Pasjonsfruktmarmelade

Pasjonsfruktmarmelade

4
  • Enkel
  • 30 min
Du vil garantert imponere gjestene dine dersom du byr på hjemmelaget pasjonsfruktmarmelade til ostekosen. Server chutney eller marmelade sammen med ost, på pannekaker, til ost og kjeks eller til annen kos. Helt nydelig!

Ingredienser

5 stk pasjonsfrukter
⅓ dl sukker
⅓ dl vann
100 g tørket aprikoser

Slik gjør du det

    1. Del pasjonsfruktene i to og ta ut fruktkjøttet med en skje. Ha det i en kjele.
    2. Grovhakk apriokosene.
    3. Kok opp aprikoser, kjøttet fra pasjonsfrukten, sukker og vann. La det småkoke på middels varme i noen minutter.
    4. Sil av kjerner/steiner og kok til all væsken har fordampet og marmeladen har blitt tykk.
    5. Avkjøl og server med Norvegia Ekstra Vellagret.
Tips

Hjemmelaget chutney og marmelade er perfekt å gi bort i gave. Kjøp små glass med lokk og lag din egen etikett, så har du en helt personlig vri på presangen.

Kommentarer

  • Marit

    10 måneder siden
    Veldig vanskelig å få fjernet pasjonsfruktstenene fra aprikosmassen! I beste fall bør aprikosene FINHAKKES, men likevel blir jo stenene liggende... tips mottas med takk. Mvh marit

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Så leit å se at det oppsto problemer ved å sile marmeladen.

      Anbefaler at du finhakker aprikosen neste gang å ser om det hjelper eller at du koker massen lenger slik at den blir enklere å sile den.

      God matlaging videre :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat