Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Plommechutney

Enkel
30min

Hjemmelaget plommechutney med smake av kanel og pepper. Ypperlig som tilbehør til ost.

3.6
(154)
Next ImagePlommechutney

Ingredienser

Porsjoner

300 g
plomme uten stener
0.5 dl
vann
1.5 ss
rødvinseddik
1 stk
kanelstang
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 ss
sukker

Slik gjør du

  1. Småkok plommer i vann sammen med rødvinseddikk og kanelstang på middels-svak varme.

    Tips

    Vannmengden avhenger av hvor saftige plommene er. Faste plommer trenger mer vann enn bløte plommer.
  2. Smak til med salt, pepper, sukker og eventuelt mer eddik når væsken er kokt inn. Smaken skal være frisk. Avkjøles.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Chutney er perfekt å gi bort i gave. Kjøp små glass med lokk og lag din egen etikett, som du fester på sammen med den nydelige chutneyen.

Flere fristende oppskrifter