Plommechutney

Plommechutney

25
  • Enkel
  • 30 min
Hjemmelaget plommechutney med smake av kanel og pepper. Ypperlig som tilbehør til ost.

Ingredienser

300 g plommer uten stener
½ dl vann
1 ½ ss rødvinseddik
1 stk kanelstang
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 ss sukker

Slik gjør du det

    1. Småkok plommer i vann sammen med rødvinseddikk og kanelstang på middels-svak varme.
      Tips!
      Vannmengden avhenger av hvor saftige plommene er. Faste plommer trenger mer vann enn bløte plommer.
    2. Smak til med salt, pepper, sukker og eventuelt mer eddik når væsken er kokt inn. Smaken skal være frisk. Avkjøles.
Tips!

Chutney er perfekt å gi bort i gave. Kjøp små glass med lokk og lag din egen etikett, som du fester på sammen med den nydelige chutneyen.

Kommentarer

  • Renate

    20 dager siden
    Jeg prøvde denne oppskriften og jeg ble fornøyd, men man må ha tålmodighet å la væsken koke inn.

     (0)


  • Torill

    1 måneder siden
    Jeg brukte ikke vann i det hele tatt, men måtte allikevel bruke en pakke syltepulver for å få plommechutneyen litt stiv. Mengde syltepulver avhenger av hvor saftige plommene er, mine var saftige.

     (0)


  • Kristin

    1 måneder siden
    Da har jeg sendt melding til Tine på kontaktskjemaet deres. Spent på hva som skjer, de lover kontakt innen 2 virkedager.

     (0)


  • Unni

    1 måneder siden
    Så UTROLIG irriterende at jeg ikke leste kommentarfeltet, og oppdager alt for sent at det blir suppe...
    Kan Tine rette opp denne oppskriften, så ikke flere trenger å gjøre samme feil?

     (0)

    • Kristin

      1 måneder siden
      Jeg gjorde samme feil 🤬

       (0)

      • Marit , Kokk og Kundekonsulent

        1 måneder siden
        Så leit at det har gått gæli denne gangen.

        Vannmengden er man nødt til å tilpase selv med tanke på hvor saftige og hvor modene plommene er. :) Prøv gjerne igjen!

         (1)


  • Marit

    2 måneder siden
    Ja det var skikkelig tabbe å ikke lese kommentarfeltet før jeg begynte...

     (0)

    • Nina

      2 måneder siden
      Samme her, og da har det blitt gitt beskjed for flere år siden her inne. Utrolig irriterende😒

       (0)


  • Britt

    2 måneder siden
    Hei, prøvde med 1650 gram plommer (uten sten)
    Stemmer det at det da skal være over 2liter vann?

     (0)

    • Elisabeth

      2 måneder siden
      Nei! Det er alt for mye vann! La det være pitte litt i bunn av pannen slik at plommene ikke svir, så kommer det mye vann fra plommene etterhvert. Bruker du så mye vann, så blir det suppe.

       (0)


  • Elisabeth

    2 måneder siden
    Hei. Det MÅ være feil i denne oppskriften. Jeg skulle lage en diger porsjon med 3 kg plommer. Ble en suppe av hele greien og i bosset gikk det. I andre oppskrifter brukes det ikke vann i det hele tatt, så dere må justere ned vannmengden for at det skal bli noe tykt og spiselig. Som det ble nevnt for 4 år siden, så stemmer det med desiliter i stedet for liter.

     (0)


  • Inger

    1 år siden
    Jeg synes det er misvisende når dere skriver at plommene skal trekkes i vann; og så svarer dere i kommentarene at mye av vannet skal kokes bort... Det er vel en forskjell på å trekke og koke..!??

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Inger,

      Vi har nå endret i fremgangsmåten og håper dette gjør oppskriften mer forståelig. God matlaging :)

       (0)


  • Elisabeth

    1 år siden
    NB! FEIL I OPPSRIFTEN!
    Til tross for hva Tines kokk svarer i kommentarfeltet, skal det selvfølgelig ikke være 0.5 liter vann til 300 gram plommer. Alle andre oppskrifter opererer med 1/10-del av denne vannmengden til denne mengden plommer, og selv da tar det en god stund å koke det ned. Jeg leste ikke oppskriften kritisk nok, og nå står jeg her med chutney det vil ta ca. seks timer å koke ned, selv med vid kjele ??

     (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Elisabeth,

      Takk for ditt innspill! Det er flere måter å lage plommechutney på, men vil vil testlage oppskriften og gjøre eventuelle nødvendige endringer :)

       (0)


  • Line

    3 år siden
    Jeg likte oppskriften :) Selvfølgelig måtte jeg koke den litt lengere, men allikevel så ble denne tykk og veldig god :)

     (0)


Det er mye kjærlighet i god mat