med smake av kanel og pepper. Ypperlig som tilbehør til ost.

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g plommer uten stener
½ l vann
1 ½ ss rødvinseddik
1 stk kanelstang
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 ss sukker

Slik gjør du det

    1. Småkok plommer i vann sammen med rødvinseddikk og kanelstang på middels-svak varme.
    2. Smak til med salt, pepper, sukker og eventuelt mer eddik når væsken er kokt inn. Smaken skal være frisk. Avkjøles.
Tips!

Chutney er perfekt å gi bort i gave. Kjøp små glass med lokk og lag din egen etikett, som du fester på sammen med den nydelige chutneyen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Inger

    2 måneder siden
    Jeg synes det er misvisende når dere skriver at plommene skal trekkes i vann; og så svarer dere i kommentarene at mye av vannet skal kokes bort... Det er vel en forskjell på å trekke og koke..!??

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Inger,

      Vi har nå endret i fremgangsmåten og håper dette gjør oppskriften mer forståelig. God matlaging :)

      Kommenter  (0)


  • Elisabeth

    3 måneder siden
    NB! FEIL I OPPSRIFTEN!
    Til tross for hva Tines kokk svarer i kommentarfeltet, skal det selvfølgelig ikke være 0.5 liter vann til 300 gram plommer. Alle andre oppskrifter opererer med 1/10-del av denne vannmengden til denne mengden plommer, og selv da tar det en god stund å koke det ned. Jeg leste ikke oppskriften kritisk nok, og nå står jeg her med chutney det vil ta ca. seks timer å koke ned, selv med vid kjele ??

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Elisabeth,

      Takk for ditt innspill! Det er flere måter å lage plommechutney på, men vil vil testlage oppskriften og gjøre eventuelle nødvendige endringer :)

      Kommenter  (0)


  • Line

    2 år siden
    Jeg likte oppskriften :) Selvfølgelig måtte jeg koke den litt lengere, men allikevel så ble denne tykk og veldig god :)

    Kommenter  (0)


  • Urglub

    2 år siden
    Something is off, seriously off, this is not going to be chutney. Boiling time is as of now 3h and change. Still chutney is a watery mess, smells ok but looks like.... No2 on a bad day. Is it half a liter water or half a dl of water??? Wonder if all people writing receipts on internet is under the influence of...... chutney, or just forgot how receipt actually was. Don't try this one.

    Kommenter  (6)


  • Siw

    3 år siden
    Jeg fikk aldri denne chutneyen til å tykne. Den ble veldig flytende, selv etter å ha kokt i timesvis. Hva gjorde jeg feil?

    Kommenter  (5)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Siw, Det er ikke godt å si hva som gjorde at den ikke tyknet, men jeg vil tro at den rett og slett ikke kokte lenge nok. Det er viktig å koke vekk mesteparten av vannet. Bedre lykke til neste gang :)

      Kommenter  (1)

      • Eselpels

        2 år siden
        Hei . 300 gr plomme og 1/2 l vann...må være dc liter ??ellers blir det suppe. Evt prøve meg 3 kg plomme...??

        Kommenter  (0)

      • Ingrid

        3 år siden
        Hei, jeg prøvde også denne oppskriften, og fikk den ikke til å tykne. Jeg synes det er rart at jeg skal ha en halv liter vann. Plommer består jo i utgangspunktet av masse vann. Kan dere som har laget oppskriften sjekke dette?

        Kommenter  (7)

        • Øyvind , stolt kokk og baker,

          3 år siden
          Hei Ingrid, Grunnen til at vi tilsetter vann er for at plommene skal varmes lettere opp uten å svi seg. Men når plommene har saftet seg etter litt oppvarming, skal man koke vekk vannet igjen. Dette er en helt vanlig prosess når man lager chutney.

          Kommenter  (1)

        • Øyvind , stolt kokk og baker,

          3 år siden
          Hei Ingrid, Grunnen til at vi tilsetter vann er for at plommene skal varmes lettere opp uten å svi seg. Men når plommene har saftet seg etter litt oppvarming, skal man koke vekk vannet igjen. Dette er en helt vanlig prosess når man lager chutney.

          Kommenter  (1)

          • Anne- Gro

            3 år siden
            kan det være at det mangler en 'd' i oppskriften? 1/2 dl holder, tror jeg;)

            Kommenter  (11)

            • Hanne Myhre

              3 år siden
              Hei. Har testa med dl stedet for liter. Da funker det.

              Kommenter  (7)


Det er mye kjærlighet i god mat