Pasjonsfruktmarmelade

Pasjonsfruktmarmelade

4
  • Enkel
  • 30 min
Du vil garantert imponere gjestene dine dersom du byr på hjemmelaget pasjonsfruktmarmelade til ostekosen. Server chutney eller marmelade sammen med ost, på pannekaker, til ost og kjeks eller til annen kos. Helt nydelig!

Ingredienser

5 stk pasjonsfrukter
⅓ dl sukker
⅓ dl vann
100 g tørket aprikoser

Slik gjør du det

    1. Del pasjonsfruktene i to og ta ut fruktkjøttet med en skje. Ha det i en kjele.
    2. Grovhakk apriokosene.
    3. Kok opp aprikoser, kjøttet fra pasjonsfrukten, sukker og vann. La det småkoke på middels varme i noen minutter.
    4. Sil av kjerner/steiner og kok til all væsken har fordampet og marmeladen har blitt tykk.
    5. Avkjøl og server med Norvegia Ekstra Vellagret.
Tips!

Hjemmelaget chutney og marmelade er perfekt å gi bort i gave. Kjøp små glass med lokk og lag din egen etikett, så har du en helt personlig vri på presangen.

Kommentarer

  • Marit

    18 timer siden
    Veldig vanskelig å få fjernet pasjonsfruktstenene fra aprikosmassen! I beste fall bør aprikosene FINHAKKES, men likevel blir jo stenene liggende... tips mottas med takk. Mvh marit

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      18 timer siden
      Så leit å se at det oppsto problemer ved å sile marmeladen.

      Anbefaler at du finhakker aprikosen neste gang å ser om det hjelper eller at du koker massen lenger slik at den blir enklere å sile den.

      God matlaging videre :)

       (0)


  • Karina

    4 år siden
    Er det ferske eller tørket aprikoser?

     (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Karina, Det er snakk om tørkede aprikoser i denne oppskriften. Vi skal presisere dette i oppskriften. Takk for tilbakemeldingen :)

       (2)


Det er mye kjærlighet i god mat